به گزاارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر مهدی پیرصالحی درباره ذخیره استراتژیک داروها گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، ذخیره استراتژیک دارو برای شش ماه آینده یکی از اولویتهای سازمان غذا و دارو است. در حال حاضر، لیست داروها و تجهیزات مورد نظر در حال احصا است تا به صورت یکجا خریداری و ذخیرهسازی شوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره کمبودهای دارویی برای بیماران خاص و صعبالعلاج نیز توضیح داد: خوشبختانه امسال کمبود دارویی برای بیماران خاص و سرطانی نخواهیم داشت، هرچند که کمبودهایی به صورت موردی ممکن است وجود داشته باشد که تلاش میکنیم آنها را به حداقل برسانیم.
تحریمها و تأثیرات آن بر تأمین دارو
پیرصالحی درخصوص تأثیر تحریمها بر تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نیز اظهار داشت: تحریمها به ویژه در زمینه نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را برای تأمین مواد اولیه و دارو به وجود آورده است. با این حال، با پیشبینیهای قبلی، ذخایر مناسبی از دارو و تجهیزات داریم و مشکلی در تأمین آنها نداریم.
قیمت دارو و سامانه تیتک
وی درباره قیمت داروها توضیح داد: با استفاده از سامانه تیتک، امکان رصد قیمت داروها و جستجوی وضعیت کمبود داروها فراهم است. از طریق این سامانه، افراد میتوانند به راحتی از قیمت داروها و موجودی آنها مطلع شوند. این سامانه علاوه بر رصد قیمتها، امکان استعلام اصالت دارو، مواد خوراکی و آرایشی-بهداشتی را نیز فراهم میآورد.
دکتر پیرصالحی همچنین به اصلاح قیمت داروها در ماههای اخیر اشاره کرد و گفت: از ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور، حدود ۳۰۰ قلم دارو نیاز به اصلاح قیمت داشتند. این اصلاحات به دلیل تغییرات نرخ ارز و ضرورت تأمین هزینههای تولید انجام شده است، چرا که تولید دارو با قیمتهای قبلی برای شرکتهای تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و این مسئله موجب بروز کمبودهای دارویی شده بود.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد که اصلاح قیمت داروها به تدریج و بر اساس شرایط هر دارو انجام خواهد شد تا هم تأمین دارو در کشور بهبود یابد و هم از بروز کمبودهای دارویی جلوگیری شود.