ایروانی: ایران طرح آمریکا برای غزه را قویا محکوم میکند
اقتصاد ایران: نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با اشاره به طرح استعماری آمریکا برای کوچ اجباری مردم غزه تصریح کرد که ایران قویا این طرح را که نقض آشکار حقوق بینالملل است محکوم میکند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، امیر سعید ایروانی، سفیر و نمایندهی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع: «عملگرایی در چندجانبهگرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» تاکید کرد: غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بینالملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم میکند.
متن سخنرانی ایروانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
از جمهوری خلق چین به دلیل برگزاری این نشست علنی مهم و بهموقع در سطح عالی قدردانی میکنیم. همچنین، از وزیر محترم، آقای وانگ یی و دبیرکل سازمان ملل به دلیل ارائهی دیدگاههای ارزشمندشان و تأکید بر نقش حیاتی چندجانبهگرایی سپاسگزاریم.
آقای رئیس،
چندجانبهگرایی، برای مقابله با چالشهای جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بینالملل، شفافیت و پاسخگویی میباشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بینالملل، اعمال تحریمهای یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است. در این زمینه، مایلم نکات زیر را مورد تأکید قرار دهم:
1. سازوکارهای چندجانبه زمانی اعتبار خود را از دست میدهند که برای پیشبرد دستورکارهای سیاسی خاص مورد سوءاستفاده قرار گیرند. اجرای گزینشی هنجارهای بینالمللی، تحمیل تحریمهای یکجانبهی غیرقانونی و استفاده از ابزارهای فشار اقتصادی، اصول بنیادی چندجانبهگرایی را تضعیف میکند. ایالات متحده و متحدان غربی آن، که اقدامات قهری یکجانبهی غیرقانونی را اعمال میکنند، باید در قبال رنج، مرگ و ویرانیهایی که بر کشورهای هدف، از جمله ملت من، تحمیل میکنند پاسخگو باشند. این اقدامات، نقض فاحش حقوق بینالملل و اصول اساسی حقوق بشر است.
2. شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حلوفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواستههای مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانهتری داشته باشد، دموکراتیکتر و پاسخگوتر شود. ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانهی منطقهای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کردهاند. نمونهی بارز این امر، استفادهی مداوم ایالات متحده آمریکا از حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بینالملل و منشور ملل متحد، بهویژه جنایات نسلکشی علیه مردم فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است. غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بینالملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم میکند.
3. نظام مالی جهانی که توسط نهادهای از کار افتاده شکل گرفته است، نیازمند اصلاحات اساسی است تا مشارکت عادلانهی کشورهای درحالتوسعه را تضمین کند. به حاشیه راندن این کشورها نابرابریها را عمیقتر کرده و توسعهی پایدار را تضعیف میکند.
آقای رئیس،
ما با یک انتخاب سرنوشتساز روبهرو هستیم: یا اجازه دهیم شکافها و یکجانبهگرایی بر امور جهانی حاکم شود، یا مجدداً بر پایبندی خود به یک نظم بینالمللی عادلانه، منصفانه و مبتنی بر قوانین، که توسط نظام سازمان ملل متحد حفظ و اجرا میشود، تأکید کنیم. برای تحقق این امر، باید اقدامات قاطعانهای اتخاذ شود:
اول، حکمرانی جهانی باید بر اساس مذاکراتی آزاد، عادلانه و شفاف شکل گیرد و حلوفصل اختلافات از طریق دیپلماسی انجام شود، نه اجبار و تهدید.
دوم، سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که همهی کشورها بهطور منصفانه به فناوری، منابع و تجارت دسترسی داشته باشند تا زمینهی رشد پایدار برای همگان فراهم شود.
سوم، همکاری نزدیکتر بین سازمان ملل و سازمانهای منطقهای مانند اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس موجب تقویت امنیت جمعی و تابآوری اقتصادی خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد، بار دیگر تعهد خود را به چندجانبهگرایی مؤثر، مبتنی بر حقوق بینالملل و اصول منشور ملل متحد، مورد تأکید قرار میدهد.
انتهای پیام/