دنیامالی: مبارزه با دوپینگ را در سوارکاری جدی دنبال میکنیم
اقتصاد ایران: نشست کارشناسی فدراسیون های سوارکاری و بازی های رایانه ای (الکترونیک) به منظور حضور در بازی های آسیایی به ریاست احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سی و ششمین جلسه کمیسیون تخصصی فدراسیون های ورزشی برای شرکت در بازی های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا به فدراسیون سوارکاری اختصاص داشت و عملکرد تیم های ملی سوارکاری مردان و زنان ایران در فاصله ۵۷۹ روز مانده به این رویداد مهم، مورد بررسی کارشناسان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک قرار گرفت.
دکتر احمد دنیا مالی، وزیر ورزش و جوانان در ارزیابی خود از وضعیت فدراسیون سوارکاری گفت: واقعیت این است که ما باید در خصوص مدال آوری در رشته سوارکاری، قدری عمیق تر بررسی کنیم. باید ببینیم اشکال کار ما کجاست که سهم ناچیزی از مدال آوری در بازی های آسیایی داریم. تنها مدالی که ما در تاریخ حضورمان در بازی های آسیایی داریم یک مدال تیمی است. این نتایج نشان می دهد که ما باید حتما به سراغ یک کار علمی برویم، ببینیم دنیا دارد چه مسیری را طی می کند و از دانش رقبا استفاده کنیم.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به این که فدراسیون سوارکاری برای توسعه این رشته در ورزش قهرمانی کشور باید خیلی بیشتر از گذشته تلاش کند، تصریح کرد: ما باید هر کاری بکنیم تا به مدال آسیا و جهان برسیم. باید بستر را برای فعالیت همه در رشته های سوارکاری فعال کنیم. مسابقات و سرمایه گذاری بیشتری انجام شود. هر جا که نیاز است قوانین عام و مصوب را برای این ورزش بگیریم که شامل عده ای خاص نشود.
وی به موضوع همگانی شدن ورزش سوارکاری اشاره کرد: ما مجموعه هایی در کشور داریم که درست از آنها استفاده نمی شود. باید از تمام فضاها برای همگانی کردن سوارکاری بهره ببریم. اگر می شود اسب همگانی تعریف کنیم. بچه ها را با اسب آشنا کنیم. حتی از ظرفیت مدارس استفاده کنیم.
دکتر دنیامالی اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان درصدد است تا قدم های خوبی را در بحث مبارزه با دوپینگ در رشته سوارکاری بردارد. رسیدگی به وضعیت دوپینگ در کل ورزش کشور از اولویت های ماست. چرا که دنبال شفافیت هستیم. نمی خواهیم مچ گیری کنیم. فقط می خواهیم اعتماد و دیسیپلین را در ورزش ایجاد کنیم. این رویکرد در مورد همه رشته هاست و سوارکاری هم از آن مستثنی نیست. دوپینگ را در سوارکاری ویژه دنبال می کنیم.
وی همچنین از رایزنی با وزارت جهاد کشاورزی برای تعامل هر چه بهتر با فدراسیون سوارکاری خبر داد: تلاش می کنیم نشست هایی تخصصی را با وزیر جهاد کشاورزی بگذاریم و مباحث فنی و قرنطینه اسبها را با این وزارتخانه مطرح کنیم تا موانع را از میان برداریم . ما باید یک کالبدشکافی دقیق از وضعیت این رشته داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان در پایان ابراز امیدواری کرد که سوارکاری بتواند هر چه زودتر در سبد مدالی کاروان ایران در بازیهای آسیایی قرار بگیرد: ما همه رشتهها را بسیج کرده ایم که برای بازیهای ۲۰۲۶ یک اتفاق بزرگ رقم بزنیم. روی فدراسیون سوارکاری هم برای یک حضور موفق و کسب رتبه حساب باز کرده ایم. اگر فدراسیون از الان و در فاصله ۱۸ ماه باقی مانده تا این بازی ها، جدی و با برنامه کار کند، مدال گرفتن غیرممکن نیست. درست است که عربستان صاحب ثروت مالی در سوارکاری است اما ما هم جمعیت و انرژی خوبی داریم. ما نیز سعی میکنیم مشکل منابع را برطرف کنیم تا به موفقیت برسیم.
بازیهای سالم الکترونیک را برای جوانان مهیا میکنیم
جلسع تخصصی فدراسیونهای ورزشی در ادامه به وضعیت انجمن بازیهای رایانه ای برای شرکت در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا پرداخت.
دکتر دنیامالی در سی و هفتمین جلسه این کمیسیون گفت: وزارت ورزش و جوانان اعتقاد دارد که حتما باید از ظرفیت انجمن ورزشهای الکترونیک استفاده شود چرا که سرعت رشد و توسعه این انجمن و همچنین ورزشکارانی که تحت پوشش دارد، قابل توجه بوده است. بنابراین در وهله اول هدفمان این است که در بخش قهرمانی از تواناییهای ملی پوشان ورزش های رایانه ای در رویدادهای بین المللی به خصوص بازیهای آسیایی ناگویا بهره ببریم. در بخش جوانان هم چون مسئولیت داریم و باید اوقات فراغت جوانان را تامین کنیم نیز به دنبال این هستیم که با هدف شادابی جامعه، زیر ساخت های لازم را برای علاقه مندی جوانان سمت بازی های سالم فراهم کنیم.
وی با تاکید به این که رویکرد ما به این انجمن برای حضور در بازیهای آسیایی تنها کسب عنوان قهرمانی است، خاطر نشان کرد: ما برای بازی های ناگویا فقط دنبال مدال هستیم.
اصلا به مدالهای نقره و به برنز فکر نمیکنیم چرا که این مدالها مشکل کشور را حل نمیکند.
وزیر ورزش و جوانان در پایان خطاب به مسئولان انجمن ورزشهای رایانه ای گفت: انتظار داریم با توجه به روابط نزدیکی که با مسئولان آسیایی ورزش های الکترونیک دارید، ترتیبی دهید که رشته هایی که ما در آن مزیت نسبی داریم به فهرست بازی های آسیایی اضافه شود. ضمن این که تاکیدمان هم بر این است، حتما برای چینش تیم اعزامی به بازی های ناگویا باید رقابتهای انتخابی بگذارید و شرایط اردویی را برقرار کنید تا بارقه امید بیشتر در بین علاقه مندان به این ورزش به وجود بیاید.
گفتنی است سید محمد شروین اسبقیان، معاون حرفهای و قهرمانی، فریبا محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان، سید مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع ، محمدرضا داورزنی و علی رغبتی مشاوران وزیر، محمدرضا عابدی محزون، مدیر کل دفتر نظارت و برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان، محمد تابع، سرپرست دبیری کمیته ملی المپیک، نصرالله سجادی، مشاور رییس کمیته ملی المپیک، محمد کاظمیان، رییس فدراسیون سوارکاری و لقمان شاورانی، رییس انجمن ورزش های رایانه ای در این جلسه حضور داشتند.