گردشگران خارجی، راوی امنیت و مهماننوازی ایران
اقتصاد ایران: سالهاست رسانهها و حتی برخی دولتها سعی دارند ایران را کشوری ناامن برای گردشگران معرفی کنند، اما روایت گردشگرانی که به ایران سفر کردهاند، ایران واقعی را برخلاف نظر آنها نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بسیاری از توریست های خارجی در سفر به ایران به مثابه یک سفیر برای کشورمان عمل می کنند و با به اشتراک گذاشتن تصاویر خود از ایران، امنیت در کشور را به مردم جهان نشان می دهند، بسیاری از این توریست ها هم بلاگرهایی هستند که در قالب پروژه «سلام ایران» به کشورمان سفر می کنند.
نکته قابل توجه برای تمامی این گردشگران خارجی «امنیت» در ایران است، چیزی که رسانه های خارجی در تلاش هستند تا آن را مخدوش کرده و با تبلیغات دروغین خود، چهره ای متفاوت را از کشورمان نشان دهند.
توریست روسی: نتیجه تحریم ایران کجاست؟
آرتیوم، توریست روسی که برای اولین بار به ایران سفر کرده است، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره ایران میگوید: من ابتدا به تهران آمدم و باید اعتراف کنم که این شهر خانههای زیبایی دارد. مترو در تهران شبکه بزرگی است و قطارهای جدید و مدرنی هم دارد اما ترافیک در شهر شما خیلی سنگین است، اینجا برعکس روسیه از خودروی شخصی زیاد استفاده میشود.
او ادامه داد: تفاوت فرهنگی بین روسیه و ایران زیاد است، مثلاً دین متفاوتی داریم اما آذربایجان و ایران فرهنگ نزدیکتری دارند. در ایران روستاهای قدیمی و تاریخی زیادی وجود دارد و از این بابت کشورهای ما شبیه به هم هستند، چیزی که برای من جالب بود، این بود که مردم ایران بسیار زیبا هستند و چهره شرقی متفاوتی میبینم.
آرتیوم در ادامه میگوید: من قبلاً درباره ایران تبلیغات منفی زیاد شنیده بودم اما در مدتی که اینجا هستم مدام با خودم میگویم آن کشور ناامن کجاست؟ نتیجه تحریمهای هستهای شدید کجاست؟ پس چرا خبری از کمبود و نبود اقلام خوراکی در سوپرمارکتها نیست؟ سعی کردم اینها را پیدا کنم اما واقعاً چنین چیزی نبود! ایران کشور ثروتمندی است و برای زندگی خوب نیازی به آمریکا نیست.
توریست اندونزیایی: در سفر به ایران واقعاً شگفت زده شدم
"بابی جورماواتی"، ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی و اهل اندونزی است؛ او در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره ایران و تبلیغات منفی کشورهای خارجی گفت: مردم ایران مردم دوست داشتنی و مهماننوازی هستند، من در اولین سفر خود به ایران واقعاً شگفت زده شدم.
وی افزود: سفر من به ایران با آنچه رسانههای خارجی میگویند متفاوت بود، من فکر میکنم مردم ایران باید با تبلیغ بیشتر کشور خود، مانور کشورهای خارجی علیه ایران را خنثی کنند.
واکنش توریست آرژانتینی به «نون ، پنیر ، سبزی» ایرانی
"نورماروکسانا آماریلای" آرژانتینی هم درباره ایران به خبرنگار تسنیم چنین میگوید: من عاشق ایران، موسیقی، فرهنگ، تاریخ و البته غذاهای این کشور هستم. در یک رستوران قبل از غذا نوعی پنیر را با نان و سبزی سرو کردند که فوق العاده بود. البته همچنان کباب، ماهی کباب و جوجه کباب برای من جزو غذاهای لذیذ است.
این توریست آرژانتیتی و فعال حوزه صنایع دستی درباره تبلیغات منفی علیه ایران میگوید: تبلیغات منفی یک مشکل بسیار بزرگ است اما به عقیده من مردم ایران با اتحاد خود میتوانند درباره این تبلیغات شفافسازی کنند و به کشورهای جنگطلب نشان دهند که ایران و ایرانی چگونه است.
توریست اسپانیایی: تنها خطر ایران برای توریستها چاقی است!
"آنتونیو"، یکی از بلاگرهای اسپانیایی است که درباره تبلغات منفی علیه کشورمان چنین گفت: یک بار یک خبرنگار اسپانیایی از من پرسید الان واقعاً ایران هستی؟ خطری تو را تهدید نمیکند؟ من هم گفتم تنها خطری که در ایران من را تهدید میکند این است که چاق شوم! چون خوراکیها در این کشور خیلی خوشمزه است.
وی افزود: من 120 کشور را گشته ام و به ندرت اتفاق افتاده که سفرم را به یک کشور تکرار کنم، اولین بار که به ایران آمدم عاشق این کشور شدم برای همین دوباره به اینجا سفر کردم.
توریست استرالیایی: سفر به ایران دروغها را فاش کرد!
«لوک» یک اینفلوئنسر استرالیایی که بیش از 477 هزار فالوئر دارد، او هم درباره اولین تجربه سفر خود به ایران چنین گفت: اولین بار 5 صبح از دبی به ایران آمدم، در فرودگاه مردی به استقبالم آمد و گفت میتواند به من در تبدیل پول کمک کند اما خیلی زود متوجه شدم یک کلاهبردار است، بعد با کمک یک خانم مهربان در فرودگاه که در بخش اطلاعات پرواز کار میکرد یک تاکسی گرفتم و خود را به هتل رساندم.
وی ادامه داد: پس از استراحت در مرکز شهر پول هایم را مبادله کردم، سری به بازار بزرگ تهران زدم که خیلی شلوغ بود، یک کیف مردانه خوب خریدم تا پول هایی که تبدیل کرده بودم در آن نگه دارم، بعد پیرمردی را پیدا کردم که در کنار خیابان یک
ضیافت ایرانی داشت، لقمههایی با گوشت و سبزیجات که واقعاً خوشمزه بود.
لوک ادامه داد: بعد از آن خودم را به سفارت سابق آمریکا رساندم، من برای این مسیر رقمی پرداخت کردم که بعد فهمیدم خیلی زیاد بود! به محض رسیدن متوجه شدم لانه جاسوسی آمریکا یا همان سفارت سابق ایالات متحده به موزهای تبدیل شده که اسرارِ جاسوسی آمریکاییها در آن به نمایش گذاشته شده بود. سفر من به ایران سفر جذابی بود که دروغها را فاش کرد.
توریست آمریکایی: در ایران احساس امنیت کردم
پاملا وونگ که از تگزاس آمریکا به ایران آمده و یک توریست چینی - آمریکایی است، سفر به ایران را شگفتانگیزترین سفر خود میداند و میگوید: اگر صادقانه بخواهم بگویم من اینجا احساس امنیت کردم، همه مردم ایران دوست دارند به ما سلام کنند و بگویند ما صاحب فرهنگ و تاریخ هستیم.
او ادامه داد: من در مورد ایران زیاد شنیده بودم و بالاخره این کشور را دیدم. احساس میکنم خیلی خوش شانس هستم که این اتفاق افتاد، من یک سفر لوکس به ایران داشتم، عاشق همه غذاها، هتلها و مکانهای تاریخی در ایران شدم و نمیتوانستم باور کنم، چون همه چیز با آنچه فکر می کردم متفاوت بود.
جذب توریست خارجی با کمک اینفلوئنسر مارکتینگ
مسلم شجاعی سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره پروژه «سلام ایران» و دعوت از اینفلوئنسرهای خارجی برای معرفی ایران گفت: سال گذشته 10 اینفلوئنسر از آمریکا، ترکیه، کنیا، روسیه، چین و … را به ایران دعوت کردیم که هرکدام میانگین3 پست گذاشتند، اینها در مجموع 45 میلیون فالوئر داشتند، یکی از آنها یک پست از توچال گذاشت که 327 هزار ویو داشت.
وی با بیان اینکه این تولید محتواها صرفاً در اینستاگرام نیست، گفت: بستر تولید محتوا بستگی به اپهای غالب در آن کشور دارد، بعضی کشورها اینستاگرام و فیسبوک، برخی یوتیوب و در کشورهای آسیای شرقی مثل چین تیکتاک، رِد و ویبو غالب هستند.
شجاعی تصریح کرد: ما به دنبال محتوای هدفمند و متناسب با ذائقه گردشگران بالقوه هستیم تا آنها را به گردشگران بالفعل تبدیل کنیم، در این میان اینفلوئنسر مارکتینگ با استانداردها و هدفمندیهایی که دارد، انتخاب مناسبی است.
سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: ما قبل از ورود این افراد به ایران شروع به رصد پیجهای آنها میکنیم تا مشکلی برای ورود به کشور نداشته باشند. همچنین انتخاب این اینفلوئنسرها بر اساس چند شاخص صورت میگیرد؛ یکی از مهمترین شاخصها این است که افراد فعال حوزه گردشگری باشند و اینگیجمنت آنها (تعامل کاربران) بالای 30 باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایران، کشوری با قدمت تاریخی و فرهنگی غنی، در سالهای اخیر با تصویر منفی رسانهای در سطح بینالمللی مواجه است. این تصویرسازیها، اغلب بر ناامنی و خطرات سفر به ایران تاکید دارند و تصویری غیر دقیق از واقعیت این کشور ارائه میدهند.
در حالی که برخی رسانهها و حتی دولتها سعی در بزرگنمایی اغراقآمیز و دروغین مشکلات و ایجاد تصور نادرستی از ایران دارند، واقعیت تجربه گردشگران چیز دیگری است.
ایران با امنیت بالا در بسیاری از مناطق، به ویژه مناطق توریستی، از مهماننوازی بینظیر مردم و جاذبههای گردشگری متنوع و بیشماری برخوردار است. گردشگران خارجی که به ایران سفر کردهاند، عموماً از سطح امنیت قابل توجه در این کشور شگفتزده شدهاند و برخلاف انتظارات، احساس آرامش و امنیت کردهاند.
علاوه بر امنیت، مهماننوازی گرم و صمیمانه ایرانیان، زیباییهای فرهنگی و تاریخی، و تنوع جاذبههای گردشگری، تجربهای فراموشنشدنی برای بازدیدکنندگان رقم میزند. بنابراین، لازم است با تکیه بر تجربیات واقعی گردشگران و منابع معتبر، تصویر دقیقتری از ایران به جهانیان ارائه شود و تصورات نادرست ناشی از تصویرسازیهای رسانهای منفی اصلاح شود تا با استفاده از این پتانسیل بالای گردشگری، ایران آنطور که شایسته است به عنوان مقصدی امن، جذاب و مهماننواز، معرفی و شناخته شود.
انتهای پیام/