عواقب تعرفه خودرویی ترامپ
اقتصاد ایران: عصر خودرو- تعرفه خودرو در سال اول برای مصرفکنندگان آمریکایی، بیش از ۳۰ میلیارد دلار هزینه دارد.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از ایسنا، شرکت مشاورهای «آندرسن» (Anderson) روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که تعرفه 25 درصدی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر واردات خودرو، در پایان اولین سال، ممکن است با توجه به افزایش قیمت خودروها و کاهش فروش خودرو، بیش از 30 میلیارد دلار هزینه به مصرفکنندگان آمریکایی تحمیل کند.
پیشبینی میشود که تولیدکنندگان در سال اول اعلام تعرفهها، بخشی از هزینههای تعرفه را متقبل شوند، اما در نهایت، تولید را تغییر خواهند داد و احتمالا واردات برخی از مدلهای کمحجم را به بازار آمریکا متوقف خواهند کرد.شرکت «آندرسن» انتظار دارد تولیدکنندگان تعداد مدلهای فروختهشده در آمریکا را کاهش دهند، بخشی از تولیدات خود را به این کشور انتقال دهند و تقریبا تمام هزینههای مربوط به تعرفه را به مصرفکنندگان منتقل کنند.
دونالد ترامپ ماه گذشته از تعرفه 25درصدی بر خودروهای وارداتی و کامیونهای سبک رونمایی کرد. بر اساس تحلیل رویترز، این تعرفه سالانه بیش از 460 میلیارد دلار واردات خودرو و قطعات خودرو را پوشش میدهد. همچنین در خبری دیگر، نخستوزیر کانادا در واکنش به وضع تعرفههای دولت دونالد ترامپ علیه اتاوا، اعلام کرد که این کشور تعرفههای 25درصدی بر برخی خودروهای وارداتی از آمریکا اعمال خواهد کرد.
شبکه سیبیسی روز پنجشنبه گزارش داد که کانادا با اعمال تعرفه 25 درصدی بر خودروهای وارداتی از ایالات متحده که با توافقنامه ایالات متحده - مکزیک - کانادا (USMCA) مطابقت نداشته باشند، سیاست تجاری ترامپ را تلافی خواهد کرد. مارک کارنی نخستوزیر کانادا با اعلام این موضوع در نشست خبری صبح پنجشنبه به وقت محلی در اتاوا افزود که تعرفههای جدید بر قطعات خودرو اعمال نمیشود و بر خودروهای مکزیک تاثیری نخواهد گذاشت.
وی پیشتر با بیان اینکه اعمال تعرفههای جدید ترامپ بحرانی را به وجود میآورد که میلیونها کانادایی را نیز تحتتاثیر قرار خواهد داد، تاکید کرده بود: برای مقابله با بحران باید با هم متحد شویم و هدفمند و با قدرت اقدام کنیم و این همان کاری است که ما انجام خواهیم داد.
در حالی که همسایه شمالی آمریکا هدف تعرفههای گسترده دولت ترامپ قرار گرفته است، کلودیا شینباوم رئیسجمهور مکزیک از هدف قرار نگرفتن این کشور ابراز خرسندی کرد. وی در نشست خبری صبحگاهی خود گفت: این برای کشور خوب است. این به رابطه خوبی ارتباط دارد که ما بین دولتهای مکزیک و ایالات متحده ایجاد کردهایم. مارسلو ابرارد وزیر اقتصاد مکزیک نیز از این خبر که مکزیک از تعرفههای جدید کنار گذاشته میشود، به عنوان یک «دستاورد بزرگ» استقبال کرد. وی گفت: پیمان USMCA از این رژیم تجاری جدید نجات پیدا کرده است. هدف مکزیک در 40 روز آینده دستیابی به بهترین شرایط تجاری ممکن است.مکزیک که 80درصد صادرات خود را به ایالات متحده میفرستد، یکی از کشورهایی است که در برابر تهدیدهای تعرفهای ترامپ آسیبپذیر است.