تحولات اوکراین| انتقاد آمریکا از عدم اقدام مشخص اروپا

اقتصاد ایران: تاکید وزیر خارجه آمریکا بر اهمیت گفتگو با روسیه برای رسیدن به صلح، فشار کنگره آمریکا بر ترامپ برای تشدید تحریم‌های ضدروسی و مذاکرات مقامات فرانسه و انگلیس در کی‌یف برای استقرار نیروی نظامی در اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، اعلام کرد که کشورهای اروپایی باید پیشنهادهای مشخصی برای تضمین امنیت اوکراین تهیه کنند.

روبیو با انتقاد از اینکه مقامات اروپایی فقط وعده می‌دهند، تأکید کرد: «آنها باید کمتر صحبت کرده و بیشتر عمل کنند. اروپا باید پیشنهادهای مشخص و سازنده‌ای برای تأمین امنیت مردم اوکراین ارائه دهد.»

در همان روز گزارش شد که نشستی بین نمایندگان فرانسه، انگلیس و اوکراین درباره امکان استقرار نیروی نظامی پس از توقف درگیری نظامی با روسیه در کی‌یف آغاز شد. پیشتر روزنامه "فایننشال تایمز" گزارش داده بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان استفاده از ساختارهای فرماندهی ناتو برای استقرار گردانی از حافظ صلح در خاک اوکراین است. در چارچوب «ائتلاف داوطلبان» ابتکاری مطرح شده که طبق آن، ساختارهای فرماندهی و کنترل این ائتلاف باید در هنگام استقرار «نیروهای امنیتی» در اوکراین به کار گرفته شوند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و سی و هفتمین (1137) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

رویکرد خوش‌بینانه آمریکا نسبت به حل‌وفصل صلح‌آمیز در اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در کنفرانس مطبوعاتی خویش در بروکسل همچنین اعلام کرد که مقامات واشنگتن نسبت به چشم‌انداز حل‌وفصل صلح‌آمیز در اوکراین خوش‌بین هستند. وی گفت: «ما امیدواریم بتوانیم در مسیر دستیابی به صلح پیشرفت کنیم. من همچنان خوش‌بین هستم که بتوانیم به این هدف برسیم. البته این روند دشوار و پیچیده خواهد بود، ولی امکان موفقیت وجود دارد.»

روبیو تأکید کرد که اولویت ایالات متحده، دستیابی به آتش‌بس است و برای رسیدن به صلح پایدار، هر دو طرف درگیر باید امتیازاتی بدهند.

وزیر خارجه همچنین یادآور شد که از ابتدا این مسئله برای دولت دونالد ترامپ اهمیت داشت که ضروری است تا گفت‌وگو با روسیه آغاز شود تا بتوان در مسیر دستیابی به صلح پیشرفت کرد.

کنگره آمریکا خواستار تشدید تحریم‌ها علیه روسیه خواهد شد

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد که کنگره آمریکا قصد دارد از رئیس‌جمهور دونالد ترامپ درخواست کند تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کند.

وی شب گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: «از سوی کنگره فشار فزاینده‌ای برای اعمال تحریم‌هایی وجود خواهد داشت و اگر واقعاً در مسیر صلح حرکت نکنیم، دیگر نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم.»

روبیو اضافه کرد که نمایندگان کنگره هم‌اکنون کار بر روی تدوین لوایحی برای اعمال تحریم‌های جدید  علیه روسیه را آغاز کرده‌اند.

گفتنی است که پیش از این، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرده بود که آمریکا آماده است «تا نهایت پیش برود» و حتی تحریم‌های جدیدی را علیه بخش انرژی روسیه اعمال کند تا به درگیری در اوکراین پایان داده شود. به عقیده او، این اقدام می‌تواند در مدت کوتاهی بیشترین تأثیر را به همراه داشته باشد.

زلنسکی امیدوار است فرانسه و انگلیس نیروهای نظامی به اوکراین اعزام کنند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ابراز امیدواری کرد که فرانسه و بریتانیا از جمله نخستین کشورهایی باشند که نیروهای نظامی خود را به این کشور اعزام می‌کنند.

وی روز جمعه در یک نشست خبری گفت: «من کاملاً مطمئنم که نیروهای فرانسوی در صورت اعزام نیرو، جزو نخستین‌ها خواهند بود. فرانسوی‌ها و بریتانیایی‌ها. آن‌ها اکنون این نظریه را به‌عنوان نمایندگان اصلی نیروهای اروپایی مطرح رده و در حال بررسی آن هستند. نمی‌توانم بگویم چه زمانی و چند نفر، اما این اتفاق خواهد افتاد.»

روز گذشته رسانه‌های محلی در اوکراین فاش کردند که در کی‌یف نشست نمایندگان فرانسه، بریتانیا و اوکراین درباره امکان استقرار یک نیروی نظامی پس از توقف درگیری با روسیه آغاز شده است. در این گزارش آمده: «هدف سفر هیئت مشترک فرانسوی-بریتانیایی به پایتخت اوکراین، بررسی امکان استقرار نیروهای اروپایی در خاک اوکراین است.»

یک منبع خبری در محافل دیپلماتیک نیز آغاز این نشست را تأیید و فاش کرده که مذاکرات در سطح رؤسای ستادهای نظامی در حال انجام است. ریاست هیئت فرانسوی را ژنرال تیه‌ری بورکارد و ریاست هیئت انگلیسی را دریادار آنتونی راداکین برعهده دارند. همچنین برنامه‌ریزی شده است که این هیئت با رئیس‌جمهور  ولودیمیر زلنسکی نیز دیدار کند.

هشدار روسیه درباره پیامدهای استقرار نیروهای غربی در اوکراین 

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که اعزام نیروهای نظامی غربی به اوکراین بدون مجوز سازمان ملل، به منزله مشارکت مستقیم آن‌ها در درگیری در کنار کی‌یف خواهد بود که قطعاً از سوی مسکو قابل قبول نیست.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مسکو استقرار نیروهای غربی در اوکراین بدون مجوز سازمان ملل را مداخله مستقیم در مناقشه تلقی خواهد کرد، گفت: «مسلماً چنین است، وزیر خارجه سرگئی لاوروف نیز قبلاً در این‌باره سخن گفته است.»

به گفته این دیپلمات روس، موضوع استقرار مأموریت‌های حافظ صلح در اوکراین در حال حاضر در دستور کار سازمان ملل قرار ندارد. او اضافه کرد: «مسئله اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین در سازمان ملل مطرح نیست.»

پیش‌تر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که حضور نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین به این معناست که دلایل اصلی بحران برای روسیه همچنان پابرجا خواهد ماند.

روته تولید مهمات در کشورهای ناتو و روسیه را مقایسه کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرد که کشورهای عضو این ائتلاف در طول یک سال به اندازه‌ای مهمات تولید می‌کنند که روسیه ظرف سه ماه این حجم را تولید می‌کند.

وی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی CBS اظهار داشت: «ما در طول یک سال به اندازه‌ای مهمات تولید می‌کنیم که روسیه ظرف سه ماه تولید می‌کند.»

دبیرکل ناتو همچنین افزود که اگر بودجه‌های دفاعی اعضای ناتو در سطح دو درصد تولید ناخالص داخلی باقی بماند، این ائتلاف در بازه سه تا پنج سال آینده قادر به دفاع از خود نخواهد بود.

ناتو وعده‌ای برای عضویت اوکراین پس از پایان درگیری داده نشده است

مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرد که هیچ‌کس به اوکراین وعده نداده که بلافاصله پس از پایان درگیری به عضویت ناتو در خواهد آمد.

وی روز جمعه در یک کنفرانس خبری پس از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو این ائتلاف گفت: «درست است که در نشست واشنگتن، ناتو مسیر غیرقابل بازگشت اوکراین به سوی عضویت را تضمین کرد، اما هیچ‌کس نگفته است که عضویت بخشی از توافق صلح خواهد بود.»

روته این سخنان را در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره موضع گیری متفاوت ناتو نسبت به عضویت اوکراین در این ائتلاف بیان کرد.

وزیر خارجه کانادا روسیه را به پیامدهایی در صورت رد آتش‌بس تهدید کرد

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا روز جمعه در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، هشدار داد که باید برای روسیه یک «ضرب‌الاجل» در جهت موافقت با آتش‌بس در مناقشه اوکراین تعیین شود و در صورت مخالفت، این کشور با «پیامدهای جدی» مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه که وزرای خارجه در این نشست در مورد بحران اوکراین گفت‌وگو کرده و «از تلاش ایالات متحده برای توقف درگیری حمایت کرده‌اند»، تأکید کرد که روسیه باید «مواضع روشن‌تری» در قبال حل‌وفصل این درگیری اتخاذ کند. او افزود: «اگر روسیه با شرایط آتش‌بس موافقت نکند، باید پیامدهایی برایش در نظر گرفته شود.»

در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا باید برای روسیه ضرب‌الاجلی در خصوص پذیرش توافق آتش‌بس تعیین شود، جولی پاسخ داد: «کاملاً، دقیقاً منظور من همین است.»

آمادگی ماکرون برای گفت‌وگو با پوتین از جانب اروپا

روزنامه "دیلی تلگراف" به نقل از یک مقام مطلع گزارش داد که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه آماده است در آینده از طرف اروپا با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت‌وگو کند. به گفته این منبع، ماکرون قصد دارد «در زمان مناسب» که هنوز فرا نرسیده است، نقش میانجی را ایفا رده و از طرف کل اروپا با روسیه مذاکره کند.

در  این گزارش آمده است که برخی از اعضای «ائتلاف داوطلبان» او را به انجام این نقش ترغیب می‌کنند، چرا که پیش‌ از این روابط خوبی با پوتین داشته است. در عین حال، این نشریه به عدم تمایل کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا برای مشارکت در گفت‌وگو با مسکو اشاره کرده است.

گفتنی است نیکولا دوپون-اینیان، رهبر حزب «فرانسه برخیز» یک روز اعلام کرده بود که مردم فرانسه با سیاست‌های دولت ماکرون مخالف هستند؛ سیاست‌هایی که به گفته وی از اوکراین حمایت می‌کند، اما به دستیابی به صلح که هدف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده است، کمکی نمی‌کند.

اشاره وزیر خزانه‌داری آمریکا به عدم توانایی رهبری زلنسکی 

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، روز جمعه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را «هنرمند صحنه» توصیف کرد که اطراف او را مشاورانی نه‌چندان دانا احاطه کرده‌اند. وی در گفت‌وگو با تاکر کارلسون، روزنگار آمریکایی اظهار داشت: «او [زلنسکی] یک مجری و یک هنرمند صحنه است که باید به او گفته شود چه کارهایی باید انجام دهد.»

بسنت همچنین اضافه کرد که البته برخی از افراد حاضر در دولت اوکراین «بسیار توانمند» هستند، ولی مشاوره‌های درستی به زلنسکی داده نمی‌شود.

امیدواری آمریکا برای امضای توافق منابع با کی‌یف در هفته آینده

 وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در این مصاحبه همچنین ابراز امیدواری کرد که توافق منابع نادر با اوکراین در جریان سفر هیئت فنی این کشور  به واشنگتن در هفته آینده امضا شود. اسکات بسنت گفت: «ما هفته آینده انتظار حضور هیئت فنی اوکراینی را داریم و امیدوارم که بتوانیم این توافق را امضا کنیم.»

بسنت افزود که ایالات متحده امضای این توافق با کی‌یف را به‌عنوان فرصتی برد-برد در نظر می‌گیرد و این موضوع همچنین به روسیه نشان خواهد داد که واشنگتن «در کنار مردم اوکراین ایستاده است».

در اول آوریل، آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرده بود که توافق درباره منابع معدنی بین کی‌یف و ایالات متحده نباید تحت هیچ شرایطی مانعی برای پیوستن کی‌یف به اتحادیه اروپا ایجاد کند.

بررسی پروژه‌های انرژی میان اوکراین و فرانسه در منطقه چرنوبیل

وزارت حفاظت محیط‌ زیست و منابع طبیعی اوکراین اعلام کرد که این کشور به همراه فرانسه در حال بررسی امکان اجرای پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در منطقه ممنوعه چرنوبیل هستند.

در این گزارش آمده است که در این روز، نشست مشترکی میان سوتلانا گرینچوک، وزیر حفاظت محیط‌ زیست و منابع طبیعی اوکراین، و پیر البورن، نماینده ویژه رئیس‌جمهور فرانسه در امور کمک و بازسازی اوکراین برگزار شد. در جریان این بازدید، هیئت فرانسوی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر در این منطقه را بررسی کرد.

به عقیده مقامات کی‌یف، این دیدار گامی دیگر در جهت تقویت همکاری‌های اوکراین و فرانسه در زمینه ایمنی هسته‌ای و بازسازی ثبات زیست‌محیطی در منطقه چرنوبیل است.»

عدم حمایت نیمی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از تمدید مأموریت کمیسیون تحقیق اوکراین

در جریان رأی‌گیری صورت گرفته در نشست روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، 22 کشور از میان 47 عضو با تمدید مأموریت کمیسیون «مستقل» تحقیق درباره اقدامات روسیه در اوکراین مخالفت کردند.

این موضوع در پایان نشست فوق اعلام شد. طبق جدول منتشره در صفحه رسمی شورای حقوق بشر سازمان ملل در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، از مجموع 47 کشور عضو، 4 کشور با تمدید مأموریت این کمیسیون که در سال 2022 ایجاد شده بود مخالفت کردند، 18 کشور رأی ممتنع دادند و تنها 25 عضو از مسئله حمایت کردند. بدین ترتیب، پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره پیامدهای اقدامات روسیه بر وضعیت حقوق بشر در اوکراین در نهایت با اکثریتی اندک به تصویب رسید.

یادآور می‌شود که وزارت امور خارجه روسیه یک روز قبل اعلام کرده بود که این کشور برای ابتکارات واقع‌بینانه صلح و پیشنهادهای میانجی‌گری به منظور حل‌وفصل مناقشه در اوکراین آمادگی دارد. در این زمینه به فعالیت «گروه دوستان صلح در اوکراین» اشاره شده بود که در چارچوب سازمان ملل شکل گرفته است.

مخالفت مجارستان با تقویت دفاعی اروپا در راستای افزایش پنهانی کمک‌های نظامی به اوکراین

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز جمعه در یک کنفرانس خبری پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، اعلام کرد که تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا نباید به افزایش پنهانی کمک‌های نظامی به اوکراین بیانجامد.

وی تأکید کرد: «ما با این دیدگاه نیز مخالفیم که دفاع از اروپا به معنای دفاع از اوکراین باشد. تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا به معنای تقویت توان دفاعی خود این اتحادیه است، نه سرمایه‌گذاری در توان دفاعی کشوری که عضو ناتو یا اتحادیه اروپا نیست.»

سییارتو همچنین اشاره کرد که بسیاری از کشورهای اروپایی، افزایش تسلیحات در اتحادیه اروپا را به‌عنوان راهبردی برای طولانی‌تر شدن درگیری در اوکراین تعبیر می‌کنند. او تأکید کرد که مجارستان با چنین رویکردی موافق نیست. وزیر خارجه مجارستان افزود که هیچ‌یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال حاضر در وضعیت جنگی قرار ندارند و بنابراین نیازی به دفاع ندارند. وی گفت: «ادعای اینکه اوکراین از اروپا دفاع می‌کند، با واقعیت مطابقت ندارد.»

سییارتو در پایان یادآور شد که اتحادیه اروپا باید دست از مداخله غیرسازنده برداشته و از ابتکارات دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق‌ صلح بین روسیه و اوکراین حمایت کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ