بزرگترین نقطه ضعف نوشت افزار ایرانی چیست؟
اقتصاد ایران: در حالی ۷۰ درصد خانوادههای ایرانی دغدغه استفاده از کالای سالم فرهنگی برای فرزندان خود را دارند، خلق کاراکتر ایرانی اصلیترین چالش صنعت نوشتافزار پس از یک دهه فعالیت است.
بازار نوشتافزار ایران در دهه 90 نشانی از طرحهای ایرانی یا اسلامی نداشت. این رویه در سالهای اخیر تغییر کرده اما به نظر میرسد تولید محتوا در این زمینه همپای تولید اقلام مختلف رشد نکرده است؛ بهطوری که کاراکترهای موجود نتوانسته چندان رضایت فعالین این صنعت و مصرفکنندگان را جلب و خواستههای آنها را برآورده کند. در چنین شرایطی، گوی و میدان در دست کاراکترهای غیر بومی است؛ بهطوری که طبق بررسیهای انجام شده در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس هیچیک از پنج کاراکتر محبوب کودکان ایران، ایرانی نیستند.
به گفته او؛ متاسفانه در ایران در زمینه نظارت و ارزیابی نیز کار داخلی ایجاد نشده، تا این جریان را بتوانیم کنترل کنیم، از یک سو دست تولیدکننده به محتوای سالم نمیرسد و از طرف دیگر تولیدکننده محتوا و کاراکتر ایرانی نیز هزینهای برای تولید داشته و نمیتواند حق استفاده را به رایگان واسپاری کند.
بر همین اساس، حرکت در مسیر تولید محتوا از جمله برنامههای اصلی مجمع ایراننوشت در سال جدید تعریف شده است. یقینی در اینباره به تسنیم گفت: ایجاد زنجیره طراحی محتوا، تولید محتوا، توزیع عمده و خرد و اتصال به مصرفکننده مهمترین برنامه مجمع در سال جدید خواهد بود.
به گفته مدیرعامل مجمع ایراننوشت؛ پس از 12 سال برنامه سال فعالیت در این زمینه تصمیم گرفتیم که با ایجاد یکسری میکرو زنجیره در این حوزه، دسترسی خانوادهها را به صنایع فرهنگی سالم را تسهیل کنیم که نوشتافزار یکی از این حلقههاست. طبق بررسیهای صورت گرفته، استفاده از کالای مصرفی سالم و تربیت درست، دغدغه 70 درصد از خانوادههای ایرانی است. برنامه امسال نیز بر همین مبنا طراحی شده است.
یقینی همچنین با تاکید بر اینکه این امر برنامه بلندمدتی است و بسیاری از فعالیتهای مجمع با این برنامه گره خواهد خورد، از رویشهای جدید در حوزه صنعت نوشتافزار خبر داد و یادآور شد: در همین راستا، توجه به جشنوارههای سراسری و موضوع مقاومت از جمله برنامهها در سال جدید خواهد بود.