حمایت «نستله» از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
اقتصاد ایران: شرکت تولیدکننده مواد غذایی نستله، از جمله شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی به حساب میآید که در سرتاسر جهان دارای شعبه است.
به گزارش خبرنگار مهر، بارها این موضوع از سوی مسئولان مختلف دولتی مطرح شده که ورود کالاهای صهیونیستی به ایران ممنوع است و هیچ کالای صهیونیستی وارد سرزمین ایران نخواهد شد. این در حالی است که به نظر میرسد وضعیت محصولات شرکت نستله از این قاعده مستثنی شده است.
اظهارات اخیر الناز سخائیان، مدیرعامل نستله ایران، نیز توجه رسانههای مختلف را به خود جلب کرد، وی میگوید «ما به نستله جهانی وصلایم و ارتباط داریم و بخشی از آن هستیم.» این ادعا در حالی مطرح میشود که نستله به دلیل ارتباطات اقتصادی با رژیم صهیونیستی، در لیست تحریم بسیاری از نهادهای بینالمللی قرار دارد و بسیاری از مردم سراسر جهان پس از جنایات رژیم صهیونیستی محصولات این شرکت را تحریم کردند.
جعل علامت استاندارد
چندی پیش نیز، میترا عقیلی مدیرکل استاندارد استان قزوین طی اظهاراتی از تخلفات این شرکت پرده برداشته بود و گفته بود: بر اساس بازرسیهای صورتگرفته توسط بازرسین اداره کل استاندارد، متأسفانه مشاهده شد که فرآورده غذای کمکی شیرخواران و کودکان بر پایه غلات با علامت تجاری "سرلاک" محصول شرکت نستله ایران، علیرغم آنکه فاقد استاندارد میباشد، علامت استاندارد را نیز جعل کرده است.
وی افزود: بر اساس ماده ۴٠ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، چاپ و جعل نشان استاندارد بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد و یا اخذ تائیدیه از سازمان ملی استاندارد ایران، جرمانگاری شده و مرتکبان به حبس تعزیری محکوم میشوند.
باید درباره ارتباط کوکاکولا و نستله با آمریکا تحقیق شود
عملکرد سوال برانگیز نستله چندی پیش نیز با نقد علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس موجه شد و وی در این خصوص گفت: باید ارزیابی شود که آیا شرکتهایی مانند کوکاکولا و نستله که در کشور تولیداتی دارند، هزینه یا حق برند به آمریکا پرداخت میکنند یا خیر؟ در صورتی که این ارتباطات محرز شود، با توجه به اینکه در این محصولات به خودکفایی رسیدهایم، باید آنها را تحریم کنیم. البته این شرکتها میتوانند با نشان دیگری و بدون پرداخت حق امتیاز به آمریکا به فعالیت خود ادامه دهند.
نستله چگونه تأسیس شد؟
نستله یک کمپانی مواد غذایی بینالمللی است که در سال ۱۸۶۶ میلادی در سوئیس توسط هانری نستله تأسیس شد و اکنون در ۱۰۰ کشور جهان، ۳۵۰ شعبه دارد. نسکافه، کافی میت، سرلاک، مگی، آب معدنی و شیرخشک از جمله تولیدات این شرکت در سطح جهانی است.
شرکت نستله، همواره به دلیل ارتباطات اقتصادی با اسرائیل و سرمایه گذاری در آن، در مرکز توجه قرار داشته است. محل اصلی استقرار شرکت نستله در شهر "سدورات" رژیم صهیونیستی است شهرکی صهیونیستی که در سال ۱۹۵۱ در یک کیلومتری نوار غزه بر ویرانه شهر فلسطینی "النجد" ساخته شده است. النجد در سال ۱۹۴۸ از سوی صهیونیستها پاکسازی نژادی شد تا برای اسکان یهودیان آماده شود.
گفتنی است شهر سدورات از فقیرنشینترین شهرهای رژیم صهیونیستی بوده و نرخ بیکاری آن ۱۰ درصد و فاقد زیر ساختهای لازم برای زندگی بوده است اما در سالیان گذشته با سرمایه گذاری شرکتهایی مثل نستله اقتصاد این منطقه بهبود یافته است.
اما خدمات "نستله" به صهیونیستها فقط به ساخت کارخانه و ایجاد اشتغال ختم نمیشود.این شرکت با دادن امتیاز توزیع و صادرات محصولاتش به شرکت اسرائیلی اوسم (Osem) عملاً موجب رشد این شرکت اسرائیلی شده است.
سهام شرکت اسرائیلی اوسم
این شرکت ۵۰.۱ درصد سهام شرکت اسرائیلی اوسم را در اختیار دارد که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد غذایی در اسرائیل محسوب میشود. براساس گزارشها، نستله طی دو دهه گذشته میلیاردها دلار در اسرائیل سرمایهگذاری کرده و از جمله شرکتهایی است که دولت این رژیم به عنوان حامی اقتصادی معرفی شده است.
نستله در سال ۱۹۹۸ میلادی، جایزه جوبیلی (Jubilee Award) را از دست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، دریافت کرد. این جایزه به بزرگترین شرکتهای تأمین کننده اقتصاد اسرائیل اعطا میشود. اکنون نستله بیش از چهار هزار پرسنل در بیش از ۱۰ شعبه اصلی در سرزمینهای اشغالی دارد.
مدیرعامل شرکت نستله هر ساله از میهمانان ویژه محفل سالانه سران فراماسونری و صهیونیسم بین الملل است.
به اعتراف اتاق بازرگانی سوئیس، یکی از مهمترین شیوههای موفقیت که توسط نستله ارائه شده، این است که مانند بسیاری دیگر از شرکتها، مصلحتش در این است که به تجارت و بهرهبرداری در اسرائیل بپردازد.
همچنین شرکت "نستله – اوسم" در قالب مؤسسات خیریه کمکهای فراوانی به مدارس و دانش آموزان یهودی در اسرائیل میدهد.
تهدید سلامت عمومی در سراسر جهان
عملکرد این شرکت بزرگ بینالمللی بارها حواشی زیادی در پی داشته و به دلیل تهدید سلامت عمومی در سراسر جهان، با پروندههای جدی مواجه شده است که از آن جمله میتوان به وارد زیر اشاره نمود.
- مرگ سالانه پانزده نوزاد در اثر استفاده از شیرِ خشک نستله در کشورهای نیمهصنعتی، موجب شد سازمانهای جهانی فعال در زمینهی غذای کودکان، این شرکت را از سال ۱۹۷۷ تحریم کنند.
- در زمستان سال ۲۰۰۴، صدها پرنده، دام و حیوان خانگی در ونزوئلا مردند. کارشناسان علت مرگ را بیماری کبدی ناشی از مواد غذایی آلوده تشخیص دادند. این مواد غذایی، توسط نمایندگی نستله در این کشور توزیع شده بود. مجلس ملی ونزوئلا، نستله را مقصر شناخت و آن را به پرداخت غرامت افراد محکوم کرد.
استفاده از کارگران خردسال
- بر اساس گزارشی که نشریه فوربس به نقل از سازمان جهانی کار منتشر کرد، نستله، برای تولید شکلات از کارگران خردسال استفاده میکند. در بررسیهای بعدی مشخص شد بیش از دویست و پنجاه هزار کودک آفریقایی، در مزارع این شرکت در غرب آفریقا کار میکنند.
- سازمان دیدهبان مردمی موسوم به «Public Eye» اعلام کرده است شیر خشک و غلات مخصوص نوزادان با نامهای تجاری Cerelac و Nido که توسط شرکت سوئیسی نستله برای کشورهای فقیر آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین تولید میشود، دستورالعملهای ضد چاقی سازمان جهانی بهداشت را نادیده گرفته است.
نستله، شکر و عسل را به شیر نوزادان و محصولات غلاتی اضافه میکند که در بسیاری از کشورهای فقیر فروخته میشوند. درحالیکه در بازارهای اصلی اروپایی نستله، هیچ شکر اضافهای در شیر خشک کودکان خردسال وجود ندارد.
- در سال ۲۰۱۹، در برخی از شیرخشکهای شرکتهای آلمانی، هلندی و فرانسوی، هیدروکربنهای معطر نفتی (MOAH) شناسایی شد که دارای پتانسیل سرطان زایی، جهش ژنتیکی و اختلال در سیستم هورمونی هستند.
- طبق گزارش اداره کل استاندارد ایران در مهر امسال، سرلاک نستله استاندارد نبوده و بر اساس بازرسیهای صورتگرفته توسط بازرسان این اداره، مشاهده شد که فرآوردهٔ غذایی کمکی شیرخواران و کودکان بر پایه غلات با علامت تجاری «سرلاک» محصول شرکت نستلهٔ ایران، بدون استاندارد بوده و علامت استاندارد را جعل کرده است.
تحریم شرکت نسله
نام شرکت نستله به دلیل ارتباط گسترده اقتصادی با رژیم صهیونیستی، در لیست معتبرترین نهادهای بینالمللی تحریم اسرائیل موجود است و تاکنون در نقاط مختلف جهان این شرکت توسط گروههای مختلف مسلمان و غیرمسلمان، به دلیل کمک به رژیم صهیونیستی تحریم شده است.
از جمله نهادهای معتبر جهانی تحریم کننده این شرکت در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، یکی از بزرگترین اتحادیههای تجاری اروپا (UNSOIN) و یک نهاد مسیحی به نام Christian Aid هستند که هر دو غیر مسلمان هستند.
حامیان فلسطین در انگلیس با انتشار اسامی و نشان شرکتهای حامی رژیم اسرائیل از جمله نستله از همه آزادی خواهان و عدالت طلبان خواستند از خرید محصولات این شرکتها که بخشی از پولشان صرف قتل کودکان فلسطینی میشود جدا خودداری کنند.
با وجود تمامی این انتقادات حال سوال اصلی این است که چرا نستله همچنان در ایران فعالیت دارد، در حالی که همواره مسؤولان کشور بر تقویت تولید ملی و سرمایهگذاری داخلی تأکید دارند، حضور شرکتهایی با مالکیت صهیونیستی مانند نستله در ایران، نه تنها به اقتصاد کشور کمک نمیکند، بلکه باعث خروج سرمایههای ملی میشود و ممکن است در بزنگاهها چالشهای جدی برای کشور ایجاد کنند.