حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
اقتصاد ایران: مشهد - مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: حوزه علمیه خراسان، با درک اهمیت فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی، به طور جدی وارد این عرصهها شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی خیاط ظهر یکشنبه در نشست خبری با عنوان «حوزه علمیه خراسان در پرتو انقلاب اسلامی؛ خدمات، دستاوردها و برنامهها» به نقش اساسی این حوزه در جریانهای انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: شخصیتهای برجستهای که از این حوزه تربیت شدهاند، در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتهاند. در رأس این شخصیتها، مقام معظم رهبری قرار دارند و آیت الله شهید هاشمی نژاد و آیت الله واعظ طبسی نیز از جمله چهرههای تأثیرگذار این حوزه بودند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به رشد چشمگیر حوزه علمیه خراسان پس از انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: تعداد طلاب این حوزه از ۶۸۰۰ نفر در سالهای اولیه انقلاب به ۶۷۲۰۰ نفر در حال حاضر افزایش یافته است، که این موضوع نمایانگر شکوفایی و توسعه این حوزه است.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۴۰ هزار طلبه در حوزه علمیه خراسان پرونده فعال دارند که نیمی از آنها (حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار نفر) در ۲۰۰ مدرسه و مرکز تخصصی در چهار سطح مختلف در حال تحصیل هستند. مابقی طلاب نیز در حوزههای تبلیغی، رسانهای و خدمات اجتماعی فعالیت دارند.
خیاط در ادامه به حضور فعال طلاب این حوزه در دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات حوزه علمیه خراسان، حضور گسترده طلاب در جبههها بود. حدود یکچهارم طلاب در جبهههای جنگ حضور داشتند و در این راه ۵۳۳ نفر به شهادت رسیدند، ۲۴۰ نفر جانباز شدند و ۳۰ نفر نیز در حوادث تروریستی جان خود را از دست دادند.
فعالیت گسترده طلاب در گروههای جهادی
مدیر حوزه علمیه خراسان گروههای جهادی طلاب را از دیگر افتخارات این حوزه برشمرد و افزود: هماکنون ۲۵۰ گروه جهادی برادر و ۷۴ گروه خواهر در این حوزه فعالیت میکنند که در ۱۶ عرصه تخصصی از جمله تبلیغ عمومی، امر به معروف و نهی از منکر، حوزه کودک و نوجوان، رسانه و … فعالیتهای گستردهای انجام میدهند. این گروهها در بحرانهای مختلف از جمله شیوع کرونا، سیل و زلزله، اولین گروههایی بودند که در صحنه حاضر شدند و ارائه خدمات داشتند.
وی با تأکید بر اهمیت ترویج قرآن کریم در میان طلاب، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۰۰ نفر از طلاب در حوزه فعالیتهای قرآنی حضور فعال دارند. ۶۷۵ نفر از طلاب حافظ قرآن هستند و بیش از ۵۰۰ نفر در زمینههای مختلفی همچون قرائت، ترتیل و هنرهای مرتبط با قرآن فعالیت میکنند.
خیاط در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی از طرحهای موفق حوزه علمیه خراسان پرداخت و گفت: اجرای طرحهای «دومینو»، «معراج» و «دارالعلم»، «فجرانه»، جشنواره «سلمان» و رویداد «نیمروز» از جمله فعالیت و اقدامات شایسته این مرکز دینی است.
دارالعلم فرصتی برای همافزایی طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور
مدیر حوزه علمیه خراسان هدف از اجرای طرح «دارالعلم» را، غنیسازی ایام تعطیلات، ایجاد فرصت برای تعامل طلاب و استفاده از ظرفیتهای حوزههای علمیه قم، مشهد و دیگر شهرها عنوان کرد.
وی در خصوص دستاورد علمی حوزه علمیه خراسان گفت: بیش از ۵۰ هزار اثر پژوهشی منتشر شده است که از این میان، ۲۰۰۰ اثر دارای استانداردهای پژوهش علمی بودهاند و ۵۰۰ اثر به عنوان آثار برتر در جشنوارهها معرفی شدهاند.
۵۰۰ طلبه مسلط به زبانهای خارجی
خیاط اظهار کرد: حوزه علمیه خراسان، با درک اهمیت فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی، به طور جدی وارد این عرصهها شده است. در این راستا، ۵۰۰ طلبه فعال در فضای مجازی شناسایی و یک تشکیلات منسجم راهاندازی شده است. همچنین «پارک تولید دیجیتالی محتوا» با هدف تولید محتوای دینی جذاب و مناسب برای فضای مجازی راهاندازی شده است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با خاطر نشان کردن اینکه حوزه علمیه خراسان، سابقهای طولانی در فعالیتهای بینالمللی دارد، افزود: در حال حاضر، حدود ۵۰۰ طلبه مسلط به یک یا چند زبان خارجی در این حوزه مشغول به تحصیل هستند.
زنان طلبه؛ یک سوم جمعیت حوزه علمیه خراسان
وی افزود: یک سوم از طلاب حوزه علمیه خراسان را خواهران تشکیل میدهند. ۴۹ مدرسه علمیه خواهران در سطوح مختلف در حال فعالیت هستند و برنامههای آموزشی متناسب با نیازهای آنان تدوین شده است.