تحقق رشد سرمایه‌گذاری به نفع تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

اقتصاد ایران: یک نماینده مجلس گفت: با تکیه بر تحقق داده‎‌‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی، شاهد رشد سودآوری تولید و افزایش جذابیت این بخش از اقتصاد به دلیل قاعده‌مندی در اخذ مالیات و افزایش مقابله با فرار مالیاتی خواهیم بود.

- اخبار اقتصادی -

محمد بیات، نماینده خمین در مجلس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تسنیم، در ارتباط با اثرگذاری سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی بر پیش­بینی­پذیری فضای اقتصادی کشور تصریح کرد: این موضوع یک اصل اولیه اقتصادی است که باید به اندازه توان­مان در مسائل مختلف هزینه کنیم. این که بدانیم دولت چقدر در سال درآمد مالیاتی دارد، یک گام مهم در راستای بودجه­ریزی دقیق است.

وی ادامه داد: در روندهای قدیمی و سنتی مالیات­ستانی نمی­توانستیم برآورد دقیقی در مورد درآمدهای مالیاتی دولت داشته باشیم. به همین دلیل برنامه­ریزی­ها هم از پشتوانه قوی تأمین مالی برخوردار نبودند. اما وقتی مالیات­ستانی به صورت سیستمی و هوشمند انجام می­شود، امکان برآورد درآمدهای مالیاتی دولت به وجود می­آید و این امر به معنای افزایش امکان برنامه­ریزی در بخش­های مختلف اقتصادی کشور است.

 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: پیش­بینی­پذیری فضای اقتصادی کشور به نفع مودیان قانون­مدار است. در شرایطی که امور مالیاتی شفاف می­شود و کارها به کمک سامانه و سیستم صورت می­گیرد، مودیان در فضایی قابل پیش­بینی می­توانند به فعالیت بپردازند و برنامه­ریزی­ مالی برای خودشان داشته باشند.

وی ادامه داد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور خطای برنامه­ریزی­ها را به حداقل می­رساند و این به معنای عرضه خدمات با کیفیت­تر به شهروندان است. به طور کلی، هر چقدر در روندهای حاکمیتی از سامانه­ها و سیستم­ها بیشتر بهره ببریم، به نفع کشور است و منافع عموم مردم بیشتر تأمین می­شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تأکیدات زیادی در حوزه اقتصادی و لزوم ساماندهی امور در این بخش دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد. سیستمی شدن امور مالیاتی کشور به معنای افزایش عدالت اجتماعی است. در این روند، بر مالیات­ستانی از فراریان مالیاتی و دانه­درشت­ها متمرکز می­شویم و از اعمال فشار مضاعف بر مودیان قانون­مدار جلوگیری می­شود.

وی ادامه داد: با تکیه بر تحقق داده‎‌‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی، شاهد رشد سودآوری تولید و افزایش جذابیت این بخش از اقتصاد به دلیل قاعده‌مندی در اخذ مالیات و افزایش مقابله با فرار مالیاتی خواهیم بود که به این ترتیب، رشد سرمایه‌گذاری به نفع تولید با تقویت حسابرسی سیستمی رخ خواهد داد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سامانه­ها و سیستم­ها به کمک دولت­ها آمده­اند تا شفافیت بیشتری در امور ایجاد کنند و کارها را با سرعت و دقت بالاتری پیش ببرند. روندهای ممیزمحور قدیمی مالیات­ستانی مشکلات جدی برای کشور ایجاد می­کند. بروز خطاهای انسانی یکی از این مشکلات است. با استفاده از سیستم­ها می­توانیم این موضوع را رفع کنیم. وقتی امور مالیاتی کشور ممیزمحور است، امکان برخی سوءاستفاده­ها و فسادها به وجود می­آید، اما در روندهای سیستمی از این مشکلات جلوگیری به عمل می­آوریم. افزایش سرعت انجام کارها نیز از دیگر مزیت­های سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور است.

وی ادامه داد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور راه فرار را بر افرادی که تمایلی به پرداخت مالیات ندارند، می­بندد. این به معنای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت است که می­تواند برای اداره کشور به کار بیفتد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اعمال سلیقه کارشناسان و ممیزان مالیاتی در حسابرسی­ها یکی از مهم­ترین مشکلاتی است که کشور با آن روبروست. سیستمی شدن امور به حل این موضوع کمک می­کند و امکان مالیات­ستانی بر اساس اطلاعات به وجود می­آید. هر چقدر به سمت فاصله گرفتن از روندهای دستی و سنتی مالیات­ستانی برویم، منافع کشور بیشتر تأمین می­شود.

بیات در پایان تأکید کرد: سامانه­ها و سیستم­ها نوعی عدالت را در مالیات­ستانی ایجاد می­کنند. به طور مثال، دوربین­های مداربسته در معابر که برای کنترل جرایم از آن­ها استفاده می­شود، بدون این که جایگاه افراد را در نظر بگیرند به ثبت وقایع می­پردازند. سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور نیز همین عملکرد را دارد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ