دکتر افشین اعلام کرد:
حمایت بنیاد ملی نخبگان از همکاری با افغانستان
اقتصاد ایران: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: شرکتهای دانشبنیان افغانستانی در ایران میتوانند ثبت شوند، توسعه پیدا کنند، سرمایه جذب کرده و مرزهای فناوری را جابهجا کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، اولین همایش نخبگان افغانستان صبح امروز ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۳، با حضور حسین افشین، معاون علمی رییسجمهور، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی و جمعی از دانشگاهیان، نخبگان و فناوران افغانستانی در پارک فناوری پردیس، برگزار شد.
همکاریهای مشترک ایران و افغانستان با اتکا به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت
معاون علمی رییسجمهور در این مراسم، با بیان اینکه مرزها نمیتوانند نخبگان را محدود کنند، عنوان کرد: اینجا ایستادهام در برابر شما، نخبگان افغانستان. در برابر ذهنهایی که هیچ مرزی نمیتواند محصورشان کند. در برابر استعدادهایی که با تاریخ آمدهاند، اما برای آینده زاده شدهاند. و اینجا، در همین لحظه، نه در گذشتهای دور، که در حقیقت امروز، چیزی در حال رقم خوردن است، آیندهای که دیگر «ایران» و «افغانستان» را جدا از هم نمیبیند.
افشین، با اشاره به اشتراکات ریشهدار فرهنگ و تاریخ دو کشور عنوان کرد: ما ملتی هستیم که از یک ریشه روییدهایم، با یک زبان، یک تاریخ، یک فرهنگ. ما فرزندان فردوسی، بیدل و مولانا هستیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: مرز، چیزی است که روی نقشهها میکشند. اما آنچه ما را به هم پیوند داده است، هزار سال است که در روح و جان ما حک شده. از کابل تا تهران، از بلخ تا مشهد، ما همسرنوشت، همزبان، همفکر و همآیندهایم.
حمایت از ایجاد شرکتهای دانشبنیان و نقشآفرینی علمی و فناورانه نخبگان افغانستانی
معاون علمی رییس جمهور، با بیان اینکه حمایت از تحصیل فرزندان افغانستانی در ایران، تصمیمی نه از سر ترحم بلکه از شناخت بوده است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، فرمان دادند که کودکان افغانستانی باید در مدارس ایران بیدغدغه، بیمرز و بیهیچ تفاوتی تحصیل کنند، زیرا نخبگان را نمیتوان به دیوارها محدود کرد. چون آینده هر دو کشور، بدون در نظر گرفتن آینده دیگری معنا ندارد.
افشین، با اشاره به حمایت ایران از نوآوری، فناوری و شکلگیری شرکتهای دانشبنیان دانشگاهیان، نخبگان و همکاریهای پژوهشی،گفت: از دانشگاهیان، نخبگان، شرکتهای دانشبنیان و پروژههای عظیم فناورانهای که ایران و افغانستان را به یک زیستبوم علمی مشترک تبدیل خواهد کرد حمایت میکنیم.
حمایت بنیاد ملی نخبگان ایران از همکاریهای مشترک
رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به امکان ثبت شرکتهای دانشبنیان افغانستانی در ایران گفت: دانشگاههای ایران، برای تحصیل به روی افغانستانیها نه فقط برای تحصیل، که برای تدریس، پژوهش و نوآوری گشوده است. همچنین شرکتهای دانشبنیان افغانستانی، در ایران میتوانند ثبت شوند، توسعه پیدا کنند، سرمایه جذب کرده و مرزهای فناوری را جابهجا کنند.
وی با بیان اینکه نخبگان افغانستان، دیگر مهاجر نیستند بلکه بخشی از زیستبوم فناوری و نوآوری ایران محسوب میشوند، ادامه داد: من، در جایگاه معاون علمی رئیسجمهور، نخستین مسئولیتم حمایت از نخبگان ایران است. این تعهدی بیچونوچراست. رسالت ما این است که استعدادهای ایرانی را پرورش دهیم، مسیر پیشرفت را برایشان هموار کنیم و ایران را به سکوی پرتابی برای نخبگانش تبدیل کنیم. این وظیفه نخست ما است و در آن لحظهای کوتاهی نخواهیم کرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه دانش، محدود به مرزهای سیاسی نیست، عنوان کرد: پیشرفت، در انزوا اتفاق نمیافتد. هیچ کشوری با دیوار کشیدن به دور خودش، به قلههای علم نرسیده است. آنچه امروز اهمیت دارد، همافزایی است و باید به نخبگان اتصال پیدا کنیم.
وی افزود: افغانستان، نه فقط یک همسایه، بلکه یک فرصت برای ساختن زیستبوم علمی و فناورانه مشترکی است، که در آن نخبگان ایرانی و نخبگان افغانستانی در کنار هم کار کنند.
افشین، با بیان اینکه نخبگان ایرانی و افغانستانی با کنار هم قرار گرفتن میتوانند آینده دو کشور را ترسیم کنند، عنوان کرد: نمیخواهیم گذشته را فقط روایت کنیم، بلکه ما آینده را میسازیم و آینده برای کسانی است که جسارت اندیشیدن و جسارت خلق کردن دارند.
گفتنی است، نخستین همایش نخبگان افغانستانی، روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، به دعوت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی، با هدف تبادل ایدههای نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکتهای دانشبنیان ایران، در حال برگزاری است.