مرگ ۲۰۰۰۰ نفر در تصادفات/اکثر آسیبدیدگان تصادفات جوان هستند
اقتصاد ایران: وزیر بهداشت با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند، گفت: اکثر افرادی که در تصادفات جادهای آسیب میبینند، جوانان هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی در یک گفتوگوی تلویزیونی از برگزاری پویش "نه به تصادف" و استقبال رئیس جمهوری و دولت از این پویش خبر داد و اظهار کرد: پویش نه به تصادف در مقابل رنج و نگرانیهایی شکل گرفته که ما سالهاست در حوزه آسیبها و تصادفات جادهای با آنها مواجهیم. در سال 1402 حدود 20 هزار نفر در کشور ما بر اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند. این آمار برای هر کسی که نگران سلامت مردم، به ویژه جوانان این کشور است، بسیار دردناک و رنجآور است.
وی افزود: مدتهاست که ما در حوزه بهداشت و درمان آموزش میدهیم که چه کارهایی میتوان انجام داد تا این آسیبها که نه تنها افراد بلکه خانوادههایشان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد، کاهش یابد. عوامل مؤثر در تصادفات، متعدد و شامل ایمنی جادهها و خودروها و نقاط پرخطر جادهها است اما یکی از اقدامات که زودتر نتیجه میدهد، کاهش رفتارهای پرخطر است؛ یعنی اگر بتوانیم با فرهنگسازی و ارائه توصیههایی از طریق رسانهها و سایر ابزارهای موجود، رفتارهای پرخطر را کاهش دهیم، امید داریم که امسال در ایام تعطیلات نوروز، همه سفرها به سلامت انجام شود و مردم هم از ماه مبارک رمضان و هم از تعطیلات نوروز به بهترین نحو استفاده کنند و آسیبی در حوزه تصادفات برای مردم ایجاد نشود.
ظفرقندی ادامه داد: هدف ما انجام یک کار خیر برای عموم مردم ایران، به ویژه جوانان است، زیرا بیشتر افرادی که در تصادفات جادهای آسیب میبینند، جوانان هستند و ما هر ساله تعداد زیادی از جوانان خود را در این حوادث جادهای از دست میدهیم. حتی اگر یک مرگ هم کاهش پیدا کند، ما احساس موفقیت میکنیم و حس خوبی داریم که توانستهایم کاری انجام دهیم؛ من فکر میکنم اگر همه دست به دست هم بدهیم، لااقل نسبت به سال گذشته میتوانیم تغییرات مثبتی در آمار تصادفات ایجاد کنیم به عنوان مثال، در 15 روز تعطیلات سال گذشته، 1100 مرگ در جادهها داشتیم.
وزیر بهداشت با تأکید بر لزوم فرهنگسازی برای رفتارهای احتیاطآمیز در رانندگی و پرهیز از استفاده از مواد دارویی خوابآور هنگام رانندگی تصریح کرد: وظیفه ذاتی ما در اورژانسها این است که انتقال مجروحین از محل تصادف به بیمارستانها به سرعت و به طور منظم انجام شود، که این موضوع بسیار حائز اهمیت است. هرچه انتقالها سریعتر و بیمارستانها آمادهتر باشند و با علم و دقت بیشتری عمل کنند، به کاهش مرگومیر کمک میکنند.
وی با بیان این که تعداد پایگاههای اورژانس در جادهها، در ایام تعطیلات نوروز، قطعاً افزایش خواهد یافت؛ خاطرنشان کرد: ما با کمک هلال احمر و سازمان اورژانس کشور تلاش خواهیم کرد که تعداد پایگاههای خدمترسان را بیشتر و این پایگاهها را در نقاط مختلف جادهها مستقر کنیم تا بتوانند سریعتر به حوادث پاسخ دهند.
انتهای پیام/