زنگ خطر جدی آموزش دندانپزشکی در کشور
اقتصاد ایران: رئیس کنگره جراحی دهان، فک و صورت ایران، نسبت به تبعات آموزش های دندانپزشکی توسط شرکت های وارد کننده تجهیزات دندانپزشکی در کشور هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نواباعظم، روز سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، با اشاره به افتتاحیه کنگره بیست و دوم جراحی دهان، فک و صورت ایران و همایش ایمپلنت خلیج فارس به همراه سمپوزیوم محققین جوان، گفت: این کنگره همراه با برپایی کارگاههای آموزشی و نمایشگاه تجهیزات، تا سوم اسفند در محل هتل المپیک تهران ادامه دارد.
وی، نقش جراحان دهان، فک و صورت در جامعه را تم اصلی کنگره عنوان کرد و افزود: حضور سخنرانان و اساتید برجسته بینالمللی از کشورهای مختلف به صورت حضوری و مجازی از جمله برنامههای ویژه کنگره امسال است.
نواب اعظم، با تاکید بر اهمیت برگزاری کنگرههای سالانه علمی، تصریح کرد: با توجه به طیف وسیع این رشته، برگزاری چنین کنگرههای علمی باعث خواهد شد دانش و آگاهی همکاران بهروزرسانی شده و سطح ارائه خدمات ارتقا یابد.
وی، موضوعاتی اعم از تروما فک و صورت، پاتولوژی، زیبایی فک و صورت، رینوپلاستی، تکنولوژیهای جدید در بازسازی و اصلاح مشکلات مادرزادی، تکنیکهای پیشرفته در ایمپلنتولوژی و عوارضهای این حوزه را از جمله محورهای مورد بحث در این کنگره برشمرد و افزود: علاوه بر رزیدنتها و متخصصان دندانپزشکی و جراحان دهان، فک و صورت، سایر همکاران مرتبط با این رشته مثل متخصصان پوست و زیبایی، گوش و حلق و بینی و اوربیت و متخصصان پلاستیک هم در کنگره امسال حضور دارند.
به گفته نواب اعظم، جایگاه رشته جراحی دهان، فک و صورت در ایران و منطقه بسیار خوب است اما برای اینکه پیشرفت این رشته، توانایی و مهارت همکاران در جهان شناخته شود احتیاج است که همکاران بتوانند به راحتی در کنگرههای جهانی شرکت کنند و همچنین برخی از کنگرههای خارجی در ایران برگزار شود و ما هم بتوانیم در کنگرههای کشوری از همه کشورها مهمان داشته باشیم.
وی، تعدد کنگرهها در همه رشتهها را یکی از مشکلات این حوزه خواند و افزود: بررسی و بازنگری درباره کمیت و به ویژه کیفیت کنگرههای علمی بر عهده وزارت بهداشت و دفتر بازآموزی است تا ضمن بررسی نتایج حاصل از برگزاری کنگرهها، میزان تأثیرگذاری و نیاز را مشخص کرده و مدیریت کند.
نواب اعظم در ادامه با اشاره به وجود دانشکدههای دندانپزشکی در کشور که گفته شده تعداد آنها زیاد است، گفت: امروز توجه وزارت بهداشت به آموزش این رشته و دندانپزشکی بسیار ضروری است و باید درخواست اساتید اعم از کمبود تجهیزات آموزشی و تکنولوژی جدید و یا حقوق و دستمزد برای ارتقا کیفیت آموزش بهتر، جدی گرفته شود.
وی افزود: اگر مشکلات آموزشی موجود حل نشود، فارغالتحصیلان رشتههای مختلف دندانپزشکی دنبال انواع آموزشهای متفرقه خواهند بود که شاید استاندارد و کیفیت نامعلومی داشته و به جای اساتید و دانشکدهها، توسط شرکتهای وارد کننده تجهیزات دندانپزشکی برگزار میشود که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است و این زنگ خطر جدی برای آموزش است.