درخواست دولت آلمان برای استخدام دانشمندان آمریکایی
اقتصاد ایران: سرپرست وزارت آموزش و پروش آلمان خواستار پذیرش و استخدام دانشمندان آمریکایی در آلمان و اروپا شده که در کشور خود از سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور کشورشان رنج میبرند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه دی سایت، جم اوزدمیر، سرپرست وزارت آموزش و پرورش آلمان خواستار پذیرش دانشمندان آمریکایی در آلمان و اروپا شده و تاکید کرد که یک طرح اروپایی برای این منظور لازم است.
این وزیر آلمانی در سخنانی تصریح کرد که می خواهد دانشمندانی را از ایالات متحده آمریکا جذب کند. این سیاستمدار سبز به شبکه تحریریه آلمان (RND) گفت: «اگر محققان از ایالات متحده آمریکا - و همچنین از سراسر جهان - علاقه مند به کار در آلمان هستند، ما این فرصت را برای موقعیت عالی تحقیقاتی و نوآوری خود می بینیم که می خواهیم از آن استفاده کنیم. دانشگاه و سیستم علمی آلمان برنامه های تحقیقاتی و بورس های تحصیلی متعددی را ارائه می دهد.
پیش از این دانشمندان برجسته در آلمان خواستار جذب هدفمند محققان و دانشمندان از ایالات متحده شده بودند که از سیاست های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در آنجا رنج می برند. برنامه موسوم به مایتنر-انیشتین برای دانشمندانی است که کار آنها در ایالات متحده قابل ادامه نیست یا فقط می تواند تا حد محدودی ادامه یابد.
اوزدمیر گفت : درک گسترده ای از چگونگی تقویت آلمان و اروپا ( با این روش) در حال حاضر وجود دارد. این امر مستلزم طرح گسترده و ایده آل اروپایی است.
وی تاکید کرد که قبلاً با همتای فرانسوی خود هم در این باره تبادل نظر کرده و به کمیسیون اروپایی پیام داده است که اتحادیه اروپا باید از تدابیر موجود برای حمایت از دانشمندان با استعداد کشورهایی استفاده کند که از نفوذ سیاسی و مالی رنج می برند.
وی افزود: دولت فدرال آینده می تواند مستقیماً از این موضوع پیروی کند.
اخیراً صدها دانشمند برجسته در زمینه های مهندسی و پزشکی در ایالات متحده آمریکا در نامه ای سرگشاده دولت ایالات متحده را به حمله بزرگ به علم آمریکا متهم کردند. در این نامه آمده است: این رویکرد میتواند تحقیقات را چندین دهه عقب بیاندازد و سلامت و ایمنی آمریکاییها را تهدید کند.
اخیرا مؤسسات علمی در اروپا و سایر نقاط جهان رقابتی جدی برای جذب پژوهشگران آمریکایی که به دنبال فرار از محدودیتهای علمی دولت «دونالد ترامپ» هستند، آغاز کردهاند.
روزنامه «فایننشال تایمز» چندی پیش گزارش داد که دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی متعددی در اروپا، از جمله «دانشگاه کمبریج»، پیشنهادهای جذابی را برای این دانشمندان ارائه دادهاند.
این اقدام به دنبال کاهش شدید بودجه پژوهشی در آمریکا و سرکوب برخی از حوزههای علمی صورت گرفته است.
«جوان بادرون کارنی» مدیر ارشد روابط دولتی در «انجمن پیشرفت علوم آمریکا» اعلام کرده که کشورهایی مانند چین و فرانسه نیز در حال تلاش برای جذب پژوهشگران مقیم آمریکا هستند.
«ماریا لیپتین»، رئیس «شورای تحقیقات اروپایی» نیز اعلام کرد که فضای سیاسی آمریکا برای دانشمندانی که به دنبال تحقیقات مستقل هستند، ناامیدکننده شده است.
«فیلیپ بابتیست» وزیر آموزش عالی و تحقیقات فرانسه هم اخیرا اعلام کرده که دولت از دانشگاههای برتر این کشور خواسته است طرحهایی را برای جذب دانشمندان آمریکایی ارائه دهند.
در دوران ریاستجمهوری ترامپ، بسیاری از اصطلاحات علمی از اسناد رسمی حذف شده و بودجه برخی پروژههای تحقیقاتی کاهش یافته یا بهطور کامل قطع شده است.
علاوه بر این، صدها دانشمند و مدیر علمی از سمتهای خود برکنار شدهاند.
کارشناسان هشدار دادهاند که سیاستهای ترامپ در قبال علم، نهتنها برای آمریکا بلکه برای کل جهان، بهویژه در حوزه سلامت، پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.
فرانسه یکی از کشورهایی است که پیشقدم شده و خواستار یک اقدام اروپایی مشترک برای جذب «پناهجویان علمی» شده است که از فشارهای دولت ترامپ فرار میکنند.
انتهای پیام/