تصادف مرگبار شیائومی SU۷ باعث نگرانی درباره رانندگی هوشمند در چین شده

اقتصاد ایران: عصر خودرو- در تاریخ ۲۹ مارس یک دستگاه خودروی Xiaomi SU۷ که سه دختر جوان در سنین دانشجویی سرنشین آن بودند، در یکی از بزرگراه‌ های استان آنهویی چین دچار سانحه شد و متأسفانه هر سه نفر جان خود را از دست دادند. این حادثه بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی چین پیدا کرد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، خودرو در زمان وقوع حادثه در حالت رانندگی هوشمند NOA قرار داشت. این سیستم پس از شناسایی مانع، کنترل خودرو را به‌ دست گرفت و ترمز ها را فعال کرد اما با این وجود، خودرو با سرعت 97 کیلومتر بر ساعت به کناره جاده برخورد کرد.


این تراژدی تلخ به‌ سرعت موجی از تردید ها را نسبت به شرکت شیائومی و قابلیت رانندگی هوشمند آن بین مردم و طرفداران تکنولوژی برانگیخت. در پی این حادثه ارزش سهام شیائومی طی دو روز بیش از 120 میلیارد دلار هنگ‌کنگ یا تقریباً معادل 15 میلیارد دلار آمریکا کاهش پیدا کرد.


همزمان بسیاری از مردم نسبت به فناوری رانندگی هوشمند و شیوه تبلیغ آن ابراز نگرانی کردند و همچنین چند رسانه دولتی مانند Guancha.cn به این موضوع پرداختند.


بر اساس گزارشی که این رسانه منتشر کرد، مادر راننده‌ای که در این سانحه جان باخت، چندین بار به دخترش درباره خطرات اعتماد بی‌ چون‌ و‌ چرا به قابلیت رانندگی هوشمند هشدار داده بود اما دختر در پاسخ گفته بود که این قابلیت برای استفاده کردن کاملا ایمن است.


بسیاری از خودروسازان مخصوصا آن هایی که در حوزه خودرو های برقی فعالیت دارند، در بازاریابی سیستم‌ های کمک‌ راننده سطح 2 یا L2 ADAS از عبارت هایی مثل «رانندگی هوشمند سطح بالا»، «اجتناب خودکار از موانع» یا حتی «دستان خود را آزاد کنید» استفاده می‌کنند.


چنین کلماتی ممکن است مصرف‌ کنندگانی را که با سطح واقعی فناوری آشنا نیستند گمراه کرده و این تصور اشتباه را به وجود آورد که خودرو می‌تواند بیشتر وظایف رانندگی را خودش انجام دهد، موضوعی که در نهایت ممکن است به کاهش تمرکز راننده بر مسیر و خطرات احتمالی منجر شود.

رسانه‌ ها همچنین به این نکته اشاره کردند که در برخی ویدیو های تبلیغاتی، سازنده های محتوا دست‌ های خود را از روی فرمان برمی‌دارند و اجازه می‌دهند خودرو برای مدت طولانی به‌ شکل خودکار حرکت کند. این نوع نمایش‌ ها می‌تواند حتی بیشتر از قبل خریداران را به استفاده نادرست از سیستم‌های کمک‌راننده سطح 2 ترغیب کرده و احساس امنیت کاذب ایجاد کند.

مدتی بعد از حادثه، ویدیویی از یک راننده دیگر SU7 منتشر شد که در آن شخص در حالی که خودرو روی بزرگراه در حال حرکت بود، در صندلی‌ خود خوابیده بود. این ویدیو باعث نگرانی بیشتر درباره نحوه استفاده و درک عمومی از فناوری‌ های رانندگی نیمه‌ خودران شد.


البته باید گفت که بسیاری از خودروسازان از این مشکل آگاه هستند. مثلا تسلا اسم رانندگی کاملاً خودکار یا به اختصار FSD را از روی محتوای تبلیغاتی مربوط به سیستم کمک‌ رانندگی خود حذف کرد تا از ایجاد برداشت‌ های اشتباه جلوگیری کند.


از طرفی، دولت چین هم اعلام کرد که در آینده استفاده از زبان تبلیغاتی در حوزه رانندگی هوشمند را تحت مقررات قرار خواهد داد. این تصمیم با هدف جلوگیری از گمراهی خریداران و تضمین استفاده ایمن از تکنولوژی های کمک‌راننده اتخاذ شده است.

اشتیاق خرید خودرو های جدید و استفاده از این نوع تکنولوژی ها در میان نسل های جوان‌تر روز به روز بیشتر می‌شود، از طرفی دولت ها باید با وضع قوانین جدید و نظارت درست بر روی آموزش، از وقوع چنین حوادث تلخی جلوگیری کنند.

 

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ