باد، ناقل جدید آنفلوانزای پرندگان؟

اقتصاد ایران: محققان جمهوری چک به تازگی به کشفی شگفت‌انگیز دست یافتند که ممکن است شیوع آنفلوانزای پرندگان را پیچیده‌تر از آن چیزی که تصور می‌شد کند. ویروس خطرناک H۵N۱، بر اساس مطالعه جدید، در شرایط خاص می‌تواند از طریق باد پخش شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، در فوریه گذشته، شیوع مرموز آنفلوانزای پرندگان در یک مزرعه مرغ بسیار ایمن در جمهوری چک گزارش شد. این مزرعه که دارای تدابیر ایمنی بسیار سختگیرانه‌ای نظیر آب چاه تصفیه‌شده و حصارکشی برای جلوگیری از ورود حیوانات وحشی بود، به طرز غیرمنتظره‌ای درگیر ویروس شد. به رغم این تدابیر، هزاران مرغ به سرعت بیمار و جان باختند.

باد به‌عنوان عامل اصلی شیوع ویروس؟

دکتر کامیل سدلاک، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مؤسسه دولتی دامپزشکی پراگ، پس از بررسی‌های دقیق به این نتیجه رسید که احتمالاً وزش باد عامل اصلی گسترش این بیماری بوده است. ویروس در یک مزرعه اردک پنج مایلی از مزرعه مرغ یافت شد، جایی که شرایط امنیت زیستی ضعیف‌تری داشت و در آنجا، شیوع بیماری به‌سرعت شدت گرفت.

تلفات گسترده در مزرعه اردک و گسترش ویروس

در مزرعه اردک، بیماری ظرف مدت کوتاهی جان ۸۰۰ اردک را گرفت و تنها در دو روز، ۵۰۰۰ پرنده جان خود را از دست دادند. پس از آن، تمامی ۵۰۰۰۰ پرنده موجود در مزرعه به‌منظور جلوگیری از شیوع بیشتر، معدوم شدند. در همین زمان، جوجه‌های موجود در مزرعه مرغ نیز به تدریج بیمار شدند و مشخص شد که آن‌ها به احتمال زیاد در معرض ذرات ویروسی قرار گرفته‌اند که از طریق باد به آن‌ها منتقل شده است.

تحقیقات بیشتر در انتظار تایید

محققان پس از بررسی داده‌های آب‌وهوایی آن هفته، شرایط مناسبی برای گسترش ویروس از طریق باد را تأیید کردند. دکتر سدلاک افزود: «من معتقدم که در شرایط خاص، باد می‌تواند عامل انتقال ویروس آنفلوانزای پرندگان باشد.» این نتایج هنوز نیاز به تایید از سوی همتایان علمی دارند، اما می‌توانند روش‌های جدیدی برای مقابله با این بیماری خطرناک ارائه دهند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ