بودجه یک میلیاردی برای رفع کمبود دارو
اقتصاد ایران: وزیر بهداشت از دریافت یک میلیارد دلار بودجه از صندوق توسعه ملی برای تأمین داروهای استراتژیک خبر داد.
وی ادامه داد: چند عامل باید با هم ترکیب شوند تا پیشرفت این صنعت رقم بخورد. از یک طرف، نیاز به نقدینگی و ارز داریم و از طرف دیگر باید مصرف دارو به درستی انجام شود. تولید و قیمتگذاری دارو نیز باید بهگونهای باشد که از هدررفت سرمایه کشور جلوگیری کند. نکته مهم این است که سود و پرداختها باید همخوانی با جیب مردم داشته باشد. در کنار این دو اصل، کیفیت بالا نیز بسیار حائز اهمیت است و هیچگاه نباید کوچکترین خدشهای به آن وارد شود.
ظفرقندی با بیان اینکه با پیشرفت صنعت داروسازی، ما موفق به تولید بسیاری از داروهایی شدهایم که آرزوی تولید آنها را داشتیم و تجربه 40 ساله در این صنعت رقم خورده است، گفت: اولویت دولت و شخص رئیسجمهور، حمایت از تولید داروهای ژنریک و پیشرفت صنعت داروسازی است.
وی همچنین با تقدیر از تمامی کسانی که در این صنعت دستاوردهای فاخر را رقم زدهاند و مسئولین گذشته، یادآور شد: روز به روز پیشرفتها مشهود و مسیر خوبی در حال طی شدن است البته این مسیر سختیهایی نیز دارد. پیش از این مرتب میشنیدیم که صنعت داروسازی به دلیل کمبود نقدینگی در حال توقف است، اما برای پرداخت بدهیها دو مسیر را دنبال و پیگیری کردیم.
وزیر بهداشت در خصوص تأمین نقدینگی برای صنعت داروسازی گفت: از صندوق پیشرفت و توسعه یک میلیارد دلار جذب کردیم که برای تأمین داروهای استراتژیک بود. همچنین پیگیریهایی برای جذب 300 میلیون دلار برای پرداخت بدهیها صورت گرفت که روز گذشته مصوبه آن را دریافت کردیم. کارگروهی تشکیل خواهد شد تا نحوه تأمین و لیست موارد مشخص شود و حداکثر بهرهبرداری از این 700 میلیون دلار انجام گیرد.
ظفرقندی با تاکید بر اینکه حدود 55 درصد بدهیهای دارویی با 300 میلیون دلار تسویه میشود، ابراز امیدواری کرد در سال 1404 با امکانات موجود بتوانیم باقی مطالبات صنعت داروسازی را پرداخت کنیم و برای پیشرفت بیشتر قدم برداریم.
وزیر بهداشت ضمن اعلام حمایت از پیشنهادات سرمایهگذاری داخلی یا خارجی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، ابراز کرد: امیدوارم با کمک فعالان این صنعت و رشد تولید، نسبت به سالهای گذشته، وضعیت بهتری داشته باشیم.
مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه این مراسم اظهار کرد: این جلسه بیشتر به منظور تبریک و دیدار نوروزی برگزار شده است اما از این فرصت استفاده میکنم تا نکاتی را در خصوص روند اقدامات سازمان غذا و دارو با فعالان صنعت دارو مطرح کنم.
وی افزود: از زمانی که در سازمان غذا و دارو مشغول به فعالیت شدم، با اعتماد وزیر محترم تلاش کردیم تا فرآیندهایی که امکان سادهسازی دارند، بهطور جدی اصلاح کنیم. البته همچنان فضا برای بهبود بیشتر وجود دارد. یکی از اقدامات کلیدی در این راستا، آمادهسازی سند توسعه صادرات دارویی بود که بهزودی برای اجرایی شدن ابلاغ خواهد شد. این سند هدف دارد تا فرآیند صادرات محصولات دارویی شرکتها را تسهیل کند و آنها را در مسیر رشد و توسعه قرار دهد.
پیرصالحی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه قیمتگذاری دارو بیان کرد: در این زمینه مشکلاتی وجود داشت که با تلاشهای مستمر تیمهای سازمان، برخی اصلاحات انجام شد. همچنین، در پایان سال گذشته، بخشی از بدهیهای صنعت دارویی که برای بسیاری از شرکتها چالشبرانگیز بود، بیش از 55 درصد پرداخت شد. در این راستا، از تمامی افرادی که در این فرآیند مشارکت داشتند، صمیمانه تشکر میکنم.
وی افزود: در سال جدید، علاوه بر پیگیری مستمر برای تسهیل فرآیندها و واگذاری وظایف غیرحاکمیتی به بخش خصوصی، از اولویتهای سازمان ایجاد تعامل مؤثر با بانک مرکزی برای تخصیص ارز است. ما قصد داریم با استفاده از تجربیات گذشته، در حوزه ارز ترجیحی و ارز توافقی، همکاریهای لازم را برای بهبود وضعیت موجود انجام دهیم. این همکاریها به ما این امکان را میدهد تا شرایط سخت اقتصادی سال جاری را بهتر مدیریت کنیم.
پیرصالحی بر لزوم توجه به دغدغههای مردم و صنعت تأکید و بیان کرد: با توجه به شرایط تورمی و فشارهای اقتصادی، ضروری است تا تمامی تصمیمگیریها بر اساس گزارشهای دقیق و اطلاعات واقعی که صنعت و شرکتها در اختیار ما قرار میدهند، صورت گیرد. هدف ما کاهش دغدغههای مردم و صنعت است و این امر تنها با همکاری و همافزایی همگانی امکانپذیر خواهد بود.