شهید علی کسایی تمایل شدیدی به پژوهش و مطالعه داشت

اقتصاد ایران: یکی از دوستان شهید علی کسایی در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش می‌گوید روحیه پژوهشگری و تمایل شدید به تحقیق و مطالعه از ویژگی‌های برجسته شخصیت این‌شهید به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آخرین فرصت» دربرگیرنده روایت زندگی رفعت قافلان‌کوهی با شهید علی کسایی است که تقریظ رهبر انقلاب بر آن در مراسمی در حرم حضرت شاهچراغ (ع) رونمایی می‌شود. شهید علی کسایی جوان انقلابی و مربی آموزش‌های سیاسی و مذهبی است که در ۱۴ آذر ۱۳۳۴ مصادف با عید غدیر در شیراز به دنیا آمد، در سن ۲۵ سالگی ازدواج کرد که خطبه عقدشان توسط امام خمینی (ره) جاری و مراسم ساده عروسی‌شان نیز در روز عید غدیر برگزار شد.

علی کسایی که زندگی‌اش را وقف آموزش، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه و آرمان‌های انقلاب اسلامی کرده بود، در روز عروسی‌اش دعا کرد تا خداوند شهادتش را هم روز عید غدیر قرار دهد. این کتاب روایتی از زبان قافلان‌کوهی است که به قلم سمیرا اکبری به رشته تحریر درآمده است.

داستان «آخرین فرصت» از روز خواستگاری شروع می‌شود و تا مدتی پس از شهادت علی کسایی ادامه دارد و فراز و نشیب‌های زندگی خانم قافلان‌کوهی را نقل می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فاطمی مافوق شهید کسایی در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: شهید کسایی ویژگی‌های برجسته و تحسین‌برانگیزی داشت. نخستین خصوصیت بارز او تعبد و خدا محوری بود. واقعاً تمام تلاش‌هایش برای رضای خداوند بود و در این مسیر با نهایت اخلاص و از خودگذشتگی کار می‌کرد. به یاد دارم یک بار جلسه‌ای در مشهد مقدس برگزار شده بود که در آن جمعی از افراد نظامی سپاه و ارتش که سخت‌کوشانه فعالیت کرده بود، حضور داشت. او با وجود اینکه مسئولیت معاونت آموزشی مرکز را برعهده داشت و شبانه‌روز تلاش می‌کرد، به حدی کار کرده بود که خستگی مفرط بر او چیره شد در همان جلسه مشاهده کردم که حتی وقتی برای دقایقی نشست، به دلیل فشار کار و خستگی زیاد، در عرض پنج یا شش دقیقه به خواب رفت.

وی افزود: شهید کسایی هیچ‌گاه اهل خودنمایی یا گزارش عملکردهای خود برای کسب رضایت یا تشویق دیگران نبود. برخی افراد ممکن است گاهی در گزارش‌ها بزرگنمایی کنند یا حتی کارهایی را که نکرده‌اند به‌عنوان عملکرد خود مطرح کنند، اما شهید کسایی چنین روحیه‌ای نداشت. او تنها به انجام وظایف خود با صداقت و خلوص فکر می‌کرد، نه اینکه بخواهد عملکردهای انجام‌نشده را ثبت کند. برای نمونه، در همان جلسه مشهد، علی‌رغم تلاش‌های بی‌وقفه او و مجموعه ما، گزارش‌ها نشان داد که عملکرد مرکز ما پایین‌ترین امتیاز را داشت. برخی به ما می‌گفتند مگر شما کاری انجام نمی‌دهید؟ اما من به‌خوبی می‌دانستم که بیشترین تلاش‌ها در مجموعه ما صورت گرفته بود. او البته اهمیتی به این مسائل نمی‌داد و حتی از این موضوع که عملکرد ما کم‌تر از دیگران تلقی شده، ناراحت نبود.

این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: ویژگی بارز شهید کسایی این بود که نیّت خالصانه‌ای داشت و تنها به درست انجام شدن کارها اهمیت می‌داد، نه به ظاهر کار یا توجه دیگران. او شبانه‌روز و با تمام وجود کار می‌کرد، بدون اینکه حتی ذره‌ای به فکر خودنمایی باشد. مطمئناً چنین اخلاصی یکی از معنوی‌ترین جنبه‌های شخصیت او بود. در سال‌هایی که افتخار همکاری با شهید کسایی را داشتم، احترام متقابل و صمیمیت در رفتارها به وضوح مشهود بود. در تمامی این مدت، هرگز پیش نیامد که من از او گلایه کنم یا او از من. دلیل آن هم نیت خالص و کار کردن فقط برای رضای خدا بود که باعث ایجاد یک فضای سرشار از صفا و صداقت می‌شد. به گواهی خدا هیچ نشانی از خودخواهی، خودنمایی، سستی یا سهل‌انگاری در رفتار شهید کسایی دیده نمی‌شد.

حجت‌الاسلام فاطمی گفت: از ویژگی‌های برجسته شخصیت شهید کسایی روحیه پژوهشگری و تمایل شدید به تحقیق و مطالعه بود. او فردی بود که همواره در مسیر رشد قرار داشت. اگر من برای شرکت در یک درس یا کلاس علمی به جایی می‌رفتم او نیز همراه می‌شد و با دقت تمام مطالب را ثبت و یادداشت می‌کرد. حتی تعداد دفاتر یادداشت‌های او به قدری بود که شاید به چندین دفتر صد برگ می‌رسید. نظم و انضباط خاصی در کارها و یادداشت‌هایش داشت که از ویژگی‌های برجسته‌اش محسوب می‌شد. در حوزه‌های علمی و تفسیری، او بهره زیادی از محضر مقام معظم رهبری (زمانی که در مشهد حضور داشتند) برده بود. مهارت‌ها و قابلیت‌های علمی او قابل توجه بود و در کنار شرکت فعال در درس‌های حوزه، برای طلبه‌ها نیز حضوری مؤثر داشت.

وی افزود: نکته قابل توجه دیگر در زندگی کاری شهید کسایی، اهمیت دادن به دغدغه‌های اطرافیان و کمک به پیشبرد مسئولیت‌ها بود. حتی پس از پایان ساعت اداری، شرایط را طوری مدیریت می‌کرد که هیچ خللی در انجام وظایف پیش نیاید. زمان همکاری با شهید کسایی، بنده مسئولیت هماهنگی نیروهای هوایی ارتش استان فارس را برعهده داشتم. او با شایستگی و اعتماد بالایی که نسبت به او وجود داشت، در مأموریت‌های مختلف حضور پیدا می‌کرد و گزارشات بسیار دقیق و ارزشمندی را از طریق جبهه یا پشت‌صحنه ارائه می‌داد. این گزارشات آن‌قدر دقیق و صریح بود که ما همیشه به آن‌ها اعتماد کامل داشتیم. همکاری با او نمونه بارز یک رابطه کاری سرشار از صفا، صمیمیت و اعتماد بود.

حجت‌الاسلام فاطمی در پایان گفت: شهید کسایی یک انسان یک‌رنگ و صادق بود. از آن جنس افرادی نبود که دو شخصیت داشته باشند و نوع رفتارشان در منزل و محل کارشان فرق کند. البته به جزئیات زندگی شخصی او دقیقاً واقف نیستم، اما به‌طور کلی می‌توان گفت کسی که در اجتماع صاف، صادق و مؤمن است، احتمالاً در محیط خانه هم همان‌گونه رفتار می‌کند. او فردی متدین و خالص بود و طبیعتاً می‌توان تصور کرد در خانواده نیز انسانی فداکار بوده باشد. چنین افرادی معمولاً زندگی‌هایی صادقانه و همراه با عشق را تجربه می‌کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ