تأمین مالی جمعی، فرصتی مغفول برای رشد اقتصادی ایران
اقتصاد ایران: عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: تأمین مالی جمعی از سال ۹۷ در ایران اجرایی شده، اما موانع مقرراتی و نبود آگاهی عمومی، رشد آن را محدود کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر حسین سلاحورزی در اولین همایش تأمین مالی جمعی گفت: صرف نظر از اینکه تأمین مالی جمعی به عنوان یک روش جدید و روش نوین شناخته میشود، بعضیها معتقدند که یک انقلاب در سیستم مالی دنیا بوده و عمرش هم در دنیای جدید خیلی زیاد نیست و در ایران هم در سال ۹۷ نهایتاً با مصوب شدن دستورالعملی اجرایی و جاری و ساری شد.
وی ادامه داد: به نظر من این امر در اقتصاد امروز ایران اهمیت دوچندان دارد.
به گفته سلاح ورزی موضوع تأمین مالی جمعی که بر اساس قانون بهبود محیط کسب و کار یک وظیفهای است که به عهده اتاق بازرگانی گذاشته شده و هر فصل از همه فعالین اقتصادی در بخشهای مختلف اقتصادی و اتاقهای تعاون و اصناف و بازرگانیها، پایش محیط کسب و کار انجام میشود.
سلاح ورزی خاطرنشان کرد: تا آنجایی که من به خاطر دارم از ابتدای شروع پایش تا الان که هر شش ماه یک بار هر سه ماه یک بار گزارش منتشر میشود، برهمین اساس یکی از سه مشکل اصلی که فعالان اقتصادی عنوان میکنند، دشواری در تأمین مالی است.
وی ادامه داد: لذا هر ابزار و هر روشی که به تأمین مالی پروژهها، طرحها و کسب و کارها کمک کند حتماً با استقبال رو به رو میشود و هم میتواند در رشد اقتصادی مؤثر باشد. نکته دیگر عدم توازنی است که ما در اقتصاد محلی داریم و کاری که تأمین مالی جمعی میتواند انجام دهد این است که به توسعه اقتصاد محلی کمک کند و سرمایه گذاران با علاقه و اشتیاق بتوانند در طرحها و پروژههایی که در محلهای نزدیک یا در مناطق کوچک وجود دارد سرمایه گذاری بکنند و ایجاد شغل بکنند و کمک کنند به رشد اقتصادی منطقه.
وی خاطرنشان کرد: تأمین مالی جمعی حتی میتواند باعث افزایش عملکرد در ردیفهای تملک داراییهای سرمایه و بودجه هم بشود و در این موضوع هم کارهایی انجام شده است. باید در این رویداد فقط به این مرحله بسنده نکنیم و تداوم داشته باشد و اینکه هر سال در تقویم باشد و برگزار بشود و رویدادهای جانبی هم در طول سال داشته باشیم. این موضوع در ایران هم اجرایی شده و توسعه پیدا کرده و الان هم سی و چند سکوی تأمین مالی ایجاد شده ولی هنوز جای زیادی برای کار هست. از نظر مقرراتی برخی از محدودیتها و موانع کماکان وجود دارد.
سلاح ورزی خاطرنشان کرد: از مدلهای مختلفی که برای تأمین مالی جمعی هست به نظر میرسد فقط مدل بدهی محور هست که همچنان در ایران فعلاً در حال توسعه است و به بقیه مدلها توجهی نشد ه است و از نظر ترویجی من فکر میکنم که جوامع محلی و عموم مردم هنوز اطلاع کافی پیدا نکردند از وضعیت تأمین مالی جمعی و اینکه سرمایههای کوچک و خرد آنها چطور میتواند کمک کند به تقویت اقتصاد ملی و محلی شأن، پس میتوان کار ترویجی زیادی انجام بشود.
وی خاطرنشان کرد: زیرساختهای حقوقی و نظارتی موجود هم باعث ایجاد محدودیت و مانع میشود که همه اینها را ما میتوانیم با همکاری همدیگر و استفاده از ظرفیتی اتاق بازرگانی ایران دارد دنبال کنیم و انشاالله اینها را برطرف کنیم و بتوانیم از این ظرفیت تأمین مالی جمعی برای اقتصاد کشور، استفاده بهینهتری را داشته باشیم.