شکست مجدد ائتلاف بنیامین نتانیاهو در نظرسنجیها
اقتصاد ایران: نظرسنجی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو در شرایط پیچیدهای قرار دارد و ممکن است در انتخابات بعدی کنست متحمل شکست شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، براساس نظرسنجی کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی، اگر همین امروز انتخابات مجدد کنست برگزار شود، حزب لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» با کسب 25 کرسی، اگرچه در صدر جدول احزاب قرار میگیرد، اما احزاب حامی او بیش از 54 کرسی را به دست نخواهند آورد و در نتیجه در تشکیل کابینه ائتلافی شکست خواهند خورد.
در مقابل، ائتلاف موسوم به «بلوک دولت» به رهبری «بنی گانتس» با 17 کرسی، ائتلاف دموکراتها به رهبری «یائیر گولان» با 14 کرسی و حزب «یش عتید» به رهبری «یائیر لاپید»، رهبر کنونی اپوزیسیون، با 13 کرسی در ردههای بعدی قرار میگیرند. حزب «اسرائیل خانه ما» به رهبری «آویگدور لیبرمن» نیز با 12 کرسی، جایگاه پنجم را به خود اختصاص میدهد.
مطابق نظرسنجی اخیر، احزاب مذهبی «شاس» و «یهودیت متحد تورات» به ترتیب با 9 و 8 کرسی، پس از احزاب اصلی قرار گرفتهاند. در امتداد آنها، دو حزب راست افراطی به نامهای «قدرت یهودی» و «صهیونیسم مذهبی»، به رهبری «ایتمار بن گویر» و «بتسلائل اسموتریچ»، به ترتیب با 7 و 5 کرسی قرار دارند.
دو حزب عربی «خداش-تعال» و «رعم»، هر کدام با 5 کرسی، آخرین احزابی هستند که توانستهاند از حد نصاب 3.25 درصدی عبور کنند و به کنست راه یابند.
در این میان، دو حزب «بلد» به رهبری «سامی ابوشحاده» و «امید جدید» به رهبری «گیدعون ساعر»، وزیر خارجه فعلی این رژیم، نتوانستهاند حد نصاب لازم را کسب کنند و از ورود به کنست بازماندهاند.
بر اساس این نتایج، ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو با کسب 54 کرسی شکست خواهد خورد. در مقابل، مجموعهای از احزاب عضو کابینه پیشین به همراه حزب عربی رعم، با 61 کرسی قادر به تشکیل ائتلافی شکننده خواهند بود.
اسیران؛ دغدغه اصلی صهیونیستها
یکی از مهمترین یافتههای این نظرسنجی، تاکید قاطع اکثریت ساکنان سرزمینهای اشغالی (68 درصد) بر آزادی اسرا به عنوان اولویت اصلی و حیاتیترین هدف جنگ است. این در حالی است که نتانیاهو و کابینهاش، تاکنون در دستیابی به توافقی برای آزادی اسرا ناکام بودهاند و همین امر، فشار افکار عمومی را بر آنها به شدت افزایش داده است.
جالب آنکه 61 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی، از ادامه آتشبس و اجرای مرحله دوم توافق آزادی اسرا (آزادی تمامی اسرای زنده در ازای پایان دائمی جنگ) حمایت کردهاند. این بدان معناست که اکثریت اسرائیلیها حاضرند بهای سنگین پایان جنگ را در ازای بازگشت عزیزانشان بپردازند؛ موضوعی که میتواند به کابوسی برای نتانیاهو و متحدانش تبدیل شود.
جبهه اپوزیسیون و بازگشت احتمالی بنت
در جبهه اپوزیسیون نیز رقابتها داغ است. نظرسنجی کانال 12 نشان میدهد که «گادی آیزنکوت»، رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی، در حال حاضر از محبوبیت بیشتری نسبت به بنی گانتس، وزیر جنگ سابق و رهبر کنونی ائتلاف بلوک دولت، برخوردار است.
مواضع صریحتر آیزنکوت در حمایت از آزادی اسرا و انتقادات تند وی از نحوه مدیریت جنگ توسط نتانیاهو، به نظر میرسد برگ برنده او در رقابت با گانتس باشد.
اما شاید جنجالیترین بخش این نظرسنجی، احتمال بازگشت «نفتالی بنت»، نخستوزیر پیشین، به صحنه سیاست با یک حزب جدید باشد. بنت که سابقه ائتلاف با احزاب چپگرا و حتی یک حزب عربی را در کارنامه خود دارد، میتواند با جذب آرای هر دو جناح راست میانه و میانه، به رقیبی جدی برای تمامی احزاب اصلی تبدیل شود و معادلات قدرت را به کلی دگرگون کند.
نارضایتی از عملکرد رهبران مختلف
نتایج نظرسنجیها، به وضوح نشاندهنده شکافهای عمیق سیاسی و اجتماعی در سرزمینهای اشغالی است. ائتلاف فعلی حاکم، در صورت برگزاری انتخابات، اکثریت خود را از دست میدهد، اما اپوزیسیون نیز برای تشکیل یک دولت باثبات و پایدار، با چالشهای متعددی روبرو خواهد بود.
از سوی دیگر، نارضایتی گسترده از عملکرد رهبران ارشد سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی در طول جنگ، به وضوح در نظرسنجیها مشهود است. اکثریت قاطع اسرائیلیها، نتانیاهو و سایر رهبران را مسئول اصلی شکست 7 اکتبر 2023 میدانند و خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق مستقل برای بررسی ابعاد این شکست هستند.
رشد نگرانکننده افراطگرایی
یکی دیگر از نکات نگرانکننده این نظرسنجی، حمایت 68 درصدی از طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، برای در اختیار گرفتن غزه و کوچ اجباری فلسطینیان است. این امر، نشاندهنده رشد نگرانکننده دیدگاههای افراطی و ضد فلسطینی در بخشهایی از جامعه صهیونیستی است.
در مجموع، میتوان گفت چشمانداز سیاسی رژیم صهیونیستی در سایه جنگ غزه و بحران اسرا، بسیار مبهم و پیچیده است. نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که افکار عمومی به شدت تحت تاثیر این دو عامل قرار گرفته و این امر میتواند به تغییرات اساسی در ساختار قدرت در سرزمینهای اشغالی منجر شود. در صورت برگزاری یک انتخابات زودهنگام ممکن است اسرائیل به دوره بی ثباتی 2019 – 2022 که 5 انتخابات پیاپی در آن برگزار شد، بازگردد.
انتهای پیام/