تحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه

اقتصاد ایران: ادامه تماس‌های مقامات روسی و آمریکایی درباره اوکراین، تلفات ارتش اوکراین طی سه ماه گذشته، ادعای زلنسکی درباره رعایت بی قید و شرط آتش‌بس و بیانیه مشترک سناتورهای آمریکایی برای اعمال فشار بیشتر بر روسیه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که در موضع‌گیری کنونی ایالات متحده درباره اوکراین، به‌طور کامل فقدان رویکرد مشخصی برای حل مشکلات مربوط به علل اصلی آغاز درگیری فعلی مشاهده می‌شود و این مشکل باید رفع شود.

وی تأکید کرد که مسکو تاکنون نشنیده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیامی مشخص به کی‌یف برای توقف درگیری‌های نظامی ارسال کرده باشد. این دیپلمات بلندپایه روس افزود: «تمام آنچه در حال حاضر وجود دارد، تلاش برای یافتن الگویی است که به‌زعم آمریکایی‌ها در مرحله نخست بتواند منجر به آتش‌بس شود و سپس به طرح‌های دیگری برای برقراری صلح منتقل گردد. اما، تا جایی که می‌توان قضاوت کرد، در این مدل‌ها هیچ جایگاهی برای مهم‌ترین خواسته روسیه وجود ندارد، و آن رفع مشکلات مرتبط با علل اصلی این درگیری است. این مسئله به‌کلی نادیده گرفته شده و باید بر آن غلبه کرد.»

ریابکوف همچنین یادآور شد که روسیه پیشنهادهای ارائه‌ شده از سوی طرف آمریکایی برای حل این بحران را کاملاً جدی تلقی می‌کند، اما نمی‌تواند همه آن‌ها را به همان شکلی که مطرح می‌شوند، بپذیرد. وی توضیح داد: «مدل‌ها و راه‌حل‌هایی که از سوی دولت دونالد ترامپ پیشنهاد می‌شود، از سوی ما بسیار جدی گرفته شده و بطور دقیق بررسی می‌شوند، البته ما نیز نمی‌توانیم همه این موارد را به‌صورت کامل و بدون تغییر بپذیریم. ما بدون تردید مجموعه‌ای از اولویت‌ها و رویکردهای عمیقاً بررسی‌شده و دقیق خود را در این زمینه داریم که از جمله در مذاکرات اخیر هیئت روسی با مقامات آمریکایی‌ در ریاض مورد بررسی و پیگیری قرار گرفته است.»

ریابکوف با اشاره به تمایل دولت دونالد ترامپ برای پایان دادن به درگیری اوکراین، یادآور شد که قطعاً رایزنی‌ها بین مسکو و واشنگتن در این زمینه ادامه خواهد داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و سی و چهارمین (1134) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

آماده سازی مقدمات برگزاری نشست جدید نمایندگان روسیه و آمریکا 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که نشست جدیدی میان نمایندگان روسیه و ایالات متحده در حال آماده‌سازی است. وی به خبرنگاران گفت: «نشستی در استانبول برگزار شد و در حال حاضر نشست دوم در حال تدارک است. در این میان، تماس‌ها بین دو طرف به‌صورت تلفنی و از طریق ویدئوکنفرانس نیز ادامه دارد.»

به گفته لاوروف، مسکو نشانه‌هایی از پیشرفت و همچنین تمایل واشنگتن برای رفع موانع موجود بر سر راه فعالیت پایدار دیپلمات‌ها را مشاهده می‌کند. وی همچنین یادآور شد که در نشست اعضای دائم شورای امنیت روسیه، ولادیمیر پوتین خواستار ارائه گزارشی درباره نشست 24 مارس با آمریکا در خصوص احیای طرح ابتکار دریای سیاه شده است.

روسیه اطلاعات مربوط به نقض آتش‌بس توسط اوکراین را به آمریکا ارائه کرده است

 وزیر امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که مقامات مسکو اطلاعات مربوط به موارد نقض توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی این کشور از سوی اوکراین را به ایالات متحده، سازمان ملل متحد و سازمان امنیت و همکاری اروپا ارائه کرده است.

سرگئی لاوروف تأکید کرد: «من این فهرست را برای مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا ارسال کردم و همچنین آن را در اختیار نمایندگان روسیه در سازمان ملل و سازمان امنیت و همکاری اروپا قرار دادیم تا در جریان فعالیت‌های خود، با استناد به این نمونه‌های مشخص، نشان دهند که وعده‌های مقامات اوکراینی، اگر بتوان آن‌ها را مقام نامید، چه ارزشی دارد.»

لاوروف افزود که او و آندری بلویوسوف، وزیر دفاع روسیه، تمامی موارد نقض توافقات از سوی اوکراین را به اطلاع رئیس‌جمهور روسیه رسانده‌اند. 

وزیر خارجه روسیه همچنین تأکید کرد که این کشور به‌طور کامل به توقف حملات علیه زیرساخت‌های انرژی اوکراین پایبند بوده است. وی یادآور شد که در همان روز 18 مارس، زمانی که توافقاتی برای توقف این حملات به‌دست آمد، پدافند هوایی روسیه هفت پهپاد ارتش اوکراین را که به سوی اهدافی در خاک این کشور پرتاب شده بودند، رهگیری کرد.

روز گذشته، اول آوریل نیز گزارش شد که نیروهای مسلح اوکراین طی یک شبانه‌روز، دو بار به تأسیسات انرژی روسیه حمله کرده‌اند. این حملات، زیرساخت‌هایی را در مناطق زاپروژیا و بلگوراد هدف قرار داده است.

ارتش اوکراین از ابتدای سال جاری 2500 تانک از دست داده است

بر اساس اطلاعات خبرگزاری "نووستی" بر مبنای گزارش‌های وزارت دفاع روسیه، نیروهای مسلح اوکراین طی سه ماه نخست سال 2025 نزدیک به 2500 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی را از دست داده‌اند.

طبق این گزارش، از اول ژانویه تا اول آوریل 2025، ارتش اوکراین در مجموع 2495 دستگاه تانک و خودروی زرهی رزمی، 10 فروند هواپیما، 10٬200 فروند پهپاد، 11 سامانه موشکی پدافند هوایی، 29 دستگاه پرتابگر سامانه‌های موشک انداز چندگانه، 3٬032 قبضه توپخانه میدانی و خمپاره‌انداز، و 3٬887 دستگاه خودروی نظامی ویژه را از دست داده است.

علاوه بر این، طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، تلفات انسانی نیروهای اوکراینی در این مدت نیز به بیش از 138 هزار نفر رسیده است.

از ابتدای آغاز درگیری نظامی اوکراین تاکنون، نیروهای مسلح روسیه موفق به انهدام 660 فروند هواپیمای نظامی اوکراینی، 283 فروند بالگرد، 49٬247 فروند پهپاد، 601 سامانه موشکی پدافند هوایی، 22٬622 دستگاه تانک و خودروی زرهی رزمی، 1٬533 دستگاه پرتابگر سامانه‌های راکت‌انداز، 23٬152 قبضه توپخانه میدانی و خمپاره‌انداز و 33٬572 دستگاه انواع خودروی نظامی شدند.

تماس‌های روسیه با آمریکا در پی سخنان ترامپ درباره تعرفه‌های احتمالی نفتی

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه در پی اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره احتمال اعمال تعرفه‌های ثانویه بر نفت روسیه در صورت عدم دستیابی به توافق برای حل‌وفصل درگیری اوکراین، به تماس‌های خود با طرف آمریکایی ادامه می‌دهد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت: «ما در واقع همین دیروز در این خصوص صحبت کردیم. ما به تماس‌های خود با طرف آمریکایی ادامه می‌دهیم، این موضوع بسیار پیچیده است.»

پسکوف همچنین تاکید که مذاکرات مربوط به حل‌وفصل بحران اوکراین دشوار است و به تلاش‌های مضاعف و درک متقابل نیاز دارد.

پیش‌تر، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده بود که در صورت عدم دستیابی به توافق با روسیه برای پایان دادن به درگیری در اوکراین، تعرفه‌های ثانویه‌ای را بر صادرات نفت روسیه اعمال خواهد کرد. با این حال، وی تأکید کرد که مایل نیست این اقدامات را علیه روسیه اجرا کند.

درخواست اعمال تعرفه 500 درصدی آمریکا علیه کشورهایی که با روسیه همکاری می‌کنند

گروهی از سناتورهای آمریکایی با انتشار یک بیانیه مشترک، اعلام کردند که در صورت امتناع مسکو از انجام مذاکرات برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین، ایالات متحده ممکن است تعرفه‌هایی تا 500 درصد بر واردات از کشورهایی اعمال کند که منابع طبیعی از روسیه خریداری می‌کنند.

در این بیانیه آمده است: «این تحریم‌ها در صورتی اعمال خواهند شد که روسیه از انجام مذاکرات صادقانه برای دستیابی به صلح پایدار با اوکراین خودداری کند یا اقدامات دیگری از جمله تهاجم نظامی انجام دهد که پس از دستیابی به توافق صلح، حاکمیت اوکراین را تضعیف کند. این قانون همچنین تعرفه‌هایی معادل 500 درصد برای کالاهای وارداتی از کشورهایی که نفت، گاز، اورانیوم و سایر محصولات روسی را خریداری می‌کنند، تعیین می‌کند.»

سناتورهایی که از این ابتکار حمایت کرده‌اند، نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ایالات متحده هستند.

ترامپ به‌طور فعال با روسیه و اوکراین در ارتباط است

کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده به‌طور فعال با روسیه و اوکراین درباره حل‌وفصل درگیری در تعامل است. وی در یک نشست خبری گفت: «تیم ما همچنان با روس‌ها و اوکراینی‌ها در ارتباط است و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هر روز به‌طور بسیار فعالانه‌ای به این موضوع می‌پردازد.»

لویت همچنین تأکید کرد که ترامپ شخصاً در موضوع حل‌وفصل درگیری بسیار درگیر است و خواهان پایان  سریع آن است.

لویت روز دوشنبه گفته بود که ترامپ از اظهارات رهبران هر دو طرف درگیری ابراز نارضایتی کرده و افزود که رئیس‌جمهور آمریکا به‌روشنی نشان داده که چه اقداماتی باید برای پایان دادن به نبردها انجام شود.

اعلام آمادگی زلنسکی برای آتش‌بس بدون قید و شرط با روسیه 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده که کشورش آماده است تا با روسیه آتش‌بس بدون قید و شرط امضا کند. وی در یک کنفرانس خبری مشترک به همراه آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: «ما همیشه تأکید کرده‌ایم که آماده آتش‌بس بدون قید و شرط هستیم. و تیم اوکراینی این موضوع را بدون ارائه جزئیات یا اظهارنظرهای اضافی، در عربستان سعودی نشان دادیم.»

زلنسکی همچنین اعلام کرد که نمایندگان ایالات متحده وعده داده‌اند با طرف روسی برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی و همچنین توقف درگیری‌ها در آب‌های دریای سیاه به توافق برسند.

رئیس‌جمهور اوکراین در ادامه به توافق مربوط به فلزات خاکی کمیاب اشاره کرد و گفت: «در خصوص این توافق و پیش‌نویس جدید آن که هم‌اکنون تیم‌های دو طرف، یعنی تیم‌های اوکراینی و آمریکایی، روی آن کار می‌کنند - دقیق‌تر بگویم، در حال حاضر بیشتر وکلا مشغول بررسی آن هستند. در حال حاضر بحث این است که کدام یک از شرکت‌های حقوقی، مسئول انجام این کار خواهد بود.»

وی همچنین با ابراز امیدواری به اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در حل اختلافات با روسیه به او کمک کند، افزود: «در اینجا نظارت بر اجرای توافقات مختلف بسیار اهمیت دارد. در حال حاضر ما بر این باوریم که روند نظارتی در سطح بالا وجود ندارد.»

اوکراین شش سامانه جدید پدافند هوایی از لیتوانی دریافت کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین همچنین اعلام کرد که کشورش شش سامانه جدید پدافند هوایی از لیتوانی دریافت کرده است.

وی اظهار داشت: «سامانه‌های جدید پدافند هوایی از جمهوری لیتوانی دریافت شده‌اند - تعداد آنها شش عدد است که می‌تواند به تامین امنیت ما کمک کند.»

با این حال، زلنسکی مشخص نکرد که دقیقاً چه نوع سامانه‌هایی از طرف لیتوانی به اوکراین تحویل داده شده‌اند.

وزیر خارجه اوکراین: توافق منابع معدنی نباید مانعی برای الحاق به اتحادیه اروپا باشد

آندری سیبیگا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین تاکید کرد که توافق درباره منابع معدنی میان اوکراین و ایالات متحده تحت هیچ شرایطی نباید مانعی بر سر راه پیوستن کی‌یف به اتحادیه اروپا ایجاد کند.

وی در جریان کنفرانس خبری مشترک با آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان گفت: «توافق‌نامه‌ای که مذاکرات درباره آن را آغاز کرده‌ایم، به هیچ وجه نباید با مسیر ما در جهت همگرایی با اروپا و ادغام در اتحادیه اروپا در تضاد باشد. این یکی از مواضع اصولی ماست.»

سیبیگا افزود که طرفین نخستین دور مذاکرات درباره این توافق را برگزار کرده‌اند. به گفته وی، آمریکا متن پیشنهادی خود را ارائه داده و اکنون اوکراین در چارچوب مراحل داخلی، در حال بررسی پیش‌نویس نهایی این توافق است.

آلمان انتظار دارد که توافق منابع معدنی آمریکا و اوکراین مطابق قوانین اتحادیه اروپا باشد

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که توافق میان ایالات متحده و اوکراین در زمینه بهره برداری از منابع معدنی این کشور باید با قوانین اتحادیه اروپا مطابقت داشته باشد. وی در اظهار نظر در این خصوص در نشست خبری مشترکی به همراه همتای اوکراینی خود گفت: «هر توافق‌نامه جدیدی در این زمینه باید مطابق با قوانین اتحادیه اروپا باشد. در نهایت، این قاره، قاره اروپاست.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چند روز قبل هشدار داده بود که گویا ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین قصد دارد از توافق مربوط به منابع معدنی خارج شود.

پیش از آن، روزنامه "وال‌استریت ژورنال" گزارش داده بود که اوکراین نمی‌تواند شرایط جدید توافق با ایالات متحده در زمینه منابع معدنی را بپذیرد. طبق این گزارش، توافق‌نامه جدید نه‌تنها دسترسی واشنگتن به فلزات خاکی کمیاب اوکراین را فراهم می‌کند، بلکه به آمریکا این امکان را می‌دهد که از پروژه‌های اقتصادی کی‌یف در حوزه فلزات، نفت، گاز و سایر منابع طبیعی نیز سود ببرد.

بررسی بسته هفدهم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته اعلام کرد که این اتحادیه در حال بررسی اعمال هفدهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه است.

کالاس در نشست پارلمان اروپا، بدون اشاره به مخالفت برخی کشورهای اروپایی با این اقدام، گفت: «اکنون در حال بررسی بسته هفدهم هستیم و اجماع روشنی وجود دارد که ما به آن نیاز داریم.»

وی یادآور شد که اتحادیه اروپا به‌تازگی شانزدهمین بسته تحریم‌های ضدروسی را تصویب کرده است. این مقام اروپایی همچنین تأکید کرد که بروکسل باید با حداکثر توان از مقامات کی‌یف حمایت کند تا مواضع اوکراین در مذاکرات صلح تقویت شود.

یک روز پیش از آن، وزارت امور خارجه اسپانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که شش کشور انگلیس، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، لهستان و فرانسه آمادگی خود را برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه به دلیل بحران اوکراین اعلام کرده‌اند. در این بیانیه آمده است که روسیه باید «تعهد جدی خود» برای حل‌وفصل این وضعیت را نشان دهد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ