به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آستانه نوروز نسبت به آلودگی آجیلهای نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد. دکتر عبدالعظیم بهفر با اشاره به افزایش مصرف آجیل در ایام نوروز و روزهای پایانی سال، گفت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری روی مغزها و دانههای روغنی رشد میکند و میتواند مشکلات کبدی، مسمومیت و حتی خطر سرطان کبد را به دنبال داشته باشد.
وی در ادامه افزود: علائم ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین شامل لکههای کپکزده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی است، اما تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایشهای تخصصی در آزمایشگاههای مواد غذایی امکانپذیر است.
دکتر بهفر با اشاره به بررسیهای انجامشده در سالهای گذشته، گفت که در برخی از نمونههای آجیلهای فلهای و نگهداریشده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. وی افزود: در سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونههای بررسیشده آلودگی آفلاتوکسین داشتند که در برخی موارد منجر به معدومسازی یا بازگرداندن محصولات شد.
مدیرکل سازمان غذا و دارو تأکید کرد که نظارتها بر آجیلهای عرضهشده در روزهای پایانی سال به شدت افزایش یافته است. وی هشدار داد که افراد دارای بیماریهای کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید از آجیلهای بستهبندیشده و استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.
دکتر بهفر همچنین اشاره کرد که آزمایشگاههای کنترل کیفیت غذا و دارو و برخی آزمایشگاههای خصوصی معتبر در سراسر کشور قادر به انجام آزمایشهای تخصصی برای اندازهگیری میزان آفلاتوکسین هستند. وی از مردم خواست تا در صورت مشاهده آجیلهای مشکوک، موارد را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا بازرسان سازمان غذا و دارو بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.