ورزشکاری که کرونا برایش خوشیمن بود؛ اتفاقی خوشتر از قهرمانی
اقتصاد ایران: قهرمانی با جابهجایی رکورد جهان و پارالمپیک ارزش طلای سعید افروز در بازیهای پاریس را دوچندان کرد با این حال این ورزشکار در مرور بهترین خبر و اتفاق زندگیاش به چیزی غیر از این اشاره دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، از جمله ورزشکارانی که معلویت او را محدود نکرد سعید افروز است، ورزشکاری که به صورت مادرزای از ناحیه پا معلولیت دارد با این حال به ورزش گرایش پیدا کرد و تا آنجا پیش رفت که امروز نامش به عنوان یکی از طلایی های همیشگی در ورزش پارالمپیکی ایران مطرح است.
افروز وقتی دوره دبیرستان را پشت سر می گذاشت به صورت آماتور والیبال بازی می کرد اما به مرور به فکر حرفه ای تر شدن فعالیت هایش افتاد و اینگونه حرکت به سمت ورزش های پارالمپیکی در ذهنش جرقه خورد. اینگونه شد که بعد از بازی های پارالمپیک ریو، جذب ورزش های پارالمپیکی شد و در پارادوومیدانی و رشته پرتاب نیزه آغاز به کار کرد.
پارالمپیک توکیو اولین دوره این بازی ها بود که سعید افروز در آن شرکت کرد و موفق به کسب مدال طلا هم شد. او این طلا را با شرایطی بهتر در پارالمپیک پاریس هم تکرار کرد و در این فاصله در بازی های پاراآسیایی هانگژو و مسابقات جهانی هم موفق به مدال آوری با همین رنگ مدال شد. بدین ترتیب او امروز ورزشکاری است که ۲ مدال طلای بازی های پارالمپیک، یک مدال طلای بازی های پاراآسیایی و ۲ مدال طلا مسابقات قهرمانی جهان را در کارنامه دارد. با این حال افروز تاکید دارد که مهمترین اتفاق دوران زندگی اش مربوط به ازدواجش می شود.
سعید افروز در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد سال گذشته و مهمترین اتفاقی که طی آن تجربه کرد، گفت: قطعا عملکردی که در بازی های پارالمپیک پاریس داشتم مهمترین اتفاق برای من در سال گذشته را رقم زد، در آن بازی ها صاحب مدال طلایی شدم که با شکستن رکورد جهان و پارالمپیک برایم به دست آمد و اهمیت مدال آوریم را بیشتر کرد. در کل با بهترین شرایط آمادگی و رکوردی آن را به دست آوردم.
وی در مورد مهمترین خبری که طی سال ۱۴۰۳ دریافت کرد، بازهم به پارالمپیک و مدال آوری اش در پاریس اشاره داشت و البته موضوعی که برخواسته از معنویت و حس اهل بیت دوستی این ورزشکار توان یاب دارد. افروز در این زمینه گفت: مسابقه من در بازی های پارالمپیک همزمان با روز شهادت امام رضا (ع) بود. هنگام پرتاب نیزه ذکر امام رضا (ع) را گفتم و اینگونه به ایشان متوسل شدم. بعد از بازی های پاریس از من دعوت شد تا یک روز به عنوان خادم امام رضا (ع) در حرم ایشان باشم. این افتخار بزرگی برای من بود و خبری که در مورد آن شنیدم هم بهترین خبر برای من در سال گذشته شد.
ازدواج و پیوستن به جرگه متاهلین اما بهترین اتفاقی بود که برای ملی پوش پارالمپیکی پارادوومیدانی ایران در طول سال های اخیر و همزمان با فعالیتش در ورزش قهرمانی و حرفه ای رقم خورده است. وی در این زمینه گفت: بعد از بازی های پارالمپیک توکیو که در آن طلا گرفتم و قبل از رقابت های جهانی مراکش صحبت ازدواج من در خانواده مطرح شد و مقدمات آن هم تا حدودی انجام شد. با این شرایط به مسابقات جهانی رفتم، در آن رقابت ها در پرتاب نیزه مدال طلا گرفتم و در پرتاب وزنه که برای نخستین بار در آن شرکت می کردم هم مدال برنز گرفتم. دو هفته بعد از بازگشت از مسابقات جهانی ازدواج کردم.
«شما در اولین حضور در بازی های پارالمپیک قهرمان شدید، بعد از آن هم چند مدال طلای جهانی و پارالمپیکی و پاراآسیایی کسب کردید. یعنی با وجود در اختیار داشتن این مدال ها موضوع ازدواج برای تان خوشایندتر از همه بوده و مهمترین اتفاق زندگی را رقم زده است؟»، وی در واکنش به این موضوع گفت: قطعا مدال آوری به قدری لذت بخش است که هیچ وقت از شیرینی آن کم نمی شود. همیشه عطش قهرمانی را دارم اما واقعیت این است که سروسامان گرفتن زندگی ام مهمترین اتفاق برای من در سال های اخیر بود.
وی در این زمینه ادامه داد: همه مدال هایی که گرفته ام برایم ارزشمند است، برای خیلی لذت بخش بود که اولین حضور در پارالمپیک را با طلا تمام کردم. بازی های توکیو به خاطر کرونا یک سال به تعویق افتاد، در آن یک سال یک روز هم استراحت نکردم، بلکه به عنوان فرصتی برای پیگیری منسجم تر و بهتر تمریناتم استفاده کردم. شاید اگر پارالمپیک توکیو به تعویق نمی افتاد مدال من درآن بازی ها به رنگ دیگری می شد. خوشحالم که اولین پارالمپیک زندگی ام را با طلا تمام کردم اما ازدواج مهمترین اتفاق زندگی ام بوده است.
«هدفی داشتید که طی سال گذشته برای دستیابی به آن تلاش کرده باشید اما محقق نشده باشد؟»، ورزشکار طلایی کاروان ایران در بازی های پارالمپیک پاریس در پاسخ به این پرسش گفت: یکی از اهدافم قهرمانی در پارالمپیک پاریس بود که حاصل شد. هدفم دیگرم در راستای شرایط شغلی ام بود و اینکه موضوع استخدامم به نتیجه برسد. اقدامات لازم برای استخدام در شرکت ملی مس را انجام داده ام، کار تا جایی پیش رفته و قول هایی هم گرفته ام اما نهایی و صد درصد نشد. امیدوارم در سال جدید این موضوع به نتیجه نهایی برسد و بتوانم شغل آبرومندانه ای داشته باشم.
این ملی پوش پارادوومیدانی در مورد مهمترین برنامه و اولویت هایش برای سال جدید نیز تصریح کرد: به جز مسابقات جهانی هند رویداد مهم دیگری ندارم. بنابراین مصمم به کسب آمادگی برای یک قهرمانی دیگر در این رقابت ها هستم اما در عین حال نیم نگاهی به خانواده ام دارم. در سال های منجر به بازی های پاراآسیایی و پارالمپیک به قدری درگیر اردو و تمرینات می شوم که نمی توانم وقت زیادی برای خانواده داشته باشم. بنابراین امسال که مسابقات کمتری دارم باید بیشتر در کنار خانواده باشم.
سعید افروز در پایان گفت: شرایط اقتصای کشور به گونه ای است که خیلی از مردم زیر فشار هستند، امیدوارم امسال اتفاقی رقم بخورد که مردم از این وضعیت دور شوند. فکر می کنیم هر اتفاقی که در این راستا رقم بخورد می تواند پرسروصداترین اتفاق سال باشد.