اختلاف آمریکا و چین درباره پیش‌نویس قطعنامه افغانستان

اقتصاد ایران: «جاست سکیوریتی» در گزارشی نوشت اختلافات شدیدی میان واشنگتن و پکن بر سر اینکه کدام کشور پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت را بنویسد، به وجود آمده است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، انجمن «جاست سکیوریتی» در مطلبی از اختلافات شدید میان واشنگتن و پکن بر سر اینکه کدام کشور پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت را بنویسد، خبر داد.

گزارش افزود اختلافات آمریکا و چین در شورای امنیت سازمان ملل، ممکن است نشانه‌ای از تنش‌های بیشتر این دو کشور در زمینه امنیت چندجانبه باشد. این تنش دیپلماتیک که اواخر سال 2024 شروع شد، با روی کار آمدن ترامپ تشدید شده است؛ نه صرفاً بر سر اینکه سازمان ملل چه منشی را با طالبان پیش بگیرد، بلکه به دلیل پررنگ شدن نقش رهبری چین در شورای امنیت.

نوشتار اضافه کرد این اختلافات بر سر اینکه کدام کشور مسئول تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت باشد، به مناقشه‌ای بزرگ بین آمریکا و چین تبدیل شده است.

اساساً هر عضو شورای امنیت که ریاست آن را به عهده داشته باشد، پیش‌نویس قطعنامه‌ها را تهیه می‌کند. این مسئله از آن رو اهمیت دارد که نویسنده پیش‌نویس می‌تواند از مفاهیم سیاسی و حقوقی خاصی در پیش‌نویس استفاده کند.

گزارش شده است که این اختلافات مانع تایید این پیش‌نویس و دیگر پرونده‌های باز در شورای امنیت سازمان ملل شده و روند تصمیم‌گیری را پیچیده کرده است.

بر اساس این گزارش، نامزدی چین برای تهیه پیش‌نویس درباره افغانستان با مخالفت آمریکا روبه‌رو شده است، مسئله‌ای که باعث ایجاد بن‌بست در تمدید مأموریت هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) شده است.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ