لزوم آموزش ایمنی به دانش آموزان در مدارس
اقتصاد ایران: رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران بر لزوم آموزش ایمنی به دانش آموزان در مدارس تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سمینار سلامت، ایمنی و محیط زیست HSE مدیران مدارس شهر تهران با حضور رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در دانشگاه بقیه الله (عج) برگزار شد.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران برای برگزاری مانور مشترک با مدارس پایتخت اعلام آمادگی کرد و افزود: ایمنی مدارس و بیمارستانها برای ما بسیار حائز اهمیت است. بیمارستانها نماد آرامش شهر هستند و مدارس هم فکر را پرورش میدهند. پس ایمنسازی این دو مرکز برای ما اهمیت دارد.
نصیری ادامه داد: من ادعا میکنم تهران به کارگاه ایمن سازی تبدیل شده است. در این دوره، حدود ۸۵ گود رفع خطر شده است، ایمنی ۱۶ هزار ساختمان بزرگ را تعیین تکلیف کردیم، ایمنی معابر، بوستانها، آبنماها، شریانهای حیاتی و … در دستور کار قرار دارد. وی خاطرنشان کرد: باید ایمنی و سلامت را در مدارس به کودکان آموزش داد. امروز دیگر نباید مدرسهای آتش بگیرد یا حوادث برقی رخ دهد و دانشآموزی از پله سر بخورد. نباید جان عزیزی در اثر سهل انگاری و مسائل پیش پا افتاده گرفته شود.
سید سجاد موسوی مدیر ایمنی، سلامت و محیط زیست سازمان نیز گفت: در راستای اجرای پروژه مشترک بین شهرداری تهران و اداره کل آموزش و پرورش استان تهران ۲ هزار و ۸۰۰ مدرسه دولتی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و قرار است طی سه روز دورههای آموزشی برای مدیران همان مدارس برگزار کنیم تا بیشتر با مسائل مربوط به ایمنی آشنا شوند.
موسوی با اشاره به تولید یک نرم افزار HSE برای اولین بار در کشور گفت: این یک نرم افزار تخصصی است که مدیران مدارس میتوانند وضعیت ایمنی خود را در آن گزارش کنند
به گفته وی در این سمینار سه روزه مباحثی مانند ایمنی برق، آتش نشانی و موضوعات عمومیایمنی برای مدیران مدارس تشریح میشود.
حسین شکوه رئیس دانشکده بهداشت هم در این سمینار بیان داشت: مدرسه خانواده دوم فرزندان ماست و یک سوم وقت بچهها آنجا سپری میشود. بنابراین ایمنی در مدارس از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به قرارداد بین شهرداری و آموزش و پرورش گفت: فاز اول و مطالعاتی این پروژه ۹ ماه طول کشید و بر اساس آن ۲۲ چک لیست آماده و ۶۰۰ سوال طراحی شد. در مرحله عملیاتی هم ۲۰ بار نرم افزار به روز گردید. شکوه درباره نتایج اعلام داشت: بر این اساس معلوم شد وضعیت ۲۰ درصد مدارس دولتی در ۶۰ درصد استانداردهای HSE قابل قبول نیست. ۶ درصد دارای سطح ریسک بالا، ۵۲ درصد متوسط و ۴۲ درصد پایین بوده است.
سید رضا میرزاده معاون متوسطه اداره آموزش و پرورش شهر تهران هم در سخنانی با تاکید بر توجه به توسعه پایدار از فعالان عرصه نوسازی و تجهیز مدارس خواست به موضوعات ایمنی و سلامت مدارس و دانش آموزان هم توجه کنند.