درخواست هنرمندان برای کارگروه رسمی قوه قضائیه در حوزه صنایع دستی
اقتصاد ایران: نماینده تشکلهای اجتماعی هنرمندان گفت: عدم تخصص فنی برای آثار، آسیبهای بسیاری وارد میکند و راهکارها و پیشنهاد ما ایجاد کارگروه رسمی قوه قضائیه در حوزه صنایعدستی است.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه فجر صنایع دستی با عنوان سرو سیمین ۹ دقایقی پیش با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای، سید رضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایعدستی، داوران و ارزیابان سازمان جهانی صنایعدستی، مریم جلالی معاون صنایعدستی کشور و جمعی از هنرمندان و فعالان حوزه صنایعدستی، در محل سالن همایشهای برج میلاد تهران آغاز شد.
در این برنامه مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: ترویج صنایعدستی یکی از بهترین راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم است و از طریق آن میتوان با اشتغال عزت آفرین از بزه و وقوع جرم و بیکاری جلوگیری کرد. صنایع دستی ایران در طول تاریخ نه جا زده است و نه درجا. ضمن اینکه صنایع دستی در توصیف نمانده است و همیشه راه پیشرفت و توسعه خود را دنبال میکند.
معاون صنایع دستی ادامه داد: حقیقتاً وفاق امروز در صنایع دستی به خوبی تجلی یافته است و در کنار صنایع دستی در هر سه حوزه مأموریتهای این وزارتخانه خود را نمایان کرده است. هنرمندان صنایع دستی در کنار فعالان و مدیران میراث فرهنگی و نیز مدیران و فعالان حوزه گردشگری اینجا هستند که بگویند ما میتوانیم مسائل مهم معیشتی و اقتصادی را با اقتصاد هویت بنیان برطرف کنیم.
جلالی ادامه داد: ما اهل ساختن هستیم. ما گنج حاصل از رنج هستیم. صنایع دستی یکی از ارزشمندترین داراییهای ما است. بهترین راه پیشگیری از وقوع جرم ترویج صنایع دستی است به گونهای که هنرمندان صنایع دستی کمترین آمار بزه و زندانیان را دارند و این در حالی است که هنر صنایع دستی به زندانیان نیز آموزش داده میشود.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بیان کرد: از تجارت تا اصالت در زیست بوم ایران فعال است. در صنایع دستی کودک کار نداریم بلکه کودک خلاق داریم. ما یک خانواده بزرگ هستیم. صنایع دستی خانواده محور است و هر خانه ایرانی موزه هنرهای سنتی است.
شادیامیری نماینده تشکلهای اجتماعی هنرمندان در این مراسم اختتامیه، این حوزه را مصلح اجتماعی دانست که با دستان خود فرهنگ و اخلاق را در تار و پود زندگی میبافند و افزود: صنایعدستی چارهساز است و تلاش امروز برای بهتر زیستن و بافتن فرداست و به عنوان یکی از مهارتهای سبک زندگی به رشد و بهبود زندگی کمک میکند. صنایعدستی در ذات گرهگشا، عزت آفرین و هویتساز است و باید بین سران قوا به گفتمانسازی غالب تبدیل شود.
وی ادامه داد: صنایعدستی بهبود دهنده زندگی ایرانیان است و در سالهای اخیر با مدیریت هوشمندانه معاون صنایعدستی فصل نوینی رقم خورده است.
امیری افزود: پیگیری و توسعه قوانین، نگاه راهبردی و آیندهنگری ایشان سبب شده دولت و مجلس عمیقتر به این عرصه نگاه کنند.
نماینده تشکلهای اجتماعی هنرمندان با بیان چالشهای صنایعدستی تصریح کرد: یکی از چالشهای صنایعدستی این است که وجود نظامنامه فنی برای جذب کارشناسان رسمی قوه قضائیه از میان هنرمندان و نخبگان وجود ندارد.
وی ادامه داد: عدم تخصص فنی برای آثار، آسیبهای بسیاری وارد میکند و راهکارها و پیشنهاد ما ایجاد کارگروه رسمی قوه قضائیه در حوزه صنایعدستی است.
امیری عنوان کرد: ایجاد تخصص موضوعی در هر کدام رشتههای صنایعدستی به ما کمک میکند.
در این مراسم از برگزیدگان نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹) با حضور رئیس قوه قضائیه تجلیل شد.
نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی از ۲ الی ۶ اسفند در محل کاخ موزه سعدآباد برگزار شد.
نمایشگاه آثار این جشنواره تا روز جمعه ۹ اسفند در محل موزه هنرهای زیبای کاخ موزه سعدآباد ادامه دارد.