اغلب کشورهای خاورمیانه با مشکل گردوغبار مواجه هستند

اقتصاد ایران: قم- معاون توسعه پیش‌بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: اغلب کشورهای خاورمیانه به دلیل اقلیمشان با گرد و غبار مواجه‌اند که بر سلامت، کشاورزی و اقتصاد تاثیر دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش ملی تبیین راهبردهای اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار امروز در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد.

بهزاد لایقی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: اغلب کشورهای خاورمیانه به علت شرایط اقلیمی با مشکل گرد و غبار روبه‌رو هستند؛ پدیده گرد و غبار تأثیر فراوانی بر سلامت، کشاورزی و اقتصاد دارد.

وی اضافه کرد: اقلیم خشک و نیمه‌خشک منطقه، بیابان‌های عمده، وزش باد شدید، خشکسالی و پوشش گیاهی و افزایش دما در کنار عوامل انسانی مانند سد سازی، انحراف رودخانه‌ها، چرای دام‌ها، گسترش شهرها ازجمله مهمترین عوامل گرد و غبار در ایران و برخی کشورهای همجوار است.

معاون توسعه پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: روند کنونی حاکی از آن است که حداقل تا پنجاه سال آینده باید منتظر ادامه شرایط اقلیمی و خشکسالی باشیم.

لایقی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گرد و غبار گفت: همکاری‌های ملی و منطقه‌ای، ایجاد سامانه پایش و پیش‌بینی گرد و غبار، ایجاد مرکز مطالعات هوا و اقلیم کشور در قم و تأسیس مرکز ملی گرد و خاک در خوزستان از جمله این اقدامات بوده است.

وی عنوان کرد: سامانه پایش و هشدار گرد و غبار با استفاده از هوش مصنوعی تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد که داده‌های این سامانه و پیش‌بینی آن بسیار دقیق‌تر است.

معاون توسعه پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور در پایان گفت: افزایش وقوع گرد و غبار در ایران و خاورمیانه در آینده بسیار زیاد است و در این شرایط ضمن انجام اقدامات پیشگیرانه باید از سامانه‌های بروز برای پایش، هشدار و هشدار سریع برای کاهش خسارت‌ها و پاسخ مناسب باید توسعه یابد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ