حج انسان را به تکامل معنوی رهنمون میکند
اقتصاد ایران: دیواندره- امام جمعه دیواندره حج را به عنوان یک عبادت کامل و جامع معرفی خواند که تمامی ابعاد زندگی انسان را در بر میگیرد و او را به سوی تکامل معنوی رهنمون میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی در خطبههای این هفته مسجد جامع دیواندره، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک شوال و عید سعید فطر، سخنان خود را با بیان فضائل روزه شش روزه ماه شوال آغاز کرد و با اشاره به اینکه این ماه، میقات زمانی حج نیز به شمار میرود، به بیان ارتباط عمیق بین این دو رکن مهم اسلام پرداخت.
وی به سوالی پیرامون نحوه گرفتن روزه شوال پاسخ داد و با استناد به لفظ "ثم" در حدیث که دلالت بر تأخیر دارد، بیان کرد: اگرچه پیوستگی روزه شوال به عید فطر فضیلت بیشتری دارد، اما میتوان آن را با فاصله و در طول ماه شوال نیز به جای آورد.
وی در بخش دیگری از خطبه، به هدف از آفرینش انسان که عبادت و بندگی خداوند است اشاره کرد و حج را به عنوان یک عبادت کامل و جامع معرفی خواند که تمامی ابعاد زندگی انسان را در بر میگیرد و او را به سوی تکامل معنوی رهنمون میسازد.
وی با تعریف لغوی و اصطلاحی حج، آن را قصد و حرکت مسلمانان مستطیع به سوی بیت الله الحرام در زمان معین برای انجام مناسک خاص دانست و تاکید کرد: حج فرصتی برای اظهار بندگی خالصانه در برابر خداوند و تجدید پیمان با سنتهای حضرت ابراهیم (ع) است.
ماموستا مرادی مناسک حج را یادآور خاطرات حضرت ابراهیم خلیل (ع) دانست که با توکل کامل، همسر و فرزند خود را در بیابان مکه رها کرد و کعبه را برای عبادت خداوند یکتا بنا نهاد.
وی با اشاره به آیه ۲۷ سوره حج دعوت به حج را تجدید میثاق با آرمانهای ابراهیمی و سر دادن شعار توحیدی عنوان کرد.
امام جمعه دیواندره حج را شناخت اساس و پایه مذهب ابراهیمی، دعوت به آئین خالص و گسستن از غیر خدا دانست و بر لزوم توجه به باطن حج و تحول روحی زائران تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به گستردگی مناسک حج، آن را گنجینهای با زوایای بیشمار و کلاسی درس اعتقادی و اجتماعی برای تهذیب نفس، شناخت جوامع اسلامی و تقویت اتحاد مسلمانان معرفی کرد.