مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات استان بوشهر هموارتر شد
اقتصاد ایران: بوشهر- مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر گفت: مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات استان بوشهر هموارتر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی سملیان بعد از ظهر دوشنبه با ارائه گزارشی از مهمترین اقدامات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳ ، با اشاره اعتبارات سرمایه گذاری شده از محل خدمات عمومی اجباری روستایی (USO) به مبلغ ۱۳۲ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ افزود: با احداث ۲۱ سایت 4G و ارتقا ۲ سایت تلفن همراه، ۳۳ روستای استان که ۲ هزار و ۷۵۹ خانوار و جمعیت ۹ هزار و ۷۹۴ نفر را تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات قرار داده است.
وی همچنین با اشاره به لزوم پایداری سایتهای تلفن همراه به لحاظ شبکه انتقال افزود: ۱۰۴ کیلومتر فیبر نوری از محل خدمات عمومی اجباری روستایی (USO) با اعتباری بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان جهت پایداری در سطح روستاهای استان اجرا شده که مجموعاً تعداد ۲۳ سایت تلفن همراه تحت پوشش شبکه فیبرنوری قرار گرفته است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر با اشاره به لزوم بروز بودن کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات به جهت آمادگی در برابر تهدیدات سایبری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۸ ساعت مصاحبه برای شرکتهای متقاضی افتا انجام شد تا سطح فنی شرکتها مورد ارزیابی قرار گرفته باشد، همچنین تاکنون ۹ پروانه امنیتی در استان صادر شده است.
سملیان در ادامه در خصوص اجرای طرح ملی فیبر نوری تا درب منازل و کسب و کارها (FTTX) در استان بوشهر افزود: یکی از مزایای مهم ایجاد زیرساخت فیبر نوری در سطح شهرها و دسترسی کاربران اینترنتی به آن، افزایش کیفیت خدمات و درنتیجه افزایش کیفیت تجربه کاربر و کاهش شکاف دیجیتال است، از این رو پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها در استان بوشهر به جد در حال پیگیری و انجام است.
وی گفت: این طرح تاکنون در شهرهای بوشهر، عالیشهر، کنگان، برازجان، دیلم، عسلویه، خورموج، دیر، جم و گناوه انجام و مقدمات عملیات اجرا در سایر شهرها در حال انجام است، تاکنون ۱۰۷ هزار خانوار در شهرهای بوشهر، عالیشهر، برازجان و گناوه تحت پوشش این شبکه قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: برنامه غربالگری امنیت شبکه با همکاری مرکز آپا دانشگاه خلیج فارس، در ۶۰ دستگاه غیر زیرساختی استان اجرا شد و نظارت بر نحوه تدوین و اجرای برنامه عملیاتی حوزه امنیت در دستگاههای مذکور، در حال انجام است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر با اشاره به استقرار سامانه پنجره واحد زمین که یکی از اصلی ترین پروژههای پیشران دولت هوشمند است بیان کرد: سامانه پنجره واحد زمین با ۲ هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمین خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه اندازی شده است.
وی گفت: بر اساس تلاشهای صورت گرفته، استان بوشهر در شاخص کمیت نقشههای بارگذاری شده در سامانه پنجره واحد زمین رتبه ۲ کشوری و در شاخص کیفیت نقشهها رتبه ۳ را دریافت کرده است.
وی یادآور شد: درصد پاسخگویی دستگاههای اجرایی استان به خدمات (استعلام-مجوز) در سامانه، ۹۰ در صد است.
سملیان بیان کرد: بر اساس شیوه نامه ابلاغی وزارت متبوع، تسهیلات حمایتی به صاحبان کسب و کار در حوزه فاوا از منابع بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ پرداخت شد.
اطلاع رسانی طرحهای حمایتی در سطح استان، برگزاری جلسات تسهیل گری متعدد با بانک عامل و متقاضیان بالقوه تسهیلات از جمله شرکتهای دانش بنیان انجام که منجر به بررسی ۱۰ طرح درخواست تسهیلات در سامانه ایران توان آفرین به مبلغ ۲۱۴ میلیارد ریال شد.
وی گفت: طرحها پس از تأیید کارگروه استانی، جهت پرداخت به پست بانک مرکزی استان ارجاع و در نهایت هفت طرح به مبلغ ۳۲ میلیارد ریال پرداخت شده و ۱۰ اشتغال جدید در استان ایجاد شد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری دوره آموزشی برای تمامی دفاتر پیشخوان خدمات دولت بمنظور آشنایی با اصول حاکم بر صدور پروانه دفاتر پیشخوان دولت افزود: در سال ۱۴۰۳ کارگروه دفاتر پیشخوان به دبیری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر اقدام به بررسی ۳۲۵ درخواست در سامانه صدور مجوز کرده است که ۵۱ مورد صدور و تمدید پروانه دفاتر پیشخوان دولت شهری و روستایی صورت پذیرفت. همچنین با برگزاری تعداد ۴ جلسه به تخلفات دفاتر رسیدگی شد.
وی در پایان با عنایت به لزوم رسیدگی به شکایات و درخواستهای مردمی در قالب سامانه ۱۹۵ افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد هزار و ۸۸۲ شکایت روی سامانه ۱۹۵ ثبت شده که میزان پاسخ دهی ۹۸.۵ درصد است.