«بیام اسپیس»، کراساوور لوکس چینی را به ایران آورد
اقتصاد ایران: آواتار، برند تازهتاسیس در دنیای خودرو است که بهلطف اتحاد سهگانه گروه خودروسازی چانگان، شرکت هواوی و CATL شکل گرفته است. این برند که قصد ورود به بازار خودروهای پریمیوم لاکچری تمامبرقی را دارد، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
طراحی محصولات آواتار بسیار جذاب و منحصربهفرد بوده و خطمشی خاص خود را دنبال میکند. بر این اساس شاید جالب باشد بدانید که مدیر طراحی محصولات آواتار، نادر فقیهزاده است. وی که طراحی محصولات بامو (بهویژه سری ۶ و سری ۷) را در کارنامه خود دارد، توانسته سبک جدیدی از طراحی را برای آواتار ارائه دهد. در ایران، شرکت بیام اسپیس، درصدد واردات محصولات آواتار است که نخستین مدل وارداتی آن نیز آواتار ۱۱ است.
طراحی زیبا و متمایز آواتار ۱۱
شرکت بیام اسپیس، زیرمجموعه گروه بهمن است و خودروهای لوکس و خاص را به کشور وارد میکند. این شرکت در نخستین اقدام خود سراغ آواتار ۱۱ رفته تا بتواند بازار خودروهای پاک مبتنی بر انرژیهای نوین را در کشور با تحولی گسترده مواجه کند. از نظر طراحی، آواتار ۱۱ یکی از کراسکوپههای بسیار خاص و جذاب بهشمار میرود که طراحی بدنه آن بهدور از هرگونه پیچیدگی و احجام اغراقآمیز شکل گرفته است.
با نگاهی بهپروفیل خودرو، اوج هنر و خلاقیت نادر فقیهزاده را شاهد هستیم. پوزهای نسبتا کشیده، سقف منحنی، ستون C کشیده و باریک، در کنار احجام سیال روی بدنه، حالت ماهیچهای برای این خودرو بهوجود آوردهاند. همچنین رینگهای ۲۱ و ۲۲ اینچی در این خودرو بسیار جذاب و اسپرت بهنظر میرسند.
در نمای جلو این خودرو، نادر فقیهزاده با هوشمندی تمام، طراحی جذابی را برای پوزه این کراسکوپه در نظر گرفته است. برخلاف ترند این روزهای طراحی خودرو که استفاده از چراغهای دوبل نه چندان جذاب بسیار گسترده است، در این خودرو یک LED بهصورت حرف L بزرگ طراحی شده است.
همچنین چراغ LED نواری باریک در بخش بالایی و چراغ اصلی در بخش انتهایی LED بهشکل حرف L چهره اسپرت و تهاجمی از این خودرو بهنمایش میگذارد. در نمای عقب نیز همچنان شاهد طراحی خلاقانه نادر فقیهزاده هستیم که برخلاف نمای یکنواخت و تکراری بیشتر محصولات چینی، بهلطف حجمپردازی بسیار ویژه با چراغ LED نواری ظریف، نمای زیبا و جذابی به آواتار ۱۱ بخشیده است.
البته نادر فقیهزاده از آیرودینامیک هم صرفنظر نکرده و با طراحی دستگیرههای پنهان i شکل، اسپویلر فعال روی درِ صندوقعقب و دیفیوزر بزرگ یکپارچه، عملکرد این کراسکوپه را بهبود بخشیده است.
نکته بسیار مهم درباره آواتار ۱۱ کیفیت رنگ بدنه آن است که نسبت بهبیشتر محصولات چینی حاضر در بازار کشورمان چند سر و گردن بالاتر است.
کابین بسیار لوکس و خاص
پس از باز کردن درهای آواتار ۱۱ شاهد سبک طراحی زیبا و لوکس در این خودرو هستیم. یک نمایشگر عریض بزرگ لمسی در بخش میانی داشبورد و یک نمایشگر باریک بهمنظور کلاستر (مجموعه پشت آمپر) و یک نمایشگر در مقابل سرنشین جلو تعبیه شده تا فضای داخلی این خودرو، هوشمند و مدرن جلوه داده شود. طراحی داشبورد بسیار جذاب و در نوع خود منحصربهفرد است. طراحی LED های نواری در سراسر کابین و دریچههای قابل تنظیم الکترونیکی بههمراه تریم دو رنگ، فضای داخلی این خودرو را بسیار نوآورانه و منحصربهفرد جلوه میدهند.
طراحی غربیلکفرمان دی-کات و صندلیهای اسپرت نسل جدید، مشابه مرسدسبنز CLA بوده که هیجان را در زمان رانندگی با این خودرو بهاوج خود میرساند. جالب است بدانید که طراحی سقف پانورامیک و LED های نواری در کنار چرم باکیفیت، فضای داخلی این خودرو را لاکچری جلوه میدهد.
همچنین بهلطف فاصله محوری ۲۹۷۵ میلیمتری، طول ۴۸۸۰ میلیمتری، عرض ۱۹۷۰ میلیمتری و ارتفاع ۱۶۰۱ میلیمتری، سرنشینان ردیف دوم از فضای بسیار راحت و جاداری بهرهمند هستند. طراحی صندلیهای عقب نیز بهلطف کنسول میانی بسیار لوکس، فضای جادار و راحتی را فراهم کرده است.
همچنین جالب است بدانید که هر چهار در آواتار ۱۱ بهمکانیزم باز و بسته شدن تمامبرقی مجهز هستند که سطح لوکسگرایی این خودرو را ارتقا میبخشند. استفاده از بهترین و باکیفیتترین مواد، در کنار تریم دو رنگ، نورپردازی LED و سقف پانورامیک سبب ایجاد حس و حال لوکس در این خودرو شده است.
قوای محرکه پرتوان
آواتار ۱۱ در بخش فنی نیز هیچچیز کم ندارد. در این بخش و در بخش الکترونیکی CATL مهندسان گروه خودروسازی چانگان سنگتمام گذاشتهاند. به این معنا که یک موتور بنزینی صرفا بهمنظور تولید انرژی الکتریکی برای باتریها در نظر گرفته شده تا بتواند پیمایش حرکتی این کراسکوپه را بهبود بخشد. آواتار ۱۱ بهعنوان یک خودرو EREV (خودرو الکتریکی با موتور احتراقداخلی که صرفا برای تولید انرژی الکتریکی است) شناخته میشود.
در نسخه پایه، یک موتور الکتریکی با نیروی محرکه در بخش عقب، قدرت ۳۱۰ اسببخاری و گشتاور ۳۷۰ نیوتونمتری را فراهم میآورد. این مدل دیفرانسیلعقب، مجهز بهگیربکس تکسرعته بوده که تنها ۷ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت برسد.
بر اساس آنچه کمپانی آواتار اعلام کرده، این کراسکوپه جذاب میتواند بهکمک پک باتری ۱۱۶.۷۹ کیلو وات- ساعتی لیتیوم-نیکل-منگنز-کبالت اکسید تا ۷۰۰ کیلومتر را بپیماید. از سوی دیگر، نسخه دو موتورالکتریکی با سامانه چهارچرخمحرک (دو دیفرانسیل ۴WD) نیز برای این خودرو ارائه میشود.
این نسخه آواتار ۱۱ میتواند حداکثر ۵۸۰ اسببخار قدرت و ۶۵۰ نیوتونمتر گشتاور را فراهم کند. همچنین این نسخه میتواند از حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت را تنها در ۴.۵ ثانیه طی کند. حداکثر سرعت آواتار ۱۱ دو موتور الکتریکی، ۲۰۰ کیلومتر برساعت است. همچنین حداکثر پیمایش این کراسکوپه جذاب دو موتور الکتریکی ۶۰۰ کیلومتر است.
آپشنهای هوشمند و جدید آواتار ۱۱
آواتار ۱۱ بهجدیدترین تکنولوژیهای دنیای خودرو مزین شده است. بر این اساس شاهد نصب سیستم فوق هوشمند رانندگی خودکار مبتنی بر خودران سطح سه روی این خودرو هستیم که توسط تیم هواوی توسعه یافته است.
از دیگر امکانات این خودرو میتوان به سیستم فوق هوشمند انحراف از مسیر و هشدار صوتی و ویبره روی فرمان برای راننده، سیستم فوق هوشمند پایش نقاط کور بههمراه شناسایی عابرپیاده، سیستم پیشگیری از برخورد با هماهنگی سیستم ترمز اضطراری خودکار، سیستم حفظ حرکت بین خطوط، سیستم فوق هوشمند کنترل فواصل بهویژه هنگام ترافیک، دوربین ۵۴۰ درجه با کیفیت Full HD و وضوح بالا، ۶ دوربین و ۱۵ سنسور راداری برای پایش حرکت خودرو و جلوگیری از برخورد و تصادف، سیستم آنالیز دقیق ترافیک، سیستم باز و بست چهار درِ برقی، وکیوم درها (مکانیزم آهسته بسته شدن درها)، چراغهای تطبیقی، سیستم تهویهمطبوع دو منطقهای با کانال و تنظیمات مجزا برای سرنشینان عقب، استارت و حرکت خودرو بهصورت هوشمند روی گوشی تلفنهمراه، دو پد شارژ وایرلس گوشی هوشمند و... اشاره کرد.
قیمت
در حال حاضر اطلاعات دقیقی درباره قیمت آواتار ۱۱ بیام اسپیس در دسترس نیست؛ اما بهزودی قیمت قطعی این خودرو از سوی این شرکت اعلام خواهد شد.