به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محققان دانشگاه تافتس به رهبری پروفسور چیائوبینگ ژو، واکسنی را طراحی کردهاند که قادر است سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با تومورهای سرطانی تقویت کند. این واکسن میتواند به درمان انواع مختلف سرطانها مانند ملانوم، سرطان سینه سهگانه منفی، سرطان ریه و سرطان تخمدان کمک کند.
این واکسن، برخلاف واکسنهای سنتی، از ترکیبی از پروتئینهای توموری موجود در تومورهای جامد استفاده میکند تا به سیستم ایمنی کمک کند تا تومورها را شناسایی و از بین ببرد. این رویکرد نوآورانه، نه تنها پاسخ ایمنی شدیدی را ایجاد میکند، بلکه حافظه ایمنی طولانیمدت نیز شکل میدهد، که احتمال بازگشت تومور را کاهش میدهد.
در این روش جدید، محققان با استفاده از نانوذرات چربی برای حمل پروتئینهای اصلاحشده به گرههای لنفاوی، سیستم ایمنی بدن را به گونهای آموزش میدهند که تومورها را شناسایی و از بین ببرد. نتایج آزمایشها روی مدلهای حیوانی مبتلا به انواع مختلف سرطان نشان داده است که این واکسن توانسته پاسخهای ایمنی قابل توجهی تولید کند و متاستاز و رشد تومورها را سرکوب کند.
پروفسور ژو تاکید کرد که این واکسن میتواند مکملی برای روشهای درمانی فعلی مانند جراحی و شیمیدرمانی باشد و به درمان بهتر بیماران و پیشگیری از بازگشت سرطان کمک کند. این تحقیق در مجله Nature Biomedical Engineering منتشر شده و با حمایت مالی مؤسسات ملی سلامت آمریکا انجام شده است.