معاون وزیر صمت:
باید فضای با آرامشی را برای مردم رقم بزنیم
اقتصاد ایران: معاون وزیر صمت با بیان اینکه باید فضای با آرامشی را برای مردم رقم بزنیم، گفت: به دلایل شرایط اقتصادی کشور، تصمیماتی که در بخش کلان اتخاذ میشود، اثرات خود را در لایههای پایین نشان بدهد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، حسین فرهیدزاده امروز در آئین رونمایی از تندیس ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان اظهار کرد: با همکاری شورای سیاست گذاری سازمان به سمتی رفتیم تا نگرش جدید در این حوزه داشته باشیم؛ یکی از موضوعاتی که در این زمینه به ما کمک کرد، بهرهبرداری از شعار سال و مشارکت مردم بود که در دو قالب نظرسنجی و اخذ نظر از شرکتها و فعالان بوده است؛ میدانیم که عمدتاً بهترین نتایج، نتایجی است که از اتحادیهها، انجمنها و سندیکاها به دست میآید و اینها جز خود مردم نیستند.
رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: افرادی که در کسب و کار خودشان، ظرافتهای کسب و کار را متوجه میشوند را دعوت کردیم و از خودشان پرسیدیم چه روشی پیش بگیریم. شورای سیاستگذاری به عنوان حاکمیت و حکمرانی نگاهی دارد که از نظرات خود شرکتها و کسبوکارها برای پیشبرد اهداف استفاده شود.
معاون وزیر صمت ادامه داد: یکی از موضوعاتی که ما بر آن تاکید زیادی داریم و امیدواریم اگر تاکنون هم اتفاق نیفتاده، حتماً انجام شود، بحث محتوای کار است؛ یک توقعی که ما از شورای سیاستگذاری داریم، بررسی اثرات این جایزه است؛ بررسی اینکه اصلاً این جایزه برای چیست و چرا ما این کار را انجام میدهیم.
فرهیدزاده خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور که بحث تولید و ارائه خدمات تولید یا کالا داریم، ممکن است گرفتاری زیادی داشته باشیم، شرکتها و واحدهای تولیدی و خدماتی، این روزها امسال بسیار با موضوع ناترازی انرژی درگیر بودند و ما میدانیم که این ناترازی چه گرفتاریهایی ایجاد کرده، چقدر ایجاد ضایعات میکند و به تأخیر در ایفای تعهدات منجر شده است و نتوانستیم برایشان کاری که باید را بکنیم، حال در این شرایط بخواهیم سر موعد مقرر، مالیات را وصول کنیم و توقع کیفیت هم داشته باشیم؛ برق و گاز را برایش تأمین نکردیم، توقع کار، افزایش کیفیت و تداوم تولید داخل هم داریم؛ اینجاست که نقش حمایتی سازمان خود را پررنگ میکند.
رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: ما فارغ از اینکه در بحث جایزه را داشته باشیم، به لحاظ ماهوی، زمانی که میگوئیم بحث حکمرانی مؤثر است، معاونان ما که سیاستگذاری میکنند، همین دوستان کسانی هستند که مشکلات واحدهای تولیدی را با مسئولان بالادستی مطرح، نامهنگاری و پیگیری میکنند؛ اما بخشی تخصص ماست و آن هم همین بحث جایزه است.
وی افزود: امتیازاتی را باید برای شرکتها در نظر بگیریم، موضوعی که بسیار مدنظر ماست، ایجاد خط سبز برای شرکتهایی است که این جایزه را کسب میکنند تا بتوانند ارتباط بهتری با حاکمیت داشته باشند؛ به طور مثال اگر در گمرک مشکلی دارند، ما از ظرفیت همکاران در وزارت اقتصاد، در حوزههای مالی در بانک مرکزی، در وزارت صمت و… بتوانند ارتباط بگیرند و در جهت رفع مشکلات تعامل داشته باشند.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: توقع ما این است که جز مسائل ظاهری و خود بحث جایزه که داریم، حتماً به لحاظ ماهوی همکاران ما هم پیگیر موضوعات باشند؛ برخی مواقع خود فعالان نکاتی را میبینندکه لازم است به ما بگویند و یادآوری کنند؛ ما هم میتوانیم در ازای این مسائل، خدمات بهتری را به شرکتها ارائه بدهیم.
فرهیدزاده خاطرنشان کرد: میدانیم که تغییر ظاهری و یک نظم ظاهری میتواند حتماً نظم فکری و تغییر ماهوی را به دنبال داشته باشد. یکی از موضوعاتی که به آن رسیدیم این بود که حال که قرار است تغییرات بنیادی انجام دهیم و در محتوا و خدمترسانی تغییر داشته باشیم، این تغییر را در ظاهر هم عملیاتی کنیم، فلذا در جلسات با شورای سیاستگذاری داشتیم، به جلسه امروز منتج شد تا تندیس جدید را رونمایی کنیم. اما توقعی که بنده به عنوان رئیس سازمان حمایت دارم این است که ما بتوانیم خدمات بهتر و بیشتری را به شرکتهایی که جایزه را دریافت میکنند، ارائه دهیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: سازمان حمایت، یک سازمان مظلوم است. علیرغم اینکه کار نظارتی است اما برخی اوقات ممکن است به دلایل شرایط اقتصادی کشور، تصمیماتی که در بخش کلان اتخاذ میشود، اثرات خود را در لایههای پایین نشان بدهد؛ در اینجا سازمان حمایت به عنوان نوک پیکان موضوع است. طی سالهای اخیر که گرفتاریهای ما بیشتر شده، کمک رسانهها برای ما اثربخش بوده است. در شرایط فعلی کشور ما باید تلاش خود را بیشتر کنیم و فضای با آرامشی را برای مردم رقم بزنیم.