از ایجاد ۴ آرامستان جدید در پایتخت تا ساختوساز در بوستان ولایت
اقتصاد ایران: شهرداری تهران در بهمنماه ۱۴۰۳ با اخبار مختلفی مانند ایجاد ۴ آرامستان جدید در پایتخت، ساخت و ساز در بوستان ولایت، جابجایی ۷ هزار اصله درخت در بوستان جنگلی چیتگر و ... همراه بود.
گزارش خبرنگار مهر، شهرداری تهران یکی از دستگاههای کشور است که مجموعه خدمات زیادی از طریق آن به شهروندان ارائه میشود از حوزه حمل و نقل عمومی گرفته تا امور مربوط به ساخت و ساز و حتی کفن و دفن اموات؛ لذا روزانه مراجعات زیادی به شهرداری تهران و زیر مجموعههای آن توسط شهروندان صورت میگیرد و مطالبات مردمی زیادی هم از شهرداری تهران وجود دارد.
در سالی که گذشت موضوعات مختلفی در حوزه شهری و شهرداری تهران مطرح شد و برخی اقدامات انجام و برخی اجرای آن به سال جدید موکول شد. در بهمن ماه ۱۴۰۳ شهرداری تهران با رویدادهای و اتفاقات مختلفی همراه بود که در این گزارش برخی از این اتفاقات و خبرها را مرور کردیم.
۴ آرامستان جدید در تهران ایجاد میشود
در بهمن ماه سال پیش محمدجواد تاجیک، مدیرعامل بهشت زهرا (س) اعلام کرد: نام سازمان بهشت زهرا به «سازمان آرامستان های شهر تهران» تغییر پیدا کرده و بهشت زهرا یکی از آرامستانهای پایتخت است.
وی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به راه اندازی آرامستانهای جدید در نقاط مختلف پایتخت افزود: آرامستان جنوب غرب به بهشت امام حسن مجتبی (ع) و آرامستان جنوب شرق، بهشت رضا نام گذاری خواهد شد.
تاجیک گفت: با دو نقطه دیگر چهار نقطه در تهران برای آرامستان خواهیم داشتیم که وسعت آن ۱۳۰۰ هکتار خواهد بود.
وی بیان داشت: ۸ شاخص مانند موضوعات ترافیکی، فرهنگی، محیط زیستی، اقتصادی و… را بررسی کردیم و نقاط مختلف را در کمیسیونهای شورای شهر پیشنهاد کردیم و بررسی شد و برای چهار نقطه تهران اعم از شمال غرب، شمال شرق، جنوب شرق و جنوب غرب آرامستان در نظر گرفتیم.
ماجرای ساخت و ساز شهرداری در بوستان ولایت
همزمان با سیصد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۴ در بخش منابع، مصارف، درآمد و هزینه مورد بررسی قرار میگیرد.
زاکانی با بیان اینکه اعضای شورا شب گذشته تا دیرهنگام برای بودجه وقت گذاشتند، در خصوص هزینه خدمات درمانی کارکنان شهرداری تهران، اظهار کرد: ما با رایگان شدن خدمات درمانی مشکلی نداریم اما برقرار شدن بیمه تکمیلی برای کارکنان تعارضهایی ایجاد میکند. کارکنان با دفترچه میتوانند به مراکز مراجعه و خدمات رایگان دریافت کنند و نیازی به برقراری بیمه تکمیلی نیست.
زاکانی در ادامه درباره ماجرای ساخت و ساز در بوستان ولایت با بیان اینکه پارک علم و فناوری متفاوت از دیگر پارکها است، گفت: این پارک از قاعده پارکهای موسوم تبعیت نمیکند. پارک علم و فناوری عنوانی است که وزارت علوم مبتنی بر شرایط مجوز آن را میدهد. در مجموعه غیر از دانشگاهها نیز تنها به وزارت نفت، ستاد کل نیروهای مسلح و شهرداری مجوز داده است.
وی اضافه کرد: پارک ولایت منطبق بر موجودیت مصوب و مصوبه کمیسیون ماده پنج باید بارگذاری شود. شرط کمیسیون این بود که تمام ساختمانها در این فضا سبز باشند. ۱۰ درصد اشغال و ۱۵ درصد بارگذاری در این فضا پیش بینی شده است. سازمان نوسازی متصدی ارائه طرح است که طرح آن را به شورا ارائه میدهیم اما این طرح هنوز نهایی شده است.
رونمایی از بسته حمل و نقلی با حضور رئیس جمهور
همچنین علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه سیصد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری، اظهار کرد: خوشبختانه امسال مقدمات بودجه و تبصرهها تصویب شد و بعدازظهر ردیفها مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: ۵۰ درصد از بودجه به حمل و نقل اختصاص دارد و این بزرگترین پیام بودجه است. شهرداری و شورا اهتمام خود را بر افزایش بودجه بخش حمل و نقل به کار گرفتهاند. در سطح شهر پروژههای حمل و نقلی و عمرانی فعال هستند و نظیر این اتفاقات با این ابعاد وجود نداشته است.
زاکانی در مورد تمدید دوره ششم مدیریت شهری و عدم تصویب این موضوع، خاطرنشان کرد: این تعویق در انتخابات مستند بر سیاستهای ابلاغی بود اما چون تأمین کننده سیاستها وجود نداشت، بناست به عنوان ابهام به مجلس برگردد. برای رفع ابهام به هر نتیجهای برسند استقبال میکنیم و چه در خرداد و چه در هر زمان دیگری انتخابات برگزار شود، کار میکنیم و برنامههای خود را تنظیم کردهایم. تعللی در کار ما رخ نخواهد داد.
وی افزود: آن چیزی که وجود دارد این است که شورا و شهرداری جهتی را آغاز کردند که برای مردم ملموس میشود. این عرصه خدمتگزاری میتواند آینده تهران را متفاوت کند لذا تلاش ادامه خواهد داشت و در چارچوبهای تعیین شده اقدام خواهیم کرد.
زاکانی در خصوص رونمایی از بسته حمل و نقلی با حضور رئیس جمهور گفت: تراموا، اتوبوس و تاکسی برقی در این بسته رونمایی میشود. امیدواریم اتفاق ویژهای در این زمینه داشته باشیم. قرارداد خطوط ۸ و ۹ نیز در جلسهای امضا خواهد شد که عدد بالایی است. موضوع ون، موتورسیکلت و اسکوتر در مراحل بعدی قرار دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که شنیده میشود شما لیست انتخاباتی برای شورای بعد ارائه میدهید، آیا این موضوع واقعیت دارد؟ گفت: بنده از شما میشنوم. امروز تنها در مورد کار با من صحبت کنید.
شهردار تهران یادآور شد: افتتاح ۴۷ کیلومتر مسیر مقدمه هزار و ۳۷۰ کیلومتر راه زمینهای برای استفاده از اسکوتر و دوچرخه خواهد بود.
جابجایی ۷ هزار اصله درخت در بوستان جنگلی چیتگر
همچنین در بهمن سال پیش محمدجواد خسروی شهردار منطقه ۲۲ تهران درباره پاکسازی درختان پارک جنگلی چیتگر اظهار کرد: با شناسایی درختان آفتزده پارک جنگلی چیتگر مشخص شد که حدود ۷ هزار و ۲۰۰ اصله از درختان پارک، آلوده به آفت سوسک چوب خوار شدهاند بنابراین این درختان با هماهنگیهای به عمل آمده و ارائه مجوز از منابع طبیعی، از طریق خود منابع طبیعی از یک هفته پیش در حال جابجایی و پاکسازی هستند.
وی افزود: طبق برنامه قرار است که به ازای هر درخت جابجا شده، ۵ درخت در پارک چیتگر کاشته شود و توأمان همراه با قطع و جابجایی درختان آلوده کاشت درختان جدید نیز انجام میشود. تا آغاز سال جدید حدود ۱۵ هزار درخت در پارک جنگلی چیتگر کاشته خواهد شد.
خسروی با بیان اینکه دلیل آفت زدن درختان پارک جنگلی چیتگر بحث کمبود آب بود که درباره حل این مشکل نیز بالغ بر ۳۴ کیلومتر لوله کشی انجام شده که به آبیاری درختان پارک کمک میکند، ادامه داد: بخشی از آب از طریق شرکت تأمین تصفیه و بخشی از آن نیز از طریق پساب تصفیهخانه لوکال در شهرک شهید باقری تأمین میشود. علاوه بر این ۱۲ کیلومتر لوله گذاری نیز در حال انجام است.
شهردار منطقه ۱۸ اضافه کرد: تاکنون حدود یک پنجم جابجاییها و پاکسازی درختان آلوده به آفت انجام شده و تا ۲۰ اسفند همه درختان آفت زده پارک جنگلی چیتگر از پارک خارج میشوند تا سایر درختان آلوده به آفت نشوند.
وی درباره نوع و گونه درختانی که کاشته میشوند نیز گفت: بر اساس پارسل های مشخص شده، گونههای درخت کاشته و در هر پارسل یک نوع درخت کاشته میشود. گونههایی مانند داغداغان، عرعر، زیتون تلخ، کاج و سایر گونههایی که با اقلیم پارک جنگلی چیتگر سازگار هستند و به آب کمتری نیاز دارند به جای درختان آفت زده کاشته میشوند.
خسروی در پایان با تاکید بر اینکه مشکل آب چیتگر به طور کامل حل خواهد شد، خاطرنشان کرد: دبی آب مورد نیاز برای آبیاری پارک جنگلی چیتگر ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است که برای تأمین آن، بخشی از لوله کشیها انجام شده و مابقی لوله کشیها برای حل مشکل آبیاری پارک در حال انجام است.
بیش از ۵۰ درصد کل اعتبارات بودجه ۱۴۰۴ را به حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم
مهدی چمران در حاشیه سیصد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز آخرین روز بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ است، اظهار کرد: تا نیمه شب گذشته درگیر بررسی بودجه بودیم و دوستان فرصت خواستند که موارد تأیید شده در کمیسیون تلفیق را آماده کنند. جلسه را تا پایان بررسی تا عصر یا شب ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه بیشترین توجه را همچون دو سال قبل به حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد کل اعتبارات را به حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم. ۵ هزار میلیارد تومان اضافه نیز به این بخش تخصیص یافت.
چمران ادامه داد: باید رقم اضافه شده به سقف بودجه در صحن تصویب شود. با ارقام اضافه شده سهم حمل و نقل در بودجه سال آینده بیش از ۵۰ درصد خواهد بود. سهم سایر بخشها نیز مشخص خواهد شد که بخش فرهنگی ۹ درصد سهم دارد و احتمال میرود بودجه بخش خدمات شهری برای رفت و روب شهر افزایش پیدا کند. برای سایر بخشها نیز در حد نیاز بودجه اختصاص دادیم؛ البته سعی شد مباحث مهم در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه کمک دولت با حق قانونی شهرداری و شورا متفاوت است، خاطرنشان کرد: عوارض گمرک، مالیات بر ارزش افزوده و دیگر بخشها حق قانونی است که در بودجه لحاظ شده اما کمکی از سوی دولت نداریم. بر اساس قانون در ساخت مترو، شهرداری و دولت سهم ۵۰- ۵۰ دارند.
چمران در صحن شورا نیز با اعلام اینکه بسته حمل و نقل عمومی برقی، روز پنج شنبه دوم اسفند ماه در میدان آزادی رونمایی خواهد شد، گفت: امیدواریم بخش دیگر نیز به زودی وارد کشور شود.