مسئله آب اصفهان فرا استانی است
اقتصاد ایران: اصفهان- دادستان عمومی و انقلاب اصفهان، مسئله آب را فرا استانی دانست و بر لزوم پیگیری مشکلات این حوزه در سطح ملی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسویان شامگاه یکشنبه در جلسه سازگاری با کم آبی استان که با حضور استاندار اصفهان و نمایندگان اصناف کشاورزی و شماری از مدیران ارشد استان برگزار شد، اظهار کرد: جای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه خالی است زیرا مشکلات حوزه آب اصفهان در استان حل نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که موضوعات در حوزه آب اصفهان، فرا استانی است و باید تمام تلاشها در وزارت نیرو دنبال شود تا معضل آب چند استان نجات یابد.
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان تصریح کرد: در اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری، شرکت آب منطقهای نیاز نیست زیرا باید یک نفر در مورد آب تصمیم بگیرد و مدیریت آب این سه استان واحد باشد.
موسویان افزود: در این جلسه مشکلات کشت کشاورزان مطرح شد در حالی که همین امسال در شهر اصفهان در مواردی آب شرب با تانکرهای سیار تأمین میشد و حتماً با توجه به وضعیت بارندگیها شرایط در سال آینده بدتر خواهد بود.
در ادامه مهرداد مرادمند رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه صنوف کشاورزان درخواستهای متعددی پیرامون مسائل حقوقی و آب داشتند، اظهار کرد: یکی از مسائلی که کشاورزان اصفهان در جلسات مطرح کردند تبعیض در برداشت آب بین دو استان و درخصوص طرحهایی بوده که چندین سال راکد بودند اما با دستور قضائی قاضی کمیسیون امور آبهای زیرزمینی در استان همجوار مجوزهای برداشت آب داده شده که درخواست داریم با پیگیری مقام قضائی استان این مسئله رفع شود.
وی خاطرنشان کرد: برداشت آبی که قبل از سد از منابع زیرزمینی انجام میشود معادل چند برابر آبی است که از سد برداشت شود و این آب زیرزمینی را از استان سلب میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ابراز کرد: موضوع دیگری که کشاورزان به ما مطرح میکنند این است که با توجه به کشت که انجام دادند اما صرفاً همه بار کم و کاستیها بر دوش کشاورز و بخش کشاورزی است در حالی که خروجی آب برای سایر بخشها وجود دارد و صرفه جویی صورت نمیگیرد در حالی که با توجه به اینکه سالی استثنایی به لحاظ کم بارشی در حوضه زاینده رود را سپری میکنیم باید مدیر حوضه آبریز در اصفهان حضور داشت.
مرادمند تصریح کرد: اگر موضوع اغناسازی کشاورزان مطرح است، در سایر بخشها نیز باید مراعات شود. کار سختی است علی رغم اینکه سال ویژه است.
وی افزود: اگر کمبود است و البته همه مسئله کم بارشی را قبول دارند، لازم است برای تبعیض بخش کشاورزی استان اصفهان با استانهای همجوار و سایر مصارف تدبیر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این جلسه مصوب شد که جلسه آتی مجمع نمایندگان استان اصفهان با حضور نمایندگان اصناف کشاورزی برگزار شود.
همچنین مصوب شد که برگزاری جلسات مستمر با کشاورزان ادامه یابد و تأمین موضوعات مالی و اعتباری از سازمان برنامه و بودجه پیگیری شود.
در جلسه امشب سازگاری با کم آبی استان که با حضور استاندار و دادستان اصفهان برگزار شد، ۱۲ نفر از نمایندگان کشاورزان مسائل و مشکلات را مطرح کردند.
در حال حاضر ۴۰ هکتار از اراضی زیر کشت غلات در حوضه زایندهرود در شهرستان اصفهان نیاز به آب دارد. برخی از کشاورزان عنوان کردند که علیرغم اینکه برای کشت امسال بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در هر هکتار هزینه کردند اما اکنون کشت آنان بی آب مانده است.
برآیند آمار موجود نشان میدهد که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین ۵۰ سال اخیر را تجربه میکند.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و ۲ درصد از جمعیت زیر پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
زاینده رود حدود ۴۰۰ کیلومتر طول که ۲۸۰ کیلومتر آن آب ندارد و تالاب گاوخونی هم در نبود آب در سالهای آینده به تاکید کارشناسان یکی از چالشهای زیست محیطی کشور و فلات مرکزی ایران تبدیل میشود.
این رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.