افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی
اقتصاد ایران: آیین افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی، در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، یکم اسفندماه ۱۴۰۳ در محل این نیروگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، گروه انرژی پاسارگاد با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و همکاری شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد (تابش)، اقدام به راهاندازی مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد کرده است.
مرکز جدید، که حاصل تلاش مدیریت فناوری و نوآوری گروه گسترش انرژی پاسارگاد، شرکت تولید انرژی شمس پاسارگاد و همکاری نزدیک با دانشگاه شریف است، با هدف بهبود شاخصهای عملکردی و ارتقای فرآیندهای نگهداری و تعمیرات (نت) در نیروگاه، طراحی و پیادهسازی شده است. راهاندازی این مرکز، نویدبخش تحولات چشمگیری در عملکرد و بهرهوری این نیروگاه است.
از مهمترین دستاوردهای این مرکز، «کاهش چشمگیر خروجهای برنامهریزی نشده (FOH)» است. با استفاده از قابلیتهای پایش آنلاین، امکان پیشبینی و جلوگیری از خرابیهای ناگهانی فراهم شده است. این امر، تبدیل خرابیهای احتمالی به خروجهای برنامهریزی شده (POH) را تسهیل میکند و در نتیجه، «کاهش 10 درصدی FOH» و افزایش بهرهوری عملیاتی نیروگاه را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این، پایش لحظهای وضعیت تجهیزات، «بهبود توان تولیدی توربینهای گازی و افزایش توان خروجی ژنراتور ترمینال» را به همراه دارد.
مرکز پایش وضعیت آنلاین، گام موثری در جهت کاهش خرابیهای مشابه نیز برداشته است. این مرکز با پایش مستمر دادههای ارتعاشی و عملکردی تجهیزات و تحلیل دقیق این دادهها، از وقوع مجدد خرابیهای مشابه جلوگیری میکند. انتظار میرود با این رویکرد، تعداد خرابیهای مشابه تا 15 درصد کاهش یابد.
همچنین، «متوسط زمان لازم برای رفع عیوب ارتعاشی (MTTR)» نیز به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. شناسایی سریعتر علل ارتعاش و انجام اقدامات اصلاحی بهموقع، زمان رفع عیوب را تا 15 درصد کاهش میدهد که در نهایت به افزایش قابلیت اطمینان و کاهش هزینههای تعمیراتی نیروگاه منجر میشود.
علاوه بر این، راهاندازی این مرکز، تاثیر مستقیمی بر «افزایش بازههای زمانی بازرسی در بخش داغ توربین» دارد. با ارزیابی شرایط بهرهبرداری طولانیمدت و تحلیل دقیق دادههای پایش، امکان افزایش 5 درصدی دورههای بازرسی فراهم میشود. این امر، نهتنها هزینههای ناشی از توقفات برای بازدید دورهای را کاهش میدهد، بلکه با افزایش طول عمر قطعات داغ توربین، میزان دسترسیپذیری واحدهای گازی را نیز ارتقا میبخشد.
انتهای پیام/