۷۰۰ هزار تراکتور در مزارع کشور داریم/نیمی از تراکتورها فرسوده هستند
اقتصاد ایران: عصر خودرو- رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی گفت: ۷۰۰ هزارتراکتور در مزارع کشور داریم که بیش از نیمی از تراکتورها فرسوده هستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » به نقل از باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا نامی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی گفت: سال گذشته 35 تا 36 هزار دستگاه تراکتور در توان های مختلف مجموعه تولیدات و واردات تراکتورهای کشاورزی بود که به ناوگان کشاورزی کشور اضافه شد.
به گفته وی، به لحاظ توزیع این 36 تا 37 هزاردستگاه بخش عمده مستقیم از طرف کشاورزان از تراکتورسازی خریداری شده و بخش معدودتری از طریق تسهیلات داده شد.
نامی ادامه داد: بنابر آمار حدود 20 تا 25 درصد تراکتور یا حداکثر 30 درصد تراکتورها توسط تسهیلات بانک کشاورزی خریداری کردند و 70 درصد توسط ثبت نام در شرکت تراکتورسازی انجام دادند. گفتنی است بیش از 99 درصد تراکتور کشور شرکت تراکتورسازی تولید می کند و شرکت های دیگری هستند که قطعات وارد می کنند و مونتاژ می کنند یا بخشی تولید داخل است امادر مجموع سهم اصلی بازیگری مربوط به تراکتورسازی تبریز است.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی با بیان اینکه میزان کل تسهیلات پرداختی کمتر از 5 هزار میلیارد تومان در حوزه مکانیزاسیون توسط بانک کشاورزی بوده است، افزود: این تسهیلات منابع داخلی بانک است و هیچ ردیف بودجه ای وجود ندارد که بگوییم در وزارت جهاد است و پرداخت 5 همت تسهیلات با همکاری بانک کشاورزی و پیگیری مجددانه مرکز مکانیزاسیون کشاورزی است.
وی با بیان اینکه 700 هزارتراکتور در مزارع کشور داریم، گفت: بیش از نیمی از تراکتورها عمر بالای 13 تا 14 سال دارند و فرسوده محسوب می شوند.
نامی ادامه داد: در سنوات قبل قرار بود ردیف بودجه خاصی تخصیص داده شود و ارگان و سازمان ها در راستای بهینه سازی مصرف سوخت، بحث های محیط زیست و حمایت از تولید داخل در حوزه نوسازی ناوگان فرسوده کمک کنند، اما محدودیت اقتصادی موجب شد که اتفاق جدی در حوزه جایگزینی تراکتورهای فرسوده رخ ندهد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی با اشاره به چالش های بخش تامین در حوزه تولید گفت: به جهت قیمت رقابتی و پایین تولید تراکتور داخل نسبت به نمونه های وارداتی، تولید داخل جواب نیاز بازار را می دهد و عملا نه اینکه مانعی برای واردات باشد، اما به جهت اینکه قیمت تمام شده محصولات وارداتی بالاتر از تولید داخل است؛ طبیعتا کشاورزان رغبتی ندارند و با توجه به افت ارزش ریال در برابر سایر ارزها، تعداد معدودی از کشاورزان تراکتورهای وارداتی تامین می کنند.