رسانه‌های چینی: جنگ تجاری برنده‌ای ندارد

اقتصاد ایران: رسانه‌های رسمی چینی در اقدامی یکسان و مشترک با انتشار یادداشتی، ضمن بررسی تعرفه‌های جدید واردات آمریکا بر محصولات چینی، اعلام کردند که جنگ تجاری برنده‌ای نخواهد داشت.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های چینی همچون چاینا نیوز، پیپلز دیلی، سی جی تی ان و ... با انتشار یادداشتی نسبت به اقدام جدید ترامپ علیه چین موضع گرفتند.

در ابتدای این یادداشت آمده‌است: در تاریخ 2 آوریل به وقت محلی، دولت آمریکا اعلام کرد که بر تمامی شرکای تجاری خود 10٪ "تعرفه پایه حداقلی" اعمال خواهد کرد و برای برخی کشورها تعرفه‌های بالاتری در نظر می‌گیرد.

«این سیاست موسوم به "تعرفه‌های متقابل" که بی‌اساس و بی‌معناست، شکلی عریان از یک‌جانبه‌گرایی تجاری و حمایت‌گرایی محسوب می‌شود که بلافاصله با مخالفت شدید در داخل آمریکا و جامعه بین‌المللی مواجه شد. عموم ناظران بر این باورند که این اقدام نه تنها به اقتصاد آمریکا آسیب خواهد زد، بلکه نظم تجارت چندجانبه را به‌شدت تخریب کرده، زنجیره‌های تولید و تأمین جهانی را با ضربه روبرو خواهد ساخت و تنش‌های تجاری بین‌المللی و شکاف در اقتصاد جهانی را تشدید خواهد کرد.»

چاینا نیوز در ادامه ضمن اشاره به واکنش بازارها افزود: شاخص‌های اصلی آتی بازار بورس نیویورک در معاملات پس از ساعات رسمی با سقوط شدید مواجه شدند. مؤسسه گلدمن ساکس احتمال وقوع رکود اقتصادی در آمریکا طی 12 ماه آینده را از 20٪ به 35٪ افزایش داد و اعلام کرد افزایش شدید تعرفه‌ها ممکن است رشد اقتصادی را متوقف، تورم را تشدید و نرخ بیکاری را بالا ببرد. 

این یادداشت با شاره به اینکه «در تجارت، مازاد و کسری وجود دارد، اما این مسئله به معنی نفع یا ضرر یک‌جانبه نیست»، تأکید کرد: ماهیت تجارت جهانی، همکاری سودمند مبتنی بر مزیت نسبی است و نه یک بازی صفر و یکی. روابط اقتصادی و تجاری میان چین و آمریکا نمونه بارز این امر است.

«در سال 1979، زمانی که روابط دیپلماتیک چین و آمریکا برقرار شد، حجم تجارت دوجانبه کمتر از 2.5 میلیارد دلار بود، اما در سال 2024 از 688 میلیارد دلار فراتر رفت. حتی با وجود اختلالات ناشی از سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا، حجم تجارت دوجانبه در سال 2024 رشد 3.7 درصدی را تجربه کرد.»

بنابر ادعای رسانه‌های چینی، این آمار نتیجه عملکرد بازار بوده و ماهیت مکمل و عمیق روابط تجاری دو کشور را نشان می‌دهد – تولیدات ساخت چین کالاهایی با صرفه‌جویی بالا را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی فراهم کرده و مشاغل زیادی در بخش‌های حمل‌ونقل، عمده‌فروشی، خرده‌فروشی و تجارت الکترونیک آمریکا ایجاد کرده است. چین هرگز به دنبال مازاد تجاری به‌طور عمدی نبوده است.

پیپلز دیلی نیز در یادداشت خود ضمن تأکید بر شعار «همکاری با چین یعنی همراهی با فرصت‌ها»، افزود:  آمریکا از تجارت با چین سود هنگفتی برده و صادرات شرکت‌های آمریکایی در چین به حساب مازاد تجاری چین گذاشته می‌شود، ضمن آن‌که آمریکا در حوزه خدمات نیز با چین مازاد تجاری قابل توجهی دارد.

به گفته این رسانه، در گزارش اخیر اتاق بازرگانی آمریکا در چین درباره محیط کسب‌وکار، 48٪ از شرکت‌های پاسخ‌دهنده چین را یکی از سه مقصد برتر سرمایه‌گذاری جهانی معرفی کردند، و 53٪ از آن‌ها گفتند که در سال 2025 قصد افزایش سرمایه‌گذاری در چین را دارند. 

این یادداشت با اشاره به آمر فوق تأکید میکند که تقویت ثبات و پایداری روابط اقتصادی و تجاری چین و آمریکا یک اجماع گسترده در میان فعالان اقتصادی دو کشور است. راه‌حل بلندمدت توسعه سالم روابط تجاری میان دو کشور، تقویت گفتگو، مدیریت مناسب اختلافات و کشف ظرفیت‌های همکاری است.

در انتهای این یادداشت آمده است: در شرایطی که روند بهبود اقتصاد جهانی ضعیف است، بیش از هر زمان دیگری نیاز به مسئولیت‌پذیری قدرت‌های بزرگ احساس می‌شود. تعامل سازنده و روند رو به رشد روابط تجاری چین و آمریکا نه تنها بر ثبات و شکوفایی جهانی تأثیرگذار است، بلکه نقشی تعیین‌کننده در شکل‌گیری ساختار اقتصادی جهانی دارد.

«تاریخ و واقعیت ثابت کرده‌اند که یافتن نقاط اشتراک میان چین و آمریکا حیاتی است، سود همکاری‌های دوجانبه میان این دو کشور به کل جهان می‌رسد، و باز بودن بازارها و روان بودن تجارت به ثبات زنجیره‌های تأمین جهانی کمک می‌کند. رقابت در دل همکاری اجتناب‌ناپذیر است، و چین هرگز از رقابت نمی‌هراسد، اما رقابت باید بر پایه قوانین تجارت بین‌المللی باشد.»

پیپلز دیلی در پایان یادداشت خود تأکید کرد: جنگ تجاری برنده ندارد و حمایت‌گرایی راه‌حل نیست. همان‌گونه که در سال 2018 تجربه شد، استفاده بی‌رویه آمریکا از "تعرفه‌های متقابل" نیز به همان سرنوشت گرفتار خواهد شد و آمریکا را در چرخه‌ای معیوب از خودزنی اقتصادی فرو خواهد برد.

گفتنی است، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تاریخ 2 آوریل به وقت محلی اعلام کرد که 34٪ تعرفه متقابل جدید بر کالاهای چینی اعمال خواهد شد و مجموع تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی به حدود 67٪ می‌رسد. در پاسخ، دولت چین روز جمعه 4 آوریل مجموعه‌ای از اقدامات متقابل، از جمله افزایش 34٪ تعرفه بر کالاهای وارداتی از آمریکا را اعلام کرد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ