تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه غذا در ماه رمضان
اقتصاد ایران: معاونت بهداشت وزارت بهداشت دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان و عیدنوروز سال ۱۴۰۴ را به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ و بر تشدید نظارتها بر مراکز تهیه و توزیع غذا تأکید کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاونت بهداشت وزارت بهداشت دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان و عیدنوروز سال 1404 را به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
در این دستورالعمل با اشاره به تقارن ایام عید نوروز با ماه مبارک رمضان و لزوم تأمین، حفظ و ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از بیمارهای منتقله از عوامل محیطی به ویژه بیماریهای منتقله از آب و غذا، بر اجرای برنامه تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی (از قبیل رستوران، قنادی اغذیه فروشی، شیرینی فروشی) و اماکن عمومی (از قبیل فرودگاهها, ایستگاههای راه آهن, پایانههای مسافربری، بازارهای سرپوشیده، پاساژها و مراکز و اماکن اقامتی، تفریحی و مساجد) تاکید شده است.
بر اساس این دستورالعمل تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی از تاریخ 11 اسفند ماه 1403 تا 15 فروردین سال 1404 از ساعت 08:00 تا 20:00 (با توجه به فعالیت مراکز و اماکن پیشگفت و شرایط هر استان تا ساعت 24:00 با نظرمعاونت بهداشت دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی قابل تغییر است) در ساعات اداری، غیر اداری و روزهای تعطیل باید انجام شود.
هم چنین برای بررسی و اقدام در شرایط و رویداد خاص از جمله دریافت شکایت و وقوع طغیان بیماری، برنامه آنکال در ستاد معاونت بهداشت و مراکز بهداشت شهرستان های تابعه از ساعت 08:00 تا 20:00 روز بعد تدوین و اجرا شود.
در این دستورالعمل برای اجرای مطلوب برنامه، جلب حمایت مدیران ارشد استانی( استانداران محترم و مدیران کل استانی)، بهرهگیری از دفاتر خدمات سلامت، پشتیبانی روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی از اجرای برنامه و دستور تأمین نیازهای پشتیبانی بازرسان بهداشت محیط از جمله خودرو، مواد مصرفی، اضافه کاری، محاسبه در کارانه دریافتی، محاسبه حق آنکال در روزهای اداری یک سوم و در ایام تعطیل و غیر اداری به میزان یک دوم مدت برنامه تدوین شده ضروری ذکر شده است.
انتهای پیام/