به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،سازمان ملل متحد در جدیدترین هشدار خود به خطر افزایش مرگومیر مادران باردار در جهان اشاره کرده و تاکید دارد که کاهش بودجههای امدادی میتواند پیشرفتهای سالها در این زمینه را به عقب بازگرداند. گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد که در طول قرن اخیر، مرگومیر ناشی از بارداری و زایمان در سطح جهانی تا ۴۰ درصد کاهش یافته است. با این حال، کارشناسان سلامت عمومی هشدار میدهند که این روند پیشرفت در سالهای اخیر کندتر شده و با کاهش کمکهای مالی بینالمللی، این روند ممکن است دچار وقفه یا پسرفت شود.
در سال ۲۰۲۳، که تازهترین آمار موجود است، حدود ۲۶۰ هزار مادر در سراسر جهان بر اثر مشکلات بارداری و زایمان جان خود را از دست دادند. این معادل مرگ یک زن در هر دو دقیقه است. شواهد نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد این مرگها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا اتفاق میافتد. بسیاری از این کشورها با بحرانهای انسانی و جنگها دست و پنجه نرم میکنند، که آسیبپذیری زنان باردار را افزایش داده است. کشورهایی نظیر چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجریه و سومالی نمونههایی از مناطق آسیبدیدهای هستند که از کمبود منابع بهداشتی و خدمات درمانی رنج میبرند.
این هشدارها به ویژه در شرایطی مطرح میشود که بحرانهای جهانی همچنان بر توانایی کشورهای کمدرآمد در دسترسی به خدمات بهداشتی موثر تاثیر میگذارد و روند تلاشهای جهانی برای کاهش مرگومیر مادران باردار را تهدید میکند.