سیب زمینی دوباره گران و نایاب شد

اقتصاد ایران: با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، سیب زمینی محصول پرمصرف در سبد غذایی خانوار بر اساس مشاهدات میدانی در هیچ کدام از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران مشاهده نمی‌شود  و قیمت این محصول در بازار نیز افزایش یافته است.

 در حالی که سیب زمینی تازه نیز به بازار آمده است اما  بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در نقاط مختلف تهران از 55 هزار تومان تا 89 هزار تومان به فروش می‌رسد، سایر صیفیجات از جمله خیار نیز قیمت بالایی دارد به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه 49 هزار تومان و در بازار تا 80 هزار تومان به فروش می‌رسد.

صادرات بی‌رویه سیب زمینی در ماه‌های پایانی سال گذشته بازار داخلی را با کمبود مواجه کرد و قیمت این محصول را افزایش داد تا در نهایت وزارت جهاد کشاورزی با دریافت اختیار برای ایجاد ممنوعیت و محدودیت صادرات و تنظیم بازار از سران سه قوه، صادرات سیب زمینی و حبوبات را از اسفند ماه به مدت دو ماه ممنوع کرد.

نمازی مدیرعامل جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی پیش از این اعلام کرده بود که واردات سیب زمینی برای تنظیم بازار تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و در صورتی که این ادعا واقعیت داشته باشد مشخص نیست که چرا سیب زمینی برای عرضه در میادین میوه وجود ندارد و قیمت آن در بازار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه موسسه جهاد استقلال برای واردات سیب زمینی دو کشور پاکستان و ترکیه را هدف قرار داده است، افزود: 50 هزار تن سیب زمینی سفارش داده شده که بخشی از آن صنعتی است و توسط بخش خصوصی و موسسه جهاد استقلال وارد می‌شود.

نمازی با تاکید بر اینکه واردات سیب زمینی تا تنظیم شدن بازار ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: شخصا امیدوارم روزی برسد که ایران از واردات سیب زمینی بی‌نیاز شود و سیب زمینی تولید داخل را به سیب زمینی خارجی ترجیح می‌دهم.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ