چین: سیاست تعرفه‌ای آمریکا جهان را تحت تأثیر قرار داده است

اقتصاد ایران: نماینده دائم چین در سازمان تجارت جهانی، سیاست‌های تعرفه‌ای یکجانبه آمریکا را که شامل اعمال تعرفه یا تهدید به اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری، به‌شدت مورد انتقاد قرار داد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌المل خبرگزاری تسنیم، در اولین نشست شورای عمومی سازمان تجارت جهانی در سال 2025 که در ژنو برگزار شد، چین در این نشست موضوع سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا را مطرح کرد و نگرانی جدی خود را نسبت به این اقدامات ابراز کرد.

نمایندگان تجاری کشورهای مختلف در این نشست انتظار نداشتند که تصمیمات فوری و چشمگیری اتخاذ شود، اما واکنش کشورها نشان داد که تا چه اندازه احتمال تشدید جنگ تجاری با توجه به سیاست‌های جدید آمریکا وجود دارد.

برخی نمایندگان اظهار داشتند که ابتکار چین برای طرح این بحث در سازمان تجارت جهانی، بیش از آنکه حمله مستقیم به واشنگتن باشد، نشان‌دهنده تلاش پکن برای نمایش پایبندی به قوانین تجاری بین‌المللی است، رویکردی که می‌تواند در مذاکرات تجاری جهانی، حمایت سایر کشورها را برای چین جلب کند.

 لی چنگ‌گانگ، نماینده دائم چین در سازمان تجارت جهانی، سیاست‌های تعرفه‌ای یکجانبه و خودسرانه آمریکا را که شامل اعمال تعرفه یا تهدید به اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری، ازجمله چین، می‌شود، به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و آن را عاملی برای ایجاد "شوک تعرفه‌ای" در سطح جهانی دانست.

لی چنگ‌گانگ در این نشست تأکید کرد: اقدامات یکجانبه‌گرایانه آمریکا آشکارا قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض کرده، بر عدم اطمینان اقتصادی افزوده، نظم تجارت جهانی را مختل کرده و حتی ممکن است نظام تجارت چندجانبه را که بر اساس قوانین است، از بین ببرد. وی مخالفت قاطع چین را با این سیاست‌ها اعلام کرد و خواستار لغو فوری آن شد.

بنابر گزارشات، اوکونجو-ایویالا، مدیرکل سازمان تجارت جهانی، پیش‌تر از 166 کشور عضو این سازمان خواسته بود که در مواجهه با مسائل تعرفه‌ای، از اقدامات تلافی‌جویانه خودداری کنند تا از آغاز یک جنگ تجاری فاجعه‌بار جلوگیری شود.

از سوی دیگر، یک مقام تجاری مستقر در ژنو گفته‌است که آمریکا در نشست سازمان تجارت جهانی، به‌شدت از ساختار اقتصادی چین انتقاد کرده و مدعی شده که پکن سال‌هاست که قوانین تجاری بین‌المللی را نقض می‌کند. این مقام تأکید کرد: آمریکا استدلال کرده که چین از شفافیت لازم برخوردار نیست و مقررات سازمان تجارت جهانی را نادیده می‌گیرد.

واشنگتن همچنین مدعی شده که سازمان تجارت جهانی قادر به کنترل سیاست‌های مخرب اقتصادی چین، از جمله یارانه‌های ناعادلانه، نیست و این مسئله موجب تضعیف عملکرد این سازمان شده است.

پس از بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری، سیاست‌های تجاری سختگیرانه او مجدداً اعمال شده است. وی تعرفه 10 درصدی بر کالاهای چینی وضع کرده و در پاسخ، چین مجموعه‌ای از تدابیر تلافی‌جویانه، از جمله اعمال تعرفه 10 تا 15 درصدی بر محصولات انرژی، ماشین‌آلات و خودروهای وارداتی از آمریکا و همچنین ازسرگیری تحقیقات ضدانحصاری علیه شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا، از جمله گوگل و انویدیا را اجرایی کرده است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد یک نظام تعرفه‌ای "متقابل" (reciprocal tariff) را اجرایی کند که به موجب آن، تعرفه‌های مشابهی بر کالاهای هر کشور اعمال خواهد شد. این سیاست ممکن است از 2 آوریل اجرایی شود. تنها یک روز بعد، ترامپ در کاخ سفید، هنگام امضای یک فرمان اجرایی در بخش انرژی، اعلام کرد که ممکن است تعرفه‌هایی بر واردات خودرو نیز وضع کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ