نگرانی آلمانها درباره حذف اروپا و اوکراین از مذاکرات صلح
اقتصاد ایران: صدراعظم آلمان و وزای دفاع و امور خارجه این کشور با ابراز نگرانی از مواضع جدید واشنگتن در برخورد با روسیه، تاکید کردند که کشورهای اتحادیه اروپا و مقامات کییف نیز باید حتماً در مذاکرات مربوط به حلوفصل درگیری اوکراین حضور داشته باشند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان تاکید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا و اوکراین باید در مذاکرات مربوط به حلوفصل درگیری مشارکت داشته باشند.
شولتز شب گذشته، جمعه، در گفتوگو با روزنامه "برلینر مورگنپست" گفت: «من همچنان بر موضع خود پایبند هستم: لازم است که اوکراین و همچنین اروپا در این مذاکرات حضور داشته باشند. در نهایت، موضوع بر سر مسائل اساسی است که به امنیت و صلح در اروپا مربوط میشود.»
وی با این ادعا که تمامی کشورها در حال حاضر خواهان پایان هرچه سریعتر درگیری اوکراین هستند، افزود که پس از حل این مسئله، آماده است تا از نیروهای مسلح اوکراین بهطور بلندمدت حمایت کند.
علاوه بر این، صدراعظم آلمان بر لزوم ادامه حمایت بینالمللی از اوکراین تأکید کرد. وی همچنین نسبت به گفتوگوی تلفنی میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، واکنش مثبت نشان داد و گفت: «خوب است که رؤسای جمهور دو کشور با یکدیگر گفتوگو کردند.»
شولتز چند روز قبل هشدار داده بود که اقدامات دولت ترامپ در قبال درگیری اوکراین، امنیت اروپا را به خطر میاندازد. وی تأکید کرد که آلمان باید هرچه سریعتر تصمیمی اتخاذ کند که امکان تأمین هزینههای اضافی برای حمایت از اوکراین را فراهم سازد.
ابراز نگرانی پیستوریوس از احتمال حذف اروپا از مذاکرات صلح اوکراین
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان معتقد است که حذف اروپا از مذاکرات مربوط به حلوفصل درگیری اوکراین میتواند به نقطه عطفی در روابط اتحادیه اروپا با ایالات متحده تبدیل شود. وی روز جمعه در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «چنین روند اوضاعی میتواند به یک نقطه عطف تاریخی در روابط فراآتلانتیکی تبدیل شود، بهگونهای که ممکن است مسیرهای ما از یکدیگر جدا شوند.»
پیستوریوس بر اهمیت مشارکت اروپا در این مذاکرات تأکید کرد و همچنین لزوم بررسی مسائل سرزمینی را مورد اشاره قرار داده و افزود: «تصور اینکه اروپاییها بدون مشارکت در مذاکرات بتوانند این صلح را تضمین کنند، دشوار است.»
وی افزود که اقدامات اروپا در این روند، آینده نسلهای بعدی این قاره را تعیین خواهد کرد. پیستوریوس همچنین اعلام کرد که برلین هنوز راهی برای آغاز مذاکرات مستقیم با مسکو نمیبیند. وی در گفتوگو با خبرنگاران در مونیخ تصریح کرد: «در حال حاضر راهی برای رسیدن به صلح وجود ندارد. شما از شخص درستی نمیپرسید، من فقط وزیر دفاع هستم. به عقیده من، فعلاً به نظر میرسد که کانالهای مستقیمی برای مذاکرات صلح وجود ندارد.»
با این حال، وزیر دفاع آلمان تأکید کرد که برلین برای گفتوگو با مسکو آماده است. وی افزود: «ما همیشه برای مذاکرات آماده بودهایم. صدراعظم فدرال [اولاف شولتس] چند ماه پیش گفتوگویی تلفنی با پوتین داشت که به نظر من بهناحق مورد انتقاد قرار گرفت. زیرا باید مشخص شود که آیا تمایلی برای مذاکره وجود دارد یا خیر. آن زمان چنین تمایلی وجود نداشت.»
پیستوریوس همچنین اشاره کرد که مکالمه تلفنی اخیر بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا نشان داد که طرفین همچنان در حال گفتوگو با یکدیگر هستند. وی افزود: «ما اصرار داریم که اروپاییها هم بر سر میز مذاکرات حضور داشته باشند، از جمله برای تعیین نظم جهانی پس از امضای توافق صلح. خواهیم دید که چه کسانی در این روند حضور خواهند داشت، اما بدون آلمان، بهسختی میتوان کاری از پیش برد.»
بربوک: اروپا و اوکراین نباید از مذاکرات درباره درگیری کنار گذاشته شوند
در این رابطه آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز روز گذشته تاکید کرد که حل مسالمتآمیز درگیری اوکراین تنها از طریق همکاری مشترک و با حضور کشورهای اروپایی و کییف، امکانپذیر خواهد بود.
بربوک در تفسیر گفتوگوی تلفنی اخیر میان روسای جمهور آمریکا و روسیه گفت: «تنها بهصورت جمعی میتوان به صلح دست یافت و این به معنای لزوم حضور اوکراین و کشورهای اروپایی در مذاکرات است.»
عدم حمایت آلمان از پیشنهاد ترامپ برای بازگرداندن روسیه به گروه 7
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ با پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر بازگرداندن روسیه به گروه هفت (G7) پیش از پایان درگیری اوکراین مخالفت کرد. آنالنا بربوک توضیح داد: «ما بهعنوان شرکای G7 طی سه سال گذشته بارها تأکید کردهایم که همکاری عادی با روسیه غیرممکن است.»
با این حال، وزیر خارجه احتمال احیای گروه هشت (G8) پس از پایان درگیری نظامی در اوکراین را رد نکرد. وی افزود: «اگر همه ما به مسیر صلح بازگردیم، آنگاه قطعاً این میتواند به معنای ازسرگیری همکاری در زمینههای مختلف باشد.»
بربوک همچنین بر اهمیت گامهای اولیه برای حلوفصل درگیری، که در جریان مکالمه تلفنی میان دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین برداشته شد، تأکید کرده و افزود: «اگر اکنون راهی برای صلح پیدا شود، کل جهان و در درجه اول اروپا، نفس راحتی خواهند کشید.»
پیشنهاد مقام آلمانی به آمریکا درباره رایزنی پیش از مذاکرات با روسیه درباره اوکراین
علاوه بر این، فریدریش مرتس، نامزد صدراعظمی آلمان و رهبر اتحادیه دموکرات-مسیحی روز جمعه اعلام کرد که در دیدار خود با جی دی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره توافق بر سر آتشبس در اوکراین پیش از آغاز مذاکرات با روسیه گفتوگو کرده است.
وی در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «در جریان گفتوگوی ما، من پیشنهاد کردم که بهعنوان اقدامی برای تقویت اعتماد، پیش از آغاز مذاکرات با روسیه، درباره آتشبس در اوکراین توافق شود.»
مرتس همچنین تأکید کرد که طرفین در این زمینه همنظر هستند که درگیری اوکراین باید در سریعترین زمان ممکن پایان یابد. به گفته وی، این امر مستلزم تلاشهای مشترک اروپا و ایالات متحده است. وی افزود: «مسیر دستیابی به صلح پایدار تنها از طریق هماهنگی نزدیک میان آمریکا و اروپا میتواند موفقیتآمیز باشد.»
مرتس هفته گذشته نیز گفته بود که نسبت به دورنمای اوکراین در این درگیری نگاه بسیار بدبینانهای دارد. وی همچنین مدعی شد که در صورت پیروزی روسیه، ممکن است این کشور به کشورهای حوزه بالتیک حمله کند. به عقیده این سیاستمدار آلمانی، در چنین شرایطی نباید انتظار حمایت آمریکا را داشت.
انتهای پیام/