به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،در نشست خبری که روز ۳۰ بهمن ماه برگزار شد، دکتر امیر محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران، به تشریح شایعترین بیماریها و مشکلات بهداشتی مردان پرداخت و گفت: «بیماریهای قلبیعروقی، سرطانها، تروما و حوادث ترافیکی از علل اصلی مرگ و میر مردان ایرانی هستند.» وی همچنین افزود که بیماریهای غیرواگیر، ناشی از سبک زندگی ناسالم، محیطزیست و کمبود فعالیت بدنی در جامعه است.
دکتر ضیایی ضمن اشاره به هفته سلامت مردان که در هفته اول اسفند ماه برگزار میشود، هدف از این هفته را جلب توجه عموم، رسانهها و مسئولان به اهمیت سلامت مردان دانست. او همچنین از شعار امسال با عنوان «مرد سالم، سرمایه جامعه» خبر داد و بر لزوم ارتقاء سواد سلامت در جامعه تاکید کرد.
وی در ادامه به وضعیت نگرانکننده حوادث ترافیکی اشاره کرد و اظهار داشت که سالانه ۲۰ هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند که بیشتر این افراد، مردان هستند. «پویش نه به تصادف» که از سوی وزارت بهداشت مطرح شده، به منظور کاهش این حوادث آغاز شده است.
دکتر ضیایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بیماریهای شایع در مردان توضیح داد و گفت که افزایش سن جامعه باعث افزایش بیماریهایی چون سنگهای ادراری شده است. سرطان بیضه در جوانان و سرطان پروستات در سنین بالاتر، از دیگر بیماریهای شایع در مردان به شمار میآید. او همچنین به اختلالات ادراری در سنین بالای ۵۰ سال و ناتوانی جنسی به عنوان مسائل مهم سلامت مردان اشاره کرد.
تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرید
در ادامه دکتر محمدعلی زرگر، خزانهدار جامعه اورولوژی ایران، در خصوص سلامت مردان و اهمیت توجه به تغییرات ادرار گفت: «هرگونه تغییر در رنگ ادرار باید توسط پزشک متخصص اورولوژی بررسی شود. این تغییرات میتواند نشانهای از مشکلات ساده همچون عفونت یا حتی تومورهای بدخیم باشد.»
زرگر همچنین بر لزوم تزریق واکسن HPV در سنین ۹ تا ۱۵ سال تاکید کرد و افزود که واکسن HPV باید به طور جدی وارد شبکه واکسیناسیون کشور شود.
سرطانهای شایع مردان
دکتر محمدهادی رادفر، دبیر جامعه اورولوژی ایران، نیز در ادامه به شایعترین سرطانها در مردان اشاره کرد و گفت: «سرطان پروستات، مثانه، تومور کلیه و تومور بیضه از سرطانهای رایج در میان مردان هستند که توجه به آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
وی همچنین درباره پیشرفتهای تکنیک درمانی در ایران اظهار داشت که اگرچه از نظر تکنیک پزشکی ایران پیشتاز است، اما از منظر تجهیزات پزشکی نیاز به توجه بیشتری دارد.
چشمانداز تعرفههای پزشکی
دبیر جامعه اورولوژی ایران در پایان به موضوع تعرفههای پزشکی پرداخت و با اشاره به لزوم افزایش تعرفهها برای تأمین تجهیزات پزشکی، گفت: «اگر تعرفهها افزایش نیابد، نظام بهداشتی و درمانی کشور نمیتواند تجهیزات مورد نیاز را تأمین کند و این موضوع به ضرر مردم تمام خواهد شد.»
این نشست خبری تأکید بر اهمیت بهبود سلامت مردان و لزوم توجه بیشتر به پیشگیری از بیماریها و سرطانها داشت که میتواند نقشی حیاتی در کاهش مرگومیر و افزایش کیفیت زندگی مردان ایفا کند.