عراقچی: سیاست حذف ایران از ترتیبات منطقه ای شکست خورده است

اقتصاد ایران: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هشتمین کنفرانس سیاست خارجی ایران در خلیج فارس گفت که سیاست حذف ایران از ترتیبات منطقه‌ای شکست خورده است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هشتمین کنفرانس سیاست خارجی ایران در خلیج فارس تأکید کرد که سیاست حذف ایران از ترتیبات منطقه‌ای شکست خورده است.

او گفت: خلیج فارس همواره یکی از پهنه آبی در سطح جهانی بوده و اهمیت راهبردی دارد. این پهنه آبی با همه فراز و نشیب ها شاهد یک تداوم معنادار هم بوده است و محوریت خود را حفظ کرده است.

وی افزود: البته خلیج فارس شاهد دست اندازی ها و دخالت های فراوان بوده است.  طمع‌ورزی‌های بی حد و حصر استعمارگران موجب امنیتی شدن خلیج فارس شده است و ما اکنون با منطقه‌ای مواجهیم که به شدت امنیتی شده است.

عراقچی با اشاره به نقش ایران در حفظ صلح و ثبات این منطقه گفت: ایران راهبرد تامین امنیت حداکثری بومی را در دستورکار خود قرار داده که موجب امنیت کشتیرانی در دریای خلیج فارس شده است. به رغم سیاست های اصولی تهران برخی قدرت ها تلاش حداکثری کردند که خلیج فارس را کانون بحران و منازعه کنند. آنها دهه‌ها تلاش کردند با ارسال سلاح به منطقه همزیستی مردم منطقه را مورد تهدید قرار دهند.

وی تصریح کرد: امروز نه تنها سیاست حذف ایران از ترتیبات منطقه‌ای شکست خورده که با دیپلماسی فعال و سیاست خارجی همسایه محور ایران، خلیج فارس در حال ورود به دوران جدید است. تداوم این روند نیازمند حفظ اجماع فعلی شکل گرفته میان کشورهای منطقه است. همگان باید بدانند امنیت پایدار بدون امنیت برای همه حاصل نمی شود. امنیت در خلیج فارس یک مفهوم یکپارچه است و همه باید منتفع شوند در غیر این صورت امنیت برای هیچکس وجود ندارد.

وزیر خارجه اظهار داشت: ایران امیدوار است در شرایط جدید شکل گرفته در خلیج فارس، شاهد خلیج فارس امن‌تر باشیم. دستگاه دیپلماسی بر اساس تکالیف به دنبال کمک به تحقق اهداف ملی بر اساس سیاست دریا محور بوده و برنامه فعالی را به ویژه در همکاری با کشورهای منطقه طراحی کرده و پیگیری می‌کند. سازوکاری طراحی شده که دیپلماسی بین استان‌های مرزی ما با استان های همجوار آنسوی مرزی شکل بگیرد.

وی افزود: ایران با اگاهی از نقش کریدورها، فعالانه به دنبال نهایی سازی کریدور شمال جنوب و کریدور خلیج فارس دریای سیاه است. همچنین باید به نقش بندر چابهار اشاره کنم. چابهار فقط موضوع بین ایران و هند نیست بلکه موضوع ایران و همه کشورهای حوزه اقیانوس هند است و امیدواریم مسیر توسعه چابهار ادامه پیدا کند و ایران مصمم است چابهار را به بندری شکوفا در منطقه تبدیل کند.

هشتمین کنفرانس «تاریخ روابط خارجی ایران؛ سیاست خارجی ایران در خلیج فارس در گستره تاریخ»  صبح امروز با حضور سید عباس عراقچی  و سعید خطاب زاده، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدا سعید خطاب زاده، رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه با اشاره به این همایش گفت: در این دوره موضوع محوری به عنوان موضوع کنفرانس انتخاب شده و آن تامل تاریخی در خصوص خلیج فارس و روابط شکل گرفته بر اساس این آبراه تاریخی و بین المللی است. متاسفانه این مسئله در طی سال‌های اخیر با ایجاد مسائل انحرافی دستخوش تاثیر شده است. سیاست، فرهنگ، تاریخ و مسائل اجتماعی ایران از این آبراه تاریخی اثر گرفته است.

وی افزود: خلیج فارس دریایی به وسعت جامعه بشری است. حضور خلیج فارس در آثار نقشه‌برداران و سفرنویسان از عصر باستان تاکنون  اطلاعات ارزشمند از وجود گوناگون تاریخی در این دریا در اختیار ما قرار داده است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ