توصیه های سازمان دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
اقتصاد ایران: سازمان دامپزشکی کشور اطلاعیه ای برای خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید صادر کرد و از مردم خواست تا ماهی قرمز را از مراکز معتبر خریداری کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سازمان دامپزشکی کشور در آستانه فرا رسیدن سال نو در اطلاعیهای به هموطنان توصیه هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز اعلام کرد.
اطلاعیه بهداشتی توصیههای بهداشتی برای خرید ماهی قرمز به شرح زیر است.
ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دورهگردها اکیداً خودداری شود.
مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی میباشند.
در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
حتیالامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی به طور مستقیم در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
با توجه بر لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
بهترین دمای نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گرد است.
غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
در هنگام تعویض آب در صورت لزوم و بخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی، از دستکش استفاده شود.
در پایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.
انتهای پیام/