کاهش ۵.۲ درصدی تورم محصولات مرغداری صنعتی
اقتصاد ایران: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در دی ماه ۱۴۰۳شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی در داخل کشور در دوازده ماه منتهی به این ماه، ۵.۲ واحد درصد نسبت به مدت مشابه کاهش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس گزارشی که مرکز آمار ایران منتشر کرده است در دی ماه سال ۱۴۰۳ شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۴۸۰.۷ بودهاست که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۷- درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۰.۸ درصد افزایش یافتهاست. در ماه مورد بررسی میانگین شاخص قیمت در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۱۵.۲ درصد افزایش یافتهاست.
افزایش تورم ماهانه
در دی ماه ۱۴۰۳ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به ۲.۷- درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۴.۷- درصد)، ۲.۰ واحد درصد افزایش یافتهاست. در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی، بیشترین تورم نسبت به ماه قبل مربوط به قلم "تخم مرغ نطفه دار" (۲.۷ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به قلم" مرغ حذفی" (۱۲.۷- درصد) میباشد.
کاهش تورم نقطه به نقطه
در دی ماه ۱۴۰۳ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۰.۸ درصد بودهاست که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۷.۸ درصد) ۷.۰ واحد درصد کاهش داشتهاست. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداریهای صنعتی به ازای تولید قلمهای خود در داخل کشور، در دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۰.۸ درصد افزایش دارد. در بین قلمهای مرغداریهای صنعتی، بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم " تخم مرغ نطفه دار" (۳۶.۱ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به قلم " مرغ گوشتی" (۵.۶- درصد) میباشد.
کاهش تورم سالانه
در دی ماه ۱۴۰۳ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی در داخل کشور در دوازده ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۱۵.۲ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۲۰.۴ درصد)، ۵.۲ واحد درصد کاهش نشان میدهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی کشور، کمترین میزان کاهش تورم سالانه مربوط به قلم "کود" (۶.۲- درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم " تخم مرغ نطفه دار " (۴۹.۸ درصد) میباشد.