آبله مرغان؛ تهدید بهاری که نباید آن را دست کم گرفت

اقتصاد ایران: با آغاز فصل بهار، شیوع بیماری‌های ویروسی در میان مردم افزایش می‌یابد و یکی از شایع‌ترین این بیماری‌ها، آبله مرغان است. این بیماری که معمولاً در کودکان مشاهده می‌شد، به دلیل تغییرات در الگوهای ابتلا، اکنون بیشتر در بزرگسالان مشاهده می‌شود. متخصصان بهداشت، در این خصوص توصیه‌های مهمی برای پیشگیری و درمان این بیماری دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،آبله مرغان یکی از بیماری‌های ویروسی است که در فصل بهار شیوع بیشتری پیدا می‌کند. مسعود مردانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص بیماری‌های عفونی، در خصوص این بیماری توضیح داد: "آبله مرغان یک بیماری ویروسی حاد است که باعث تب و جوش‌های پوستی می‌شود. معمولاً در گذشته این بیماری مختص کودکان بود، اما با افزایش سطح بهداشت، کودکان در سنین پایین دیگر به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و این بیماری در بزرگسالی شایع‌تر شده است."

مردانی افزود: "علائم ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالان شدیدتر از کودکان است و هر چه سن فرد بیشتر باشد، شدت علائم نیز افزایش می‌یابد." وی همچنین توضیح داد که جوش‌های پوستی این بیماری می‌توانند در بخش‌های مختلف بدن مانند صورت، سر، اندام‌ها و حتی در برخی موارد در تمامی بدن ظاهر شوند.

دوره حاد این بیماری معمولاً ۷ روز طول می‌کشد، اما در برخی افراد بهبودی ممکن است بین دو تا سه هفته به طول انجامد. پزشکان توصیه می‌کنند که افراد از تماس نزدیک، دست دادن و بوسیدن مبتلایان به آبله مرغان خودداری کنند، زیرا این بیماری به راحتی از طریق تماس با فرد آلوده منتقل می‌شود.

در عین حال، آبله مرغان معمولاً در کودکان سالم به شکل خفیفی بروز می‌کند، اما در موارد شدیدتر، ضایعات پوستی می‌توانند تمامی بدن را درگیر کرده و حتی در گلو، چشم‌ها و غشاهای مخاطی مانند مجاری ادرار و واژن نیز به وجود آید. بثورات پوستی معمولاً بین یک هفته تا ۲۰ روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شود و حدود ۵ تا ۱۰ روز باقی می‌ماند.

از دیگر علائم ابتلا به آبله مرغان می‌توان به تب (معمولاً تب خفیف بین ۳۷.۸ تا ۳۸.۹ درجه سانتی‌گراد)، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی عمومی اشاره کرد. مردانی توصیه کرد: "اگر خود یا فرزندتان علائم آبله مرغان را مشاهده کردید، به پزشک عفونی یا عمومی مراجعه کنید. پزشک با معاینه ضایعات و بررسی سایر علائم می‌تواند بیماری را تشخیص دهد و در صورت نیاز، داروهایی برای کاهش شدت بیماری تجویز خواهد کرد."

وی همچنین هشدار داد که بیماران نباید ضایعات پوستی خود را بخارانند، زیرا این کار می‌تواند به عفونت‌های باکتریایی منجر شود و ممکن است جای جوش‌ها باقی بماند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ