مقامات سازمان ملل : جهان اقدامی جدی برای نجات غزه انجام دهد
اقتصاد ایران: چند مقام ارشد سازمان ملل در بیانیهای با اشاره به اینکه اسرائیل از بیش از یک ماه گذشته اجازه ورود هیچ کمکی را به غزه نداده، تاکید کردندساکنان غزه، بیامان زیر بمباران و گرسنگی دائما آواره میشوند و سران جهان باید اقدامی جدی برای نجات آنها انجام دهند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در پی ادامه هشدارهای بینالمللی درباره وضعیت بحرانی مردم غزه در سایه تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی و محاصره ظالمانه و سنگین علیه این باریکه، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعدادی از مقامات ارشد سازمان ملل از رهبران جهان درخواست کردند تا برای نجات مردم غزه اقدامی فوری انجام دهند.
استفان دوجاریک، عصر دیروز در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به بیانیه مشترکی که توسط مقامات ارشد سازمان ملل از جمله مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت، معاون دبیرکل امور بشردوستانه در سازمان ملل، مدیر اجرایی یونیسف، کمیسر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا صادر شده است، اشاره کرد.
در این بیانیه آمده است: بیش از یک ماه است که هیچگونه کمکهای تجاری یا انسانی وارد نوار غزه نشده و بیش از 2 میلیون و صد هزار نفر در محاصره سنگینی گرفتار هستند و بار دیگر در معرض بمباران و گرسنگی قرار گرفتهاند. این در حالی است که کمکهای غذایی، دارو، سوخت و چادرها برای آوارگان همچنان پشت گذرگاههای غزه مانده و وارد نمیشود.
بر اساس این بیانیه، بیش از 1000 کودک در غزه در هفته اول بعد از فروپاشی آتش بس جان خود را از دست دادند و یا زخمی شدند که بالاترین آمار تلفات هفتگی در میان کودکان غزه از سال گذشته است. 25 نانوایی وابسته به برنامه جهانی غذا بعد از فروپاشی آتش بس در غزه به دلیل نبودن آرد و سوخت تعطیل شدند. نظام سلامت و سیستم بهداشتی غزه هم تقریباً کامل از هم پاشیده و این منطقه نیاز فوری به ورود کمکهای پزشکی دارد.
مقامات مذکور سازمان ملل در این بیانیه خود تاکید کردند: کمبود شدید تجهیزات ضروری پزشکی، روند پیشرفتهای که برای حفظ سیستم بهداشتی غزه آغاز شده بود را به شدت تهدید میکند. دستورات جدید ارتش اسرائیل برای تخلیه مناطق مختلف غزه منجر به آوارگی مجدد صدها هزار فلسطینی بدون داشتن هیچ پناهگاهی شده است و در غزه هیچکس در امان نیست. در این باریکه دست کم 408 نفر از کارکنان نهادهای بشردوستانه از جمله بیش از 280 تن از کارکنان آنروا از اکتبر 2023 جانشان را از دست دادهاند.
در این بیانیه تاکید شده است: در حالی که محاصره شدید اسرائیل علیه غزه وارد دومین ماه خود میشود، ما از سران جهان میخواهیم که قاطعانه و به سرعت برای اطمینان از احترام به اصول حقوق انسان بینالمللی، محافظت از غیرنظامیان، تسهیل ارسال کمکها به غزه و آزادی اسرا و تمدید آتش بس اقدام جدی انجام دهند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در ادامه به گزارشهای سازمان ملل اشاره کرد که نشان میدهد حملات اسرائیل بیامان در سراسر نوار غزه ادامه دارد و منجر به تلفات گسترده در میان غیرنظامیان میشود.
وی افزود: سازمان ملل تخمین میزند که نزدیک به 400 هزار فلسطینی یعنی 18 درصد ساکنان غزه طی هفتههای اخیر و بعد از فروپاشی آتش بس مجدداً آواره شدهاند. باید اقدامات لازم برای تضمین سلامت غیرنظامیان و زندگی آنها انجام شود و اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر مسئول جان و زندگی فلسطینیهاست.
این مقام سازمان ملل با اشاره به عدم ورود هیچگونه کمکی به غزه از بیش از یک ماه گذشته گفت: سازمان ملل در حال توزیع ذخایر باقیمانده کمکها در میان نیازمندترین مردم غزه است، اما این روال نمیتواند برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند؛ مگر اینکه گذرگاهها بلافاصله به روی کمکها و کالاهای بشردوستانه ضروری باز شوند.
تام ویلچر، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل هم گفت: تمام نقاط ورودی به غزه بسته است. مواد غذایی در مرز در حال فاسد شدن هستند، داروها در حال انقضا هستند و ارسال تجهیزات پزشکی حیاتی هم ممکن نیست.
انتهای پیام/