بررسی نوسان قیمت خودروها در بهمن‌ ماه

اقتصاد ایران: بررسی بازار خودرو در بهمن‌ماه امسال نشان می‌دهد گرچه بهای انواع خودروهای داخلی در یازدهمین ماه از سال با رشد همراه بوده، اما افزایش آن به‌هیچ‌عنوان به‌پای نوسانات نرخ دلار نمی‌رسد؛ بنابراین می‌توان گفت بازار خودرو به‌دلایل مختلف در برابر افزایش قیمت مقاومت می‌کند.

برای بررسی بازار بهمن‌ماه خودرو، قیمت چند محصول پرتقاضای داخلی را در این بازه یک ماهه مورد بررسی قرار دادیم. بر این اساس در بازه زمانی یادشده بهای خودروهای داخلی به‌طور میانگین ۲۴ میلیون‌تومان (معادل ۳ درصد) افزایش را به‌خود دیده است. این درشرایطی است که بهای دلار در همین مدت‌زمان از ۸۱‌ هزارتومان به ۹۲‌ هزار و ۶۵۰ تومان رسیده و افزایش ۱۴.۴ درصدی داشته است. اما رشد نرخ دلار گرچه تاثیر کمتری نسبت به‌گذشته (که بازار خودرو تابع بی‌چون و چرای آن بود) روی خودرو گذاشته است، اما نمی‌توان ادعا کرد کاملا بی‌تاثیر بوده است. بنابراین تا حد زیادی رشد ۳ درصدی بهای خودرو را می‌توان به‌نوسانات بازار ارز مرتبط دانست.

دلیل دیگری که می‌توان برای رشد بهای خودرو طی ماه میانی زمستان به آن اشاره کرد، واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش‌خصوصی در این ماه است. این اتفاق با همه تاثیرات مثبتی که می‌تواند روی صنعت‌خودرو کشور داشته باشد، دست‌کم در کوتاه‌مدت تاثیرات روانی در بازار داشته است.

در واقع مدیریت خصوصی یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور اتفاق جدیدی برای فعالان بازار محسوب می‌شود که سبب ایجاد برخی نگرانی‌ها درمورد قیمت خودرو در ادامه شده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد مهم‌ترین نگرانی مصرف‌کنندگان در مورد واگذاری مدیریت ایران‌خودرو مربوط به قیمت خودرو است. البته این اتفاق می‌تواند به‌لغو قیمت‌گذاری دستوری و افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو منجر شود؛ اما لزوما به‌معنای عدم‌رشد قیمت در بازار نیست و در هر صورت از لحاظ روانی هم که شده در بازار تاثیر خواهد داشت.

اما در این میان، بیشترین رشد قیمت مربوط به دناپلاس اتوماتیک است. این خودرو که در نخستین روز بهمن، بهایی معادل یک‌میلیارد و ۶۰ میلیون‌تومان داشت، در زمان تنظیم این مطلب، یک‌میلیارد و ۱۲۵ میلیون‌تومان معامله شد تا رشد ۶۵ میلیون‌تومانی (۶.۱ درصدی) را ثبت کند.

دو محصول نیز در این بازه زمانی رشد ۴۵ میلیون‌تومانی را ثبت کرده و به‌صورت مشترک در رتبه دوم بیشترین افزایش قیمت قرار می‌گیرند. یکی از این محصولات پژو ۲۰۷ اتوماتیک است که قیمت آن در بازه زمانی مذکور، از یک‌میلیارد و ۲۵ میلیون‌تومان به‌یک‌میلیارد و ۷۰ میلیون‌تومان رسیده تا ۴.۴‌ درصد رشد قیمت داشته باشد. محصول دیگر هم تارا اتوماتیک است که یکم بهمن‌ماه یک‌میلیارد و ۴۵ میلیون‌تومان قیمت داشت؛ اما در زمان تنظیم این مطلب با قیمت یک‌میلیارد و ۹۰ میلیون‌تومان معامله شد و رشد قیمت ۴.۳ درصدی را ثبت کرد. رتبه سوم در این رده‌بندی نیز به‌شاهین اتوماتیک آپشنال می‌رسد که بهای آن در روز ابتدایی بهمن‌ماه یک‌میلیارد و ۲۲۰ میلیون‌تومان بود، اما اول اسفند در بازار، یک‌میلیارد و ۲۶۰ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شد تا رشد بهای ۴۰ میلیون‌تومانی (۳.۳ درصدی) داشته باشد.

اما از این میان، یک محصول یعنی ری‌را کمی کاهش قیمت داشته و بهای آن از یک‌میلیارد و ۵۹۰ میلیون‌تومان به یک‌میلیارد و ۵۸۰ میلیون‌تومان رسیده تا افت محدود ۱۰ میلیون‌تومانی (۰.۹ درصدی) را ثبت کند. همچنین یک محصول نیز بدون تغییر قیمت باقی مانده است. قیمت اطلس، خودرو تازه‌وارد بازار، در بازه زمانی یادشده روی ۵۸۵ میلیون‌تومان ثابت باقی مانده است. دیگر محصولات نیز در مدت‌زمان ذکرشده، رشد قیمت ۵ تا ۳۵ میلیون‌تومانی را تجربه کرده‌اند.

حضور سهند تیپ G در بازار آزاد

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افزایش بهای یک تا ۱۰ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که ری‌را (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش یک‌میلیارد و ۶۳۵ میلیون‌تومان، تارا اتومات (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش یک‌میلیارد و ۵ میلیون‌تومان، دنا پلاس (۵ دنده) (۱۴۰۳) با ۹ میلیون‌تومان افزایش ۸۷۷ میلیون‌تومان، پارس سال (دریچه‌برقی) (۱۴۰۳) با ۸ میلیون‌تومان افزایش ۸۳۸ میلیون‌تومان، نیسان دوگانه آپشنال (دریچه‌سیمی) (۱۴۰۳) با ۸ میلیون‌تومان افزایش ۷۹۸ میلیون‌تومان و سهند تیپ G (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان افزایش ۶۶۰ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای ۱۰ تا ۴۵ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت هایما S۵ جدید (۱۴۰۳) با ۴۵ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۶۸۰ میلیون‌تومان، دیگنیتی پرستیژ (۱۴۰۳) با ۳۵ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۵۲۰ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۷ پرو پریمیوم (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان، فیدلیتی پرستیژ ۵ نفره (۱۴۰۳) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۶۶۵ میلیون‌تومان و فونیکس تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به ۳ ‌میلیارد و ۱۹۰ میلیون‌تومان رسید.

در گروه خودروهای وارداتی شاهد رشد بهای ۲۰ و ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که هیوندای کرتا (۲۰۲۳) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ ‌میلیارد و ۱۵۰ میلیون‌تومان، کیا اسپورتیج توربو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون‌تومان و کیا سلتوس (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ