کمبود ید در زنان باردار؛ خطر نمک‌های رنگی و دریایی

اقتصاد ایران: بررسی‌های اخیر وزارت بهداشت نشان می‌دهد که کمبود ید در زنان باردار به سطح هشدار رسیده و برخی استان‌ها در معرض خطر قرار دارند. ترویج مصرف نمک‌های یددار و جلوگیری از استفاده از نمک‌های رنگی و دریایی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با این بحران است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، از وضعیت نگران‌کننده کمبود ید در زنان باردار کشور خبر داد و به خطرات ناشی از این کمبود اشاره کرد. وی تأکید کرد که کمبود ید می‌تواند منجر به مشکلات جدی مانند سقط جنین، عقب‌ماندگی ذهنی و اختلالات تکاملی در جنین شود. به همین دلیل، تأمین ید کافی در دوران بارداری برای حفظ سلامت مادر و جنین بسیار حیاتی است.

اسماعیل‌زاده در ادامه توضیح داد که در ششمین پایش ملی ید که در سال گذشته انجام شد، بیش از ۱۱ هزار دانش‌آموز و ۳ هزار زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج این پایش، میزان ید ادرار در زنان باردار کشور ۱۲۸ میکروگرم در لیتر گزارش شده است که پایین‌تر از حد مطلوب ۱۵۰ میکروگرم در لیتر است. این آمار نشان می‌دهد که وضعیت ید در زنان باردار در کشور مطلوب نیست و نیاز به اقدامات فوری برای رفع این کمبود وجود دارد.

وی افزود: «وضعیت ید در برخی استان‌ها به خصوص آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گلستان و قزوین نگران‌کننده است. این استان‌ها در معرض خطر کمبود ید قرار دارند و باید در اولویت قرار گیرند.»

یکی از دلایل اصلی این کمبود، مصرف نمک‌های رنگی و نمک‌های دریایی است که فاقد ید کافی هستند. اسماعیل‌زاده با اشاره به این نکته که برخی کارخانه‌ها به دلیل مسائل اقتصادی، مقدار کمتری ید به نمک‌ها اضافه می‌کنند، خواستار نظارت بیشتر بر تولید این محصولات شد.

برای حل این مشکل، وزارت بهداشت اقداماتی چون تأمین مکمل‌های «یدوفولیک» برای زنان باردار و ترویج مصرف نمک‌های یددار را در دستور کار قرار داده است. همچنین، این وزارتخانه قصد دارد با دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و متخصصان در زمینه بهبود وضعیت ید در کشور همکاری کند.

در نهایت، دکتر اسماعیل‌زاده از تغییرات در برنامه‌های پایش وضعیت ید خبر داد و گفت: «برنامه پایش ید در میان زنان باردار و دانش‌آموزان کشور از این پس به صورت سالانه و طی پنج سال آینده انجام خواهد شد تا بتوانیم وضعیت ید در کشور را بهبود بخشیم.»

این اقدامات نشان‌دهنده تلاش‌های وزارت بهداشت برای مقابله با بحران کمبود ید و بهبود سلامت عمومی است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ